Menu

Srovnávací test & recenze
nejlepších konvektomatů

Aktualizováno:
Duben 2020
Autor:
Veronika Vyskočilová

V kategorii velké konvektomaty doporučujeme

Retigo Konvektomat O 2021 b

600 000 Kč Orientační cena

Jaký konvektomat vybrat dle srovnání

    Top produkt

    Velké konvektomaty

    Doporučujeme
    Recenze Retigo Konvektomat O 2021 b

    Retigo Konvektomat O 2021 b

    Orientační cena 600 000 Kč

    Top cena/výkon

    Velké konvektomaty

    Doporučujeme
    Recenze Retigo Konvektomat BLUE VISION B-1011b

    Retigo Konvektomat BLUE VISION B-1011b

    Orientační cena 300 000 Kč

    Top produkt

    Malé a střední konvektomaty

    Doporučujeme
    Recenze Retigo konvektomat B 611 B

    Retigo konvektomat B 611 B

    Orientační cena 240 000 Kč

    Top cena/výkon

    Malé a střední konvektomaty

    Doporučujeme
    Recenze Retigo konvektomat B 623 I

    Retigo konvektomat B 623 I

    Orientační cena 155 000 Kč

Konvektomaty jsou výsadou spíše restaurací a velkých gastronomických provozů než běžných kuchyní. V poslední době se ale výrobci zaměřili na výrobu i domácích variant těchto multifunkčních přístrojů. Nabídka konvektomatů je velmi pestrá, setkat se můžete s domácí variantou připomínající běžnou troubu, ale taky profesionálním přístrojem o velikosti kombinované lednice.

Na této stránce jsme se věnovali zejména profesionálním variantám. Vybrali jsme pro vás modely ve dvou kategoriích rozdělených podle velikosti. První kategorie shrnuje malé a střední modely, druhou kategorii tvoří velké konvektomaty. Produkty jsme vybírali jako dobře informovaný zákazník na základě důležitých parametrů. Tím je vývoj páry, ale také vybavení funkcemi. Důležitá je také možnost přidávání vlastních programů.

Pokud přemýšlíte o koupi konvektomatu a chtěli byste se o tomto druhu kuchyňského vybavení dozvědět víc, přečtěte si náš článek Jak vybrat konvektomat.


Nejlepší konvektomaty dle srovnání

Varianta výběru Vzhled a název Klady vzhledem k podkategorii Zápory vzhledem k podkategorii Orientační cena Aktuální cena

Top produkt

Velké konvektomaty

Recenze Retigo Konvektomat O 2021 b
Retigo Konvektomat O 2021 b

Bojlerový vývoj páry

Velká kapacita

Šestibodová teplotní sonda

Vysoká cena

Vysoká hmotnost

600 000 Kč Zobrazit nabídky

Top cena/výkon

Velké konvektomaty

Recenze Retigo Konvektomat BLUE VISION B-1011b
Retigo Konvektomat BLUE VISION B-1011b

Bojlerový vývoj páry

Mnoho funkcí

Šestibodová teplotní sonda

Menší kapacita

Vyšší cena

300 000 Kč Zobrazit nabídky

Další na zvážení

Velké konvektomaty

Recenze RM gastro Konvektomat stbb 2021 g
RM gastro Konvektomat stbb 2021 g

USB připojení

Velká kapacita

Teplotní sonda

Sous-vide volitelné

Pouze plynová varianta

800 000 Kč Zobrazit nabídky

Top produkt

Malé a střední konvektomaty

Recenze Retigo konvektomat B 611 B
Retigo konvektomat B 611 B

Kombinovaný vývoj páry

Mnoho funkcí

Možnost nahrání vlastních programů

Vysoká cena

Nemá připojení k ethernetu

Vysoká hmotnost

240 000 Kč Zobrazit nabídky

Top cena/výkon

Malé a střední konvektomaty

Recenze Retigo konvektomat B 623 I
Retigo konvektomat B 623 I

Mnoho funkcí

Možnost připojení k ethernetu

Šestibodová teplotní sonda

Gastronádoby 2/3

Injekční vývoj páry

Menší kapacita

155 000 Kč Zobrazit nabídky

Dostupná varianta

Malé a střední konvektomaty

Recenze Primax Konvektomat PDE 106 HD
Primax Konvektomat PDE 106 HD

Nižší cena

USB rozhraní

Dotykové ovládání

Některé funkce za příplatek

Slabší vybavení

Některé parametry neuvedeny

110 000 Kč Zobrazit nabídky
Parametr Retigo Konvektomat O 2021 b Retigo Konvektomat BLUE VISION B-1011b RM gastro Konvektomat stbb 2021 g Retigo konvektomat B 611 B Retigo konvektomat B 623 I Primax Konvektomat PDE 106 HD
Ocenění

