Recenze a porovnání Rock Machine Manhattan 60 2016 | Arecenze.cz
Menu

Recenze a srovnání Rock Machine Manhattan 60 2016

Doporučujeme Při nákupu v kategorii pánských horských kol

Datum doporučení: Únor 2018

  • Poměr ceny ku výkonu
  • Menší počet rychlostních převodů
8 500 Kč Orientační cena

Souhrnné údaje 

Pánské horské kolo Rock Machine Manhattan 60 2016 je postaveno na duralovém rámu. Dural zajišťuje odolnost rámu proti poškození, na druhou stranu přináší také poměrně vysokou hmotnost kola, 15 kg je váha se kterou by mohli mít méně fyzicky zdatní jedinci při manipulaci problémy.

Parametr Tento produkt
Výrobce

Rock Machine

Určení

Pánské

Materiál

Dural

Hmotnost (kg)

15,1

Modelový rok

2 016

Sedlo

RM XCF Sport

Řidítka

ONE sport

Hodnocení vybavení a komponentů

Kolo má k dispozici 21 rychlostních převodů, což je hodnota, která je pro horská kola spíše podprůměrná, nicméně méně náročným jezdcům postačí i pro zdolávání hodně variabilních terénů. Rock Machine Manhattan 60 2016 nabízí stejně jako většina horských kol dnešní doby odpružení přední vidlice, která tlumí nárazy způsobené těžkým terénem. Na druhou stranu musíte při volbě odpružených vidlic počítat s nutností občasné údržby. Podobně je na tom model od značky Rock Machine i co se týče brzdného systému. Nabízí totiž kotoučové brzdy, které jsou nejspolehlivějším a nejbezpečnějším řešením, ale také se vyznačují nutností údržby. Co se týče pedálů, je kolo vybaveno platformovým typem, který zabraňuje sklouznutí nohy z pedálů pomocí výstupků na šlapadle.

Parametr Tento produkt
Počet převodů

21

Odpružení vidlice

Ano

Brzdy

Kotoučové

Pedály

Platformové

Naše hodnocení a závěr

Celkově lze konstatovat, že kolo s modelovým rokem 2016 a velmi příznivou pořizovací cenou zdatně konkuruje některým letošním modelům, což je také důvod jeho zařazení v našem výběru. Když opomeneme poněkud vyšší hmotnost v poměru ceny ku výkonu zcela jistě nabízí Rock Machine Manhattan 60 2016 zajímavý produkt.

8 500 Kč Orientační cena
Autor: Kamila Lorenzová, Daniel Černý | Datum: | Produkt: Rock Machine Manhattan 60 2016
Kamila Lorenzová má téma kol na starosti v naší redakci už více než rok. Kromě toho, že o nich má nasbíráno nespočet důležitých informací, produkty často také aktualizuje, a má tak přehled o nových trendech a modelech. Moc dobře ví, co ocení začínající cyklista a jaké nároky mají naopak zkušení sportovci. Sama se cyklistice také věnuje na rekreační úrovni. Vedle kol má pod palcem například cestovní témata a sportovní vybavení, jako jsou třeba snowboardy.

Diskuze, poradna a vaše zkušenosti

Zeptejte se na cokoliv a naši redaktoři vám odpoví v moderované diskuzi. Pokud potřebujete odpověď co nejdříve, napište na facebook skupinu, kde radí i další uživatelé a odborníci.

Položte dotaz

Odpovědět na dotaz

Nenašli jste v diskuzi odpověď? Zeptejte se a naše redakce na praktické a zajímavé dotazy najde odpověď.


Další recenze

Recenze Rock Machine Manhattan 60 2016

Rock Machine Manhattan 60 2016

8 500 Kč Orientační cena