Porovnávací test nejlepších
grilů 2018

Poslední aktualizace: 30.3. 2018


Naše doporučení nejlepších grilů dle typu

Stolní grily

Elektrické grily

Plynové grily

Doporučujeme:

Catler GR 8012

Doporučujeme:

Tefal BG916834

Doporučujeme:

Campingaz 4 Series Classic LS Plus

Orientační cena:
4 700 Kč

Přečíst recenzi

Orientační cena:
6 600 Kč

Přečíst recenzi

Orientační cena:
13 500 Kč

Přečíst recenzi

V našem výběru můžete volit ze tří kategorií, a to z grilů plynových, stolních a elektrických zahradních grilů. Do těchto kategorií jsme zařadili modely dražší i cenově dostupné a v recenzích jsme podrobně popsali jejich výhody i nevýhody. Jedním z rozhodujících kritérií výběru by měla být grilovací plocha a také výkon grilu.

Mimo to se dozvíte také něco o funkcích jednotlivých grilů a jejich výbavě, nezapomněli jsme ani na rozměry a hmotnost, které mohou být zásadní pro pohodlné skladování a používání. Pokud ještě tápete, zda je pro vás vhodnější stolní, elektrický či plynový gril, doporučujeme pročíst také článek Jak vybrat gril, ve kterém se všem těmto typům věnujeme.


Výběr nejlepších grilů podle typu

V každé konkrétní kategorii jsme pro vás vybrali "TOP produkt" - produkt, který v dané kategorii nabízí to nelepší, produkt "Cena/výkon" - výrobek, který je v dané kategorii stále velmi dobrý a přitom je levnější než TOP produkt.

Varianta výběru Vzhled Nejlepší grily Klady
vzhledem ke kategorii
Zápory
vzhledem ke kategorii
Orientační cena Aktuální cena
0.

TOP produkt

Stolní grily

Catler GR 8012

Přečíst recenzi

Časovač, Výkon

Cena, Rozměry

4 700 Kč

1.

Cena/výkon

Stolní grily

Tefal Meat Grill Ultra Compact 600

Přečíst recenzi

Omyvatelnost v myčce, Poměr cena/výkon

Existují i výkonnější grily

1 700 Kč

2.

Dostupná varianta

Stolní grily

Sencor SBG 2051BK

Přečíst recenzi

Cena

Nižší příkon, Malá grilovací plocha

600 Kč

3.

TOP produkt

Elektrické grily

Tefal BG916834

Přečíst recenzi

Teploměr, Aromatizace dřevem

Cena, Menší grilovací plocha

6 600 Kč

4.

Cena/výkon

Elektrické grily

Steba VG 300

Přečíst recenzi

Poměr cena/výkon

Slabší příkon

3 600 Kč

5.

Dostupná varianta

Elektrické grily

Severin PG 2792

Přečíst recenzi

Vysoký příkon, Cena

Výbava

2 000 Kč

6.

TOP produkt

Plynové grily

Campingaz 4 Series Classic LS Plus

Přečíst recenzi

Výkon, Boční hořák

Vyšší cena, Vyšší hmotnost

13 500 Kč

7.

Cena/výkon

Plynové grily

G21 California BBQ Premium line

Přečíst recenzi

Poměr cena/výkon

Žádné zásadní nedostatky

8 000 Kč

8.

Dostupná varianta

Plynové grily

Compass Gril Party Point Flame Tamer

Přečíst recenzi

Nízká cena, Menší rozměry

Slabší výkon

3 300 Kč

Základní parametry nejlepších grilů

Údaj

Catler GR 8012

Tefal Meat Grill Ultra Compact 600

Sencor SBG 2051BK

Tefal BG916834

Steba VG 300

Severin PG 2792

Campingaz 4 Series Classic LS Plus

G21 California BBQ Premium line

Compass Gril Party Point Flame Tamer

Výrobce

Catler

Tefal

Sencor

Tefal

Steba

Severin

Campingaz

G21

Compass

Příkon (W)

2 400

2 000

1 000

2 300

2 200

2 000

Celkový výkon (kW)

15,1

12,6

5,5

Grilovací plocha (cm2)

1 100

825

330

1 444

1 716

1 066

3 500

2 728

1 819

Typ gril. plochy

žebrovaná/hladká

žebrovaná

žebrovaná

rošt

žebrovaná

rošt

hladká/rošt

rošt

rošt

Povrch gril. plochy

quantanium

Neuvedeno

Neuvedeno

nerez

slitina

chrom

litina

litina

smalt

Počet hořáků

4

4

2

Poloha barbecue

ano

ano

ano

Mytí v myčce

ano

ne

ano

Neuvedeno

ne

ano

ne

ne

Příslušenství a funkce grilů

Údaj

Catler GR 8012

Tefal Meat Grill Ultra Compact 600

Sencor SBG 2051BK

Tefal BG916834

Steba VG 300

Severin PG 2792

Campingaz 4 Series Classic LS Plus

G21 California BBQ Premium line

Compass Gril Party Point Flame Tamer

Termostat

ano

ano

ne

ano

ano

ano

ano

ano

ano

Teploměr

ne

ne

ano

ne

ne

ano

ano

ano

Indikátor nahřátí

ano

ano

ano

Neuvedeno

ano

ano

Nastavení sklonu spodní desky

ano

ne

ano

Nastavení výšky horní desky

ano

ano

ne

Aromatizace dřevem

ano

ne

ne

Časovač

ano

ne

ne

Piezo zapalování

ano

ano

ano

Odkapávací miska

ano

ano

ano

ano

ano

ano

Neuvedeno

ano

ano

Odkládací plocha

ano

ne

ano

ano

ano

ano

Výška (cm)

15,9

18

13,5

34

100

76

160

134

102

Šířka (cm)

48,9

36

31,4

49

55

50,5

116

116

98

Hloubka (cm)

38,1

38

23,5

49

43

40

60

50

51

Hmotnost (kg)

9,63

4,13

1,6

11,63

7,1

64

34

16,5

Jak vybrat gril

1. Plynové grily

2. Grily na dřevěné uhlí

3. Elektrické grily

4. Cena

Grilování je čím dál tím oblíbenější zálibou a společenskou událostí. V dnešní době už si tento způsob vaření mohou dopřát i lidé, kteří nemají zahradu, existují totiž grily, které využijete třeba na balkóně, nebo i uvnitř bytu. V tomto článku si rozebereme, jaké typy grilů existují, jaké jsou jejich výhody a nevýhody a na co byste se měli při výběru grilu zaměřit. Pro začátek je potřeba položit si pár otázek, které vás navedou k tomu správnému grilu pro vás.

  1. Jak často plánuji grilovat a pro kolik lidí?
  2. Jaký prostor mám k dispozici - zahradu/balkon/kuchyni?
  3. Mám v daném místě k dispozici elektrickou přípojku?
  4. Kolik času chci grilování věnovat? (Příprava, regulace teploty, úklid)
  5. Kolik chci do grilu investovat?

Pokud už znáte odpovědi na předešlé otázky, můžeme vás navést k tomu správnému typu grilu a upozornit na základní kritéria, která by měl váš vysněný gril splňovat.

  1. V případě, že chcete grilovat hlavně v sezóně a pro větší počet lidí, doporučujeme některý z větších grilů. Pokud oceníte i možnost grilovat celoročně doma v kuchyni a plánujete gril zařadit do běžného chodu domácnosti, bude se vám hodit některý stolní elektrický gril. Pomůckou při výběru může být i výkon grilu, ten najdete u plynových a elektrických modelů. Nejčastěji se udává v kilowattech. Do 5 kW jde o gril pro menší počet osob nebo občasné použití, 5 - 10 kW je běžný gril pro rodinu i větší partu (5 - 10 lidí) a od 10 kW už je gril vhodný i na větší akce. V případě stolních modelů hledejte gril s výkonem okolo 2 kW, slabší modely jsou spíš na příležitostné použití.
  2. Pokud nejste limitovaní prostorem, můžete tuto otázku přeskočit a zaměřit se na další aspekty. Pokud ale nemáte zahradu, ale pouze například balkon, doporučujeme některý z menších grilů, ať už na dřevěné uhlí, plyn nebo elektřinu. V případě, že nemáte ani balkon, ideálním řešením budou opět stolní elektrické grily.
  3. Grily se dělí hlavně podle zdroje tepla. Pokud máte v místě grilování elektrickou přípojku, můžete si zvolit, jakýkoliv gril chcete. Pokud jste bez elektřiny, zbývá vybírat mezi plynovými a dřevěnými grily.
  4. Nejnáročnější na čas jsou grily na dřevěné uhlí. Spoustu času zabere samotná příprava a rozehřívání uhlí, manipulace s takovým grilem navíc vyžaduje trochu cviku. Tento typ grilu tak doporučujeme hlavně milovníkům tradičních postupů. Ostatním by mohl brzy přestat vyhovovat. Práce totiž nekončí ani po grilování, po uhlí zůstává popel, kterého je potřeba se zbavit. Pokud hledáte jednodušší a méně časově náročné řešení, ale preferujete grilování přímo na plamenu, zvolte gril na plyn. Pokud vám manipulace s ohněm nepřináší potěšení nebo se vám nechce pracovat s propanbutanovou bombou, a máte k dispozici elektrickou přípojku, zvolte gril elektrický.
  5. Nejdražší jsou většinou grily na plyn, nejlevnější grily na dřevěné uhlí. Je to vcelku logické, vzhledem ke složitosti a efektivnosti jejich používání. Ve všech kategoriích ale najdete různé cenové relace, záleží spíš na vašich preferencích, co se velikosti a vybavení grilu týče. Většinou je cena přímo úměrná kvalitě materiálu a vybavení grilu, pokud tedy hledáte model, který vás bude těšit mnoho let, doporučujeme si připlatit.

Po tomto úvodním rozcestníku se můžeme detailněji věnovat jednotlivým typům grilů a jejich specifickým vlastnostem.


1. Plynové grily

Základní dělení grilů je podle zdroje tepla. Dělíme je na plynové, elektrické a grily na dřevěné uhlí. Elektrické grily se dají ještě dále dělit na grily zahradní a stolní, pod které můžeme zařadit o kontaktní grily a některé specifičtější modely jako raclette. Své zvláštnosti mají i plynové grily, novinkou na trhu jsou modely RBS a grily s lávovými kameny.

Plynové grily využívají k přípravě jídla plynové hořáky připojené na propanbutanovou bombu. Najdeme mezi nimi jak kompaktní cestovní modely, tak velké grily s třemi a více hořáky. Jejich největší výhodou je okamžité hoření, stačí stisknout tlačítko. Nemusíte tak zdlouhavě čekat, než se gril dostatečně rozpálí, jako u grilů na uhlí. Plamen se navíc dá libovolně regulovat, nemusíte se bát, že zhasne a také nevzniká odpad ve formě popela.

Nevýhodou je menší mobilita grilu, kvůli těžké bombě. Ta se taky musí měnit a správně skladovat. Grilování na plynovém grilu je zdravé a rychlé, některým uživatelům ale může chybět typické kouřové aroma. To se dá u některých grilů nasimulovat přidáním dřevěných štěpků, aroma jídla můžete také v některých případech ovlivnit systémem nádržek. Do těch nalijete víno, pivo nebo vodu s kořením a vypařovaná tekutina ochutí maso. Plynový gril je vhodný pro každého, koho obtěžuje složité rozdmýchávání uhlí a zároveň nemá v místě grilování k dispozici elektrickou přípojku.

RBS grily

Vyšší třídou mezi plynovými grily jsou tzv. RBS grily, tedy grily s Radiant Burner System technologií. Od běžných plynových grilů se liší zejména umístěním hořáků, které nejsou na spodní straně grilovací vany, ale na jejích bocích. Díky těmto keramickým hořákům se teplota uvnitř grilu ideálně rozprostře a jídlo se tak griluje rovnoměrně. Velkou výhodou bočního umístění hořáků je, že tuk z masa při grilování neodkapává na hořáky a tak nedochází ke tvoření kouře a škodlivin. Díky domu jsou RBS grily jedny z nejzdravějších ze všech plynových variant.

Grily s lávovými kameny

Další variantou jsou grily s lávovými kameny. Opět poskytují rovnoměrnější rozložení tepla a lávové kameny navíc zachytávají odkapávající tuk. Nevýhodou ovšem je, že po nasátí tuku často vzplanou, což může kazit chuť jídla.

Výhody

Nevýhody

+ rychlá příprava

- manipulace s bombou

+ regulace teploty

- horší dostupnost propanbutanu

+ plamen bez popelu

- vyšší pořizovací cena

Na co se zaměřit u plynového grilu

Každý typ grilu má samozřejmě svá specifika. U plynových grilů je dobré zaměřit se na jejich hořáky a další komponenty.

Hořáky

Gril by měl mít alespoň dva, pro velké množství lidí můžete sáhnout i po variantách až s pěti hořáky. Pro lepší regulaci se hodí, když má každý hořák vlastní zapalování. Ideální je v tomto případě tzv. piezo zapalování, které najdeme například i u plynových sporáků. Není třeba hledat zapalovač ani sirky, zapalování grilu samo vydá jiskru k zažehnutí plamene.

Přípojka na propanbutanovou bombu

Ne vždy je součástí balení, je tedy lepší zkontrolovat výbavu grilu, ať nejste nepříjemně překvapení.

Materiál

Celý gril by měl být pevný a stabilní. Uvnitř vany jsou nejlepší antikorozní materiály, doporučujeme vyhnout se lávovým kamenům kvůli zmíněnému hoření tuku. Lepší je například litinový rošt.

Sběr tuku

Každý gril by měl mít systém odvodu tuku odkapávajícího z masa, nejčastěji do sběrné misky, aby nedocházelo k jeho připalování nebo dokonce vzplanutí.


2. Grily na dřevěné uhlí

Pravděpodobně nejběžnější typ grilu k přípravě jídla využívá teplo vzniklé hořením dřevěného uhlí. Jeho nevýhodou je delší příprava, zkrátka trvá, než se uhlí správně rozehřeje. Navíc zapalování vyžaduje určitý grif. Na druhou stranu si spousta tradicionalistů asi nedokáže grilování bez této procedury představit. Plamen se nedá příliš regulovat, hrozí i zhasnutí, teplota se reguluje pomocí vzduchových otvorů. Při špatném odhadnutí teploty se jídlo může připalovat a tak je grilování na dřevěném uhlí někdy méně zdravé, než u jiných zdrojů tepla. Při hoření uhlí navíc vzniká popel, jehož vynášení může být otravné. Výhodou těchto grilů je zpravidla nízká cena a také aroma, které masu dodávají (ačkoliv někteří odborníci tvrdí, že je to jen mýtus). K pořizovací ceně je ale potřeba připočítat i náklady na uhlí, které často nejsou zrovna malé.

Výhody

Nevýhody

+ nižší pořizovací cena

- dlouhé rozehřívání

+ kouřové aroma

- složitá a nepřesná regulace teploty

 + menší hmotnost

- odpad ve formě popelu

Na co se zaměřit u grilu na dřevěné uhlí

Ač patří grily na dřevěné uhlí k nejjednodušším modelům, i při jejich výběru je dobré pamatovat na některé důležité prvky.

Víko

Víko je užitečné i u ostatních typů grilů, u grilu na dřevěné uhlí je ale obzvlášť důležité. Plně tak využijete možnost zauzování a nepřímého grilování, díky kterému získá maso zvlášť kouřové aroma.

Průduchy

Na rozdíl od elektrických a plynových grilů nemá gril na dřevěné uhlí termostat k regulaci teploty. Ta se dá částečně přizpůsobit pomocí průduchů v těle grilu. Pro lepší přehled se hodí i teploměr ve víku.

Dvířka nebo odklápěcí rošt

Při delším grilování se nevyhnete nutnosti doplnit uhlí. Abyste kvůli tomu nemuseli složitě sundávat celý rošt a riskovat popálení, měl by mít gril separátní dvířka na přikládání, nebo odklápěcí část roštu.


3. Elektrické grily

Elektrické grily zatím nepatří k nejpoužívanějším, mají ale své příznivce. V základu je můžeme rozdělit na zahradní a stolní. Zahradní grily jsou větší a zcela se vyrovnají grilům na plyn nebo dřevěné uhlí. Stolní gril, jak už název napovídá, umožňuje svou stavbou a velikostí využití i na kuchyňském stole. Jeho výhodou je, že je využitelný celoročně. Na druhou stranu ale těžko obstojí při velkých akcích, většina modelů se hodí spíš na přípravu jídla pro dvě až čtyři osoby.

V případě zahradního grilu zajistí grilování topná spirála umístěna pod roštem, v případě stolních grilů ji zpravidla kryje teflonová deska. Tedy žádný oheň, jen čistý žár. Jejich výhodou je hlavně ovládání. Můžete si nastavit přesnou teplotu, nehrozí, že vám zhasne plamen, gril se rozehřeje na povel a naprosto bezpečně (například plyn naopak v někom vzbuzuje obavy). Navíc nevzniká kouř ani škodlivé zplodiny, grilování tak může být zdravější, než na dřevěném uhlí. Nevýhodou je nutnost elektrické zástrčky v místě grilování.

Otevřený (barbecue) gril

U otevřených grilů najdeme jak grilovací desku, tak rošt nebo mřížku. Tento typ grilu je ideální na grilování přímo na stole, kdy si každý bere z grilu, co se mu zlíbí. Některé hybridní typy mají ve výbavě i nožičky, přes sezónu tak mohou plnit úlohu malého zahradního grilu.

Kontaktní gril

Kontaktní gril se skládá ze dvou polovin, které k sobě přiléhají. Grilování tedy probíhá ze dvou stran. Je velmi variabilní, dá se použít i k zapékání toustů nebo panini. Celkově jsou u kontaktních grilů možné tři polohy využití. Poloha “grill”, kdy jsou poloviny přiklopené na sobě, poloha “barbecue”, při které se gril rozloží do podoby otevřeného grilu, a poloha “trouba (nebo “ohřívání”). Tu najdeme u menšího množství grilů, znamená možnost zablokovat horní polovinu grilu v určité výšce. Ta se v danou chvíli nedotýká potravin, ale pouze je z vrchu ohřívá.

U kontaktních grilů je třeba sledovat jednu zásadní věc, a to, jak jsou obě poloviny spojené. Některé grily jsou totiž spojené pevně, rozevírají se do véčka. U takových grilů se maso připravuje nerovnoměrně, v jedné části na něj grilovací deska doléhá více, než ve druhé. Doporučujeme tedy vybírat primárně grily s flexibilním upevněním, díky kterému doléhá grilovací deska na maso celou plochou.

Raclette gril

Raclette gril je ze všech stolních grilů nejspecifičtější. Jeho název pochází z francouzského ekvivalentu slova “seškrabovat”. Na první pohled jde o obyčejný stolní gril, na pohled druhý vás ale mohou zarazit malé pánvičky v jeho spodní části. Tradičně se na horní desce griluje slanina, maso nebo jiné pochutiny a ve spodní části se v malých pánvičkách rozehřívá sýr, často smíchaný s cibulkou, žampiony a dalšími surovinami. Rozehřátým sýrem se následně polévá maso a uvařené brambory. Tato pochoutka je populární zejména ve Švýcarsku a Francii, jde o jistou obdobu notoricky oblíbeného fondue. Raclette grily se ale dají pochopitelně použít i ve dnech, kdy nemáte chuť na sýr. Stačí využít pouze horní grilovací desku a pánvičky ponechat stranou.

Výhody

Nevýhody

+ jednoduché a bezpečné ovládání

- nutnost elektrické zástrčky

+ žádný kouř ani popel

- chybí potěšení z práce s ohněm

+ využití i v interiéru

- výkonné grily jsou nákladnější

Na co se zaměřit u elektrického grilu

Ať už větší či menší, elektrické grily mají několik částí výbavy, bez kterých se takřka neobejdete. Při výběru je dobré zaměřit se také na jejich výkon a provedení.

Odkapávací miska na tuk

S tou jsme se setkali už u plynových grilů, v případě elektrických je také nezbytností. V opačném případě sice tuk nekape do plamenů, jeho přepalování na teflonové desce ale také nezní zrovna zdravě a lákavě. Odvod tuku najdeme jak u zahradních, tak u stolních grilů.

Víko

To je potřebné u zahradních grilů, u stolních variant se s ním nesetkáváme. Stejně jako v případě grilu na dřevěné uhlí tak gril umožňuje nepřímé grilování. Na rozdíl od zmíněného typu ale nedochází k uzení, protože elektrický gril nevytváří kouř.

Výkonná topná spirála

Výkon grilu už jsme rozebrali v úvodu článku, zejména u elektrických grilů na něj není radno zapomínat, ať už u větší nebo menší varianty.

Rošt

Na rozdíl od grilů na dřevěné uhlí, v případě elektrického zahradního grilu není potřeba odklápěcí rošt. Je dobré zaměřit se spíš na jeho materiál, kvalitní jsou například litinové rošty. Pokud se podíváme na stolní grily, i ty mají někdy mřížky nebo rošty, ale spíš minimálně. Dominují spíš grilovací desky, ať už teflonové, litinové nebo kamenné. Velmi důležitá je nepřilnavá povrchová úprava desky. Opomenutí tohoto kritéria si budete později při zdlouhavém seškrabávání připáleného jídla jistě vyčítat.

Snadnější údržbě napomáhají i desky, které jsou vyjímatelné, většinou jsou v takovém případě i omyvatelné v myčce, což ulehčí maximum práce. Jestli zvolíte desku hladkou nebo žebrovanou už je na vás. Žebrovaná zanechá krásné typické grilovací proužky na mase, hladkou zase využijete na přípravu vajíček nebo třeba palačinek. Ideální kompromis je kontaktní (nebo i otevřený) gril s oběma typy desek. V případě kontaktního grilu ale pozor na to, zda je rozložitelný naplocho. Jinak nejde potenciál obou typů desek zcela využít.

Regulace teploty

Bez termostatu se v případě elektrického grilu zkrátka neobejdete, a to ani u malého stolního modelu. Oproti foukání do plamenů vás ale čeká jen o mnoho pohodlnější otočení knoflíku. Některé kontaktní grily nabízejí i funkci smart. Na grilu tak nastavíte stupeň propečení podle vašich představ, tedy zda chcete maso rare, medium rare, medium nebo well done, gril si následně sám změří tloušťku masa a jeho hmotnost a po uplynutí příslušné doby vás jen upozorní zvukovým signálem, že už je vaše večeře hotová.


4. Cena

Cena grilu se odvíjí zejména od jeho velikosti, výkonu, funkcí a také použitých materiálů. Grily na dřevěné uhlí a malé stolní grily seženete i velmi levně, pokud ale grilování berete trochu vážně, počítejte raději s investicí několika tisíc korun. Obecně jsou nejdražší grily na plyn, cena se ale může lišit produkt od produktu v závislosti na materiálu a dalších parametrech. Při koupi grilu je také potřeba myslet nejen na prvotní investici do jeho nákupu, ale i náklady spojené s grilováním. Ty jsou u plynových a elektrických grilů výrazně nižší, než u grilů na dřevěné uhlí. Uhlí není úplně levná záležitost, plyn navíc rychleji dosáhne vyšší teploty a tak jej nespotřebujete tolik. Investice spojená s pořízením dražšího, ale úspornějšího grilu, se vám tak může brzy vrátit, zejména pokud plánujete grilovat častěji a pro větší počet lidí.

Grily do 1 000 Kč

V řádu stovek seženete většinou stolní grily a malé grily na dřevěné uhlí. I v této cenové kategorii se dají najít otevřené stolní grily se slušným výkonem, v případě kontaktních grilů už je výkon slabší. Do tisícikoruny seženete hlavně gril pro menší počet osob, například na společnou večeři pro dvojici. Pokud plánujete větší grilovací akce nebo chcete opravdu výkonný kontaktní gril, doporučujeme si připlatit.

Grily od 1 000 Kč do 5 000 Kč

V této cenové kategorii už seženete velmi výkonné a funkcemi nabité stolní grily. K nabídce už se přidávají také větší grily na dřevěné uhlí, zahradní elektrické grily a grily na plyn. V tomto cenovém rozmezí si vybere prakticky každý, není problém sehnat i kvalitní a dobře vybavené modely. Pro použití jednou za čas na rodinnou večeři je taková investice asi zbytečná, pokud ale plánujete grilovat častěji, alespoň přes sezónu, a chcete občas pohostit i své přátele, volte grily z této cenové kategorie.

Grily nad 5 000 Kč

Grily dražší než pět tisíc už jsou modely pro fajnšmekry. Takovýto gril vás nenechá na holičkách. V tomto rozmezí najdete velmi výkonné grily všech kategorií, v případě elektrických kontaktních grilů je velmi častá funkce smart. Zejména u větších grilů investici poznáte nejen na výkonu, ale i materiálu. Kvalitní litina, smalt, nerez, to jsou materiály, na které se můžete při grilování vždy spolehnout.

Jak vám pomohl tento test? Budeme rádi za zpětnou vazbu.

Porovnání grilů
Průměrné hodnocení 4.4 z 12 hlasů

Ke zlepšování našich služeb využíváme na webu souborů cookie. Používáním webu s tím souhlasíte. Více

Na této stránce používáme cookie ke zkvalitnění webu a možnosti nabídnout jeho uživatelům co nejlepší zobrazení tohoto webu. Cookie může být také použita pro měření návštěvnosti jednotlivých stránek. Pokud budete pokračovat v používání této stránky, souhlasíte s tím.

Zavřít