Menu

Test a recenze BML S-series S7

Test a recenze BML S-series S7

Reproduktor Bml S-series S7 se řadí mezi produkty nižší cenové kategorie. Tomu odpovídá kvalita zvuku, které se budeme věnovat v samostatné kapitole. Reproduktor je vybavený mnoha funkcemi, které z něj dělají multifunkční zařízení. To je jeho největší výhodou. Vzhledem k ceně se ale jedná o povedený výrobek. Svou velikostí a tvarem je vhodný spíše na trvalé umístění než na přenášení. Výkon tohoto reproduktoru je 10 W, což na je v dané cenové kategorii slušné. Vestavěný akumulátor vydrží přehrávat hudbu 6 hodin, což je v porovnání s jinými produkty poměrně málo.

Výhody Nevýhody
+ přehrávání z SD karty a USB – nekvalitní handsfree
+ budík – bluetooth 3.0
+ rádio – špatně čitelný displej

 

První dojmy

Reproduktor po vybalení působí velice bytelně. Jako materiál je použitý plast. Přesto je tělo reproduktoru kvalitní a dobře zpracované. Spoje pevně sedí, nic nevrže a nepřekáží. Reproduktor má kvádrový tvar se zaoblenými okraji a tmavošedou barvu. Na přední straně je tmavá část s reproduktorem. Na vrchu zařízení je ovládací panel s tlačítky v černém lesklém provedení. Pod krytem reproduktoru je umístěný LCD displej. Ten ovšem nepůsobí příliš dobrým dojem. Jelikož je pod dírkovaným krytem reproduktoru, není v některých úhlech dobře čitelný. Designově je reproduktor jednoduchý, ale elegantní. V balení naleznete kromě samotného reproduktoru také microUSB kabel na připojení a nabíjení, oboustranný 3,5 jackový kabel na připojení zařízení a návod k obsluze.

 

Ovládání

Reproduktor se ovládá pomocí šesti tlačítek umístěných na horní části přístroje. K zapnutí slouží posuvný vypínač v zadní části reproduktoru, kde se nachází i konektory. Tlačítka na tmavém panelu slouží k ovládání hlasitosti a přepínání jednotlivých režimů. Ostatní tlačítka svou funkci mění podle toho, v jakém módu zařízení právě funguje. Nejčastěji slouží k puštění či zastavení přehrávání a k posunu mezi skladbami.  Tlačítkem MODE lze přepínat mezi několika různými režimy – čas, budík, bluetooth přehrávání, MP3, rádio a line-in. Informace o právě zvoleném režimu se zobrazuje na displeji.

Konektivita

K reproduktoru se lze připojit několika způsoby:

Bluetooth

Pomocí bluetooth můžete reproduktor připojit k počítači, mobilnímu telefonu nebo televizi. Tento reproduktor používá verzi 3.0, jedná se o starší verzi. Párování se zařízením začne při přepnutí reproduktoru do módu „blue“. Reproduktor se zobrazí v nabídce mobilního zařízení či počítače. Samotné párování probíhá hladce a signál je stabilní.

MP3

Reproduktor je vybavený slotem na microSD karty a také portem pro USB, ze kterých přehrává hudební soubory. Svou oblíbenou hudbu či audioknihu si můžete uložit na microSD kartu či flash disk a nebudete potřebovat žádné další zařízení. Tento režim lze opět nastavit pomocí opakovaného stisku tlačítka MODE.

Line-in

Tento režim umožňuje připojit zařízení pomocí kabelu s 3,5 jacky na obou koncích. Kabel je součástí balení. Díky funkci jinak známé jako aux můžete přehrávat stopy i ze zařízení, která nemají bluetooth, jako jsou například mp3 přehrávače. Při připojení zařízení se reproduktor automaticky přepne do režimu line-in. Po vypojení se však nevrátí do původního nastavení.

Obecně hodnotíme možnosti připojení kladně. Reproduktor nabízí čtyři možnosti, jak přehrávat skladby. Záleží tedy jen na vás, jaká možnost je pro vás nejpohodlnější. Všechny variant fungují bez problému.

Funkce

Největší předností tohoto zaříjení je poměrně velké množství funkcí. Reproduktor umí zobrazovat čas, budit vás vaši oblíbenou hudbou, umožní vám nahlas telefonovat a také poslouchat rádio,

Čas a datum

Aktuální datum a čas lze nastavit pomocí tlačítek pro přepínání skladeb. Zobrazíte je pomocí tlačítka MODE hned jako první režim.

Budík

Buzení lze nastavit také pomocí tlačítka MODE. Reproduktor umožňuje nastavení vlastní melodie pro buzení. Je k tomu ale potřeba uložit vybranou melodii do složky „Alarm“ na microSD kartě a tu vložit do reproduktoru.

Handsfree

Reproduktor díky zabudovanému mikrofonu umožňuje také volání pomocí handsfree. To však nefunguje příliš dobře. Při volání se druhá strana slyší ve strojové ozvěně. Tato funkce tedy není zcela komfortní. Při použití také musíte být blízko reproduktoru, aby mikrofon váš hlas dobře zaznamenal. Během testování také volaný kolikrát vypadl. Celkově tedy tato funkce nefunguje příliš dobře.

Rádio

Díky zabudovanému FM tuneru můžete prostřednictvím tohoto reproduktoru poslouchat i rádiové vysílání. Reproduktor není třeba nijak ladit, stanice vyhledává sám a také je uloží. Vy poté přepínáte mezi již naladěnými stanicemi. Kvalita signálu se liší podle umístění přístroje, v zásadě je ale dobrá.

Kvalita zvuku

Tento výrobek se nejen funkcemi, ale také samotnou kvalitou zvuku podobá spíše vylepšenému radiobudíku než reproduktoru určenému pro kvalitní poslech hudby. Zvuk je slušný, bez praskání a lupání. Pouze při poslechu FM rádia se někdy objevuje nepříjemné šustění. To však nemusí být vinou samotného reproduktoru. Přístroj obstojí při poslechu mluveného slova či skladeb s malým počtem stop, ale při přehrávání multistopých skladeb zaostává. Nijak nevyniká ani ve výškách. Naopak ve středních polohách je zvuk poměrně kvalitní. Dobře rozlišuje hlas sólisty, kterému je snadno rozumět, a zachytit můžeme i nádechy či hru s jazykem. Co se týče rytmu, někdy nestíhá dávat všechny stopy dohromady a část instrumentů je pak mimo rytmus. Největší problém má se žesti a výše položenými nástroji. Poměrně dobře si ale poradí s basy a zvládne vytvořit i pódiový efekt. Pro běžný poslech hudby či mluveného slova je reproduktor dostatečný. V dané cenové kategorii nelze ani očekávat profesionální podání zvuku.

Závěr – celkové shrnutí a hodnocení

Bezdrátový reproduktor Bml S-series S7 je vybavený mnoha funkcemi. Svým zpracováním budí dojem kvalitního výrobku. Tvarem a specifikacemi je vhodný zejména na domácí využití. Hodit se vám bude jistě také na chalupě či chatě. Kvalita zvuku je slušná a rozhodně neurazí běžného posluchače. Velkou výhodou je množství funkcí, díky kterým lze reproduktor používat mnoha způsoby. Za největší slabinu tohoto výrobku považujeme nestabilní handsfree, které vypadává a je celkově problematické. Výhodou je možnost poslouchat rádio či přehrávat hudbu z USB disků či microSD karet. Díky funkci buzení lze tento reproduktor označit jako vylepšený radiobudík. Pokud k němu tak budeme při hodnocení přistupovat, budeme jistě spokojeni. Pokud očekáváte profesionální zvukový výkony, poohlédněte se ve vyšší cenové kategorii.

Rubriky

#Arecenze

Pro nejnovější informace sledujte také naše sociální sítě

Mohlo by vás zajímat

Diskuze, poradna a vaše zkušenosti

Zeptejte se na cokoliv, co vás zajímá, a naši redaktoři vám odpoví v moderované diskuzi. Můžete také poradit ostatním, nebo se podělit o svoji zkušenost.

Položte dotaz

Odpovědět na dotaz

Nenašli jste v diskuzi odpověď? Zeptejte se a naše redakce na praktické a zajímavé dotazy najde odpověď.