Recenze a porovnání Kellys Gate 30 2017 | Arecenze.cz
Menu

Recenze a srovnání Kellys Gate 30 2017

Doporučujeme Při nákupu v kategorii pánských horských kol

Datum doporučení: Únor 2018

  • Celkově kvalitní komponenty
  • Menší počet rychlostních převodů
24 000 Kč Orientační cena

Souhrnné údaje 

Horské kolo Kellys Gate 30 2017 určené pro pánské pohlaví má základ na pevném duralovém rámu. Ačkoliv bývají duralové rámy obvykle známkou toho, že kolo je těžší než při základu na rámu hliníkovém, u tohoto modelu to neplatí. S celkovou váhou 13,6 kg by neměly nastat žádné problémy při manipulaci.

Parametr Tento produkt
Výrobce

Kellys

Určení

Pánské

Materiál

Dural

Hmotnost (kg)

13,6

Modelový rok

2 017

Sedlo

KLS Avenger

Řidítka

KLS Master FlatBar

Hodnocení vybavení a komponentů

Kolo je vybaveno 20 rychlostními převody, což lze označit jako hodnotu dostačující, ale pro horská kola podprůměrnou a při zdolávání různých terénů byste mohli narazit na problémy s nedostatkem rychlostí. Kellys Gate 30 2017 disponuje také odpruženou vidlicí, což je jakýsi standard dnešní doby u horských kol. Díky ní budou tlumeny nárazy do kola z těžkého terénu, na druhou stranu budete muset počítat s nutnou občasnou údržbou. Podobným standardem jsou u horských kol také spolehlivé kotoučové brzdy, i u nich platí, že za jejich určitou slabinu lze považovat nutnost občasné údržby. Co se týče šlapátek, nabízí toto kolo od značky Kellys platformové řešení. To je charakteristické výstupky, které zabezpečují nohu proti sklouznutí ze šlapadla.

Parametr Tento produkt
Počet převodů

20

Odpružení vidlice

Ano

Brzdy

Kotoučové

Pedály

Platformové

Naše hodnocení a závěr

Celkově je kolo vybaveno značkovými a velmi kvalitními komponenty. Modelový rok 2017 do značné míry také vypovídá o jeho aktuálnosti a kvalitě. Překážkou by mohla být pro méně nadšené cyklisty relativně vyšší cena. Pokud se však rozhodujete pro kolo v této cenové kategorii, koupí Kellys Gate 30 2017 určitě neprohloupíte. Kolo se dostalo do našeho výběru především díky velmi slušnému vybavení a vysoké kvalitě všech obsažených komponent.

24 000 Kč Orientační cena
Autor: Kamila Lorenzová, Daniel Černý | Datum: | Produkt: Kellys Gate 30 2017
Kamila Lorenzová má téma kol na starosti v naší redakci už více než rok. Kromě toho, že o nich má nasbíráno nespočet důležitých informací, produkty často také aktualizuje, a má tak přehled o nových trendech a modelech. Moc dobře ví, co ocení začínající cyklista a jaké nároky mají naopak zkušení sportovci. Sama se cyklistice také věnuje na rekreační úrovni. Vedle kol má pod palcem například cestovní témata a sportovní vybavení, jako jsou třeba snowboardy.

Diskuze, poradna a vaše zkušenosti

Zeptejte se na cokoliv a naši redaktoři vám odpoví v moderované diskuzi. Pokud potřebujete odpověď co nejdříve, napište na facebook skupinu, kde radí i další uživatelé a odborníci.

Položte dotaz

Odpovědět na dotaz

Nenašli jste v diskuzi odpověď? Zeptejte se a naše redakce na praktické a zajímavé dotazy najde odpověď.


Další recenze

Recenze Kellys Gate 30 2017

Kellys Gate 30 2017

24 000 Kč Orientační cena