Menu

Lidé ve velkém vrací Apple Vision Pro za 90 000 Kč: Víme proč

Lidé ve velkém vrací Apple Vision Pro za 90 000 Kč: Víme proč

Apple Vision Pro jsou revoluční brýle, které nám umožňují vstoupit do úžasného světa rozšířené reality. Ovládají se jednoduchými gesty, pohyby očí a hlasovými příkazy. Do prodeje vstoupily teprve na začátku února a od té doby už je stihlo vrátit mnoho zklamaných uživatelů. Důvodů je více včetně bolesti krční páteře a očí. Pojďme si představit ty nejčastější.

1. Způsobují nepohodlí

Možnosti vrátit Apple Vision Pro do 14 dnů využila už v prvních týdnech od uvedení na trh velká část první vlny kupujících. Jedním z hlavních důvodů bylo nepohodlí při nošení a bolesti krční páteře způsobené vyšší hmotností brýlí spolu s špatně řešeným páskem. Váha brýlí okolo 600 gramů může být pochopitelně znát už po chvilce nošení. Nehledě na to, že k zařízení je kabelem připojena ne úplně malá externí baterie, která může nekomfortnost nošení ještě zvyšovat.

2. Nejsou technologicky vychytané

Mnozí uživatelé při vracení Apple Vision Pro poukázaly na technologické nedostatky, které komplikují jejich využití pro zvýšení produktivity. Brýle jsou přitom primárně určeny právě k tomuto účelu. Nedostatky se týkaly neplynulého chodu při běžných úkonech, rozptylujícím oknům komplikující multitasking, špatného vykreslování textu s menším fontem, chybějící podpory některých typů souborů apod.

3. Dobře netěsní a bolí z nich hlava

Jiná podstatná část uživatelů si stěžovala na problémy s utěsněním světla. Světlo vnikající do brýlí kazilo zážitek z jejich používání a v krajním případě způsobovalo bolesti hlavy a namáhalo oči. Příčinou této komplikace nejspíš byla nevhodně zvolená velikost světelného těsnění. To se dodává ve více variantách na základě skenování obličeje. Ke spokojenosti všech by přitom stačilo jen vyměnit těsnění.

4. Namáhají oči

V některých případech se uživatelé domnívali, že důvodem bolesti očí, hlavy a pocitu vyčerpání je sledování obrazu ve virtuálních brýlích. Mezi negativními zkušenostmi nechyběly zmínky o suchých a zarudlých očí, nebo dokonce kinetóze. Je možné, že by si nositelovy oči na digitální obraz časem zvykly a problémy by ustoupily. Nicméně, mnozí uživatelé dali přednost vrácení, než aby riskovali přetrvávající obtíže.

5. Jsou příliš drahé

Výše uvedeným výčtem důvody pro vrácení zdaleka nekončí. Pořizovací cena Apple Vision Pro je přeci jen pro mnohé smrtelníky příliš vysoká. Někteří nadšenci dokonce neváhali utratit ještě za další příslušenství, čímž se dostali na sumu přes 4 000 dolarů (cca 92 300 Kč). Chybějící prostředky v osobním rozpočtu tak pochopitelně vedli k jejich vrácení.

6. Způsobují pocity osamělosti

Při pobytu ve virtuální realitě se někteří uživatelé se cítili izolovaně, osaměle a nepochopeně. Své nadšení z brýlí totiž nemohli sdílet se svým okolím, podobně jako když si pouštíte úžasnou hudbu do svých sluchátek.

7. “Toužil(a) jsem je vyzkoušet”

Někteří zvědaví uživatelé a influenceři si chtěli revoluční novinku prostě jen chtěli vyzkoušet a možná se i pochlubit obrýleným selfie na sociálních sítích. Ano, i takových případů bylo poměrně hodně.

Alternativní produkty

Na našem trhu patří mezi nejoblíbenější brýle pro virtuální realitu tyto dva modely:

 

Související články

Rubriky

#Arecenze

Pro nejnovější informace sledujte také naše sociální sítě

Mohlo by vás zajímat

Diskuze, poradna a vaše zkušenosti

Zeptejte se na cokoliv, co vás zajímá, a naši redaktoři vám odpoví v moderované diskuzi. Můžete také poradit ostatním, nebo se podělit o svoji zkušenost.

Položte dotaz

Odpovědět na dotaz

Nenašli jste v diskuzi odpověď? Zeptejte se a naše redakce na praktické a zajímavé dotazy najde odpověď.