Top produkt

Top cena/výkon

Další na zvážení

Top produkt

Top cena/výkon

Dostupná varianta

Kategorie

Velké konvektomaty

Velké konvektomaty

Velké konvektomaty

Malé a střední konvektomaty

Malé a střední konvektomaty

Malé a střední konvektomaty

Orientační cena 600 000 Kč 300 000 Kč 800 000 Kč 240 000 Kč 155 000 Kč 110 000 Kč
Výrobce Retigo Retigo RM Retigo Retigo Primax
Zdroj energie Elektřina Elektřina Plyn Elektřina Elektřina Elektřina
Počet zásuvů 20 11 20 7 6 6
Rozměr gastronádob GN 2/1 1/1 2/1 1/1 2/3 1/1
Vývoj páry Bojler Bojler Bojler Kombinovaný Vstřikovací Vstřikovací
Ovládání Dotykové Dotykové Dotykové Dotykové Dotykové Dotykové
Kapacita porcí 600 – 900 151 – 250 Neuvedeno 51 – 150 50 Neuvedeno
Automatické čištění Ano Ano Ano Ano Ano Za příplatek
Počet automatických programů Neuvedeno 1000 Neuvedeno Neuvedeno 1000 200
Teplotní sonda Ano Ano Ano Volitelná Ano Ano
Sous-vide Ano Ano Volitelné Ano Ano Neuvedeno
Rozhraní USB, Vision combi, ethernet USB, Vision combi, ethernet USB USB, Vision combi software USB, Vision combi software USB
Sprcha Ano Ano Ano Volitelná Ano Neuvedeno
Další funkce Sušení, sterilizace, konfitovaní, uzení Sušení, sterilizace, konfitovaní, uzení  Neuvedeno Regenerace, sterilizace, konfitování, uzení Regenerace, sterilizace, konfitování, sušení Neuvedeno
Rozpětí teplot horkovzdušné pečení 30 – 300 30 – 300 30 – 300 30 – 300 30 – 300 Neuvedeno
Rozpětí teplot kombinovaného režimu 30 – 300 30 – 300 30 – 300 30 – 300 30 – 300 Neuvedeno
Rozpětí teplot vaření v páře 30 – 130 30 – 130 Neuvedeno 30 – 130 30 – 130 Neuvedeno
Rozměry š*v*h (mm) 1156 x 1815 x 963  933 x 1046 x 821 1198 x 1845 x 912 933 x 786 x 821 683 x 602 x 586 750 x 440 x 755
Hmotnost (kg) 336 144 400 122 62 80
Recenze  Retigo Konvektomat O 2021 b

Recenze Retigo Konvektomat O 2021 b

Top produkt

Velké konvektomaty

Retigo Konvektomat O 2021 b nabízí široké možnosti využití pro velké gastro podniky za dobrou cenu. V tomto konvektomatu můžete za den připravit až 900 porcí a je možné do něj použít gastronádoby 2/1 i 1/1. Vývoj pár probíhá v bojleru, pohon je elektrický. Výhodou je velké množství funkcí včetně šestibodové teplotní sondy. Konvektomat můžete využívat také k regeneraci, k přípravě sous-vide nebo konfitování. Výhodou je automatické umývání, to je u takto velkých přístrojů běžné. Při přípravě můžete využít automatické programy, nebo přes USB či prostřednictvím internetu stáhnout vlastní.

Zobrazit nabídky
Recenze  Retigo Konvektomat BLUE VISION B-1011b

Recenze Retigo Konvektomat BLUE VISION B-1011b

Top cena/výkon

Velké konvektomaty

Retigo Konvektomat BLUE VISION B-1011b je zařízením s 11 zásuvy, ve kterém můžete připravit za den maximálně 250 porcí. Použít k tomu lze gastronádoby o velikosti 1/1. U velkých provozů může být tento výrobek vhodným doplněním k jinému konvektomatu, jelikož jej lze postavit do sestavy s dalším zařízením. Samozřejmostí je automatické mytí, široký výběr z mnoha programů a možnost si nahrát své vlastní přes USB nebo přes ethernet. Konvektomat se pyšní řadou funkcí včetně uzení.

Zobrazit nabídky
Recenze  RM gastro Konvektomat stbb 2021 g

Recenze RM gastro Konvektomat stbb 2021 g

Další na zvážení

Velké konvektomaty

RM gastro Konvektomat stbb 2021 g je model vhodný pro velké provozy, které potřebují najednou připravovat velké množství pokrmů. Konvektomat obsahuje většinu vychytávek, se kterými se můžete u těchto produktů setkat. Mimo jiné disponuje i funkcí udržovací skříně, což je u velkých přístrojů poměrně obvyklé. Pyšní se patentovaným systémem rychlého vývinu páry, který kombinuje bojlerový a nástřikový způsob. Péct či vařit můžete tedy začít téměř okamžitě. Samozřejmostí je automatické mytí, ale k dispozici je také ruční navíjecí sprcha.

Zobrazit nabídky
Recenze  Retigo konvektomat B 611 B

Recenze Retigo konvektomat B 611 B

Top produkt

Malé a střední konvektomaty

Retigo konvektomat B 611 B je prvním z řady středně velkých konvektomatů. Optimální je pro gastro podniky, pro které je dostatečná kapacita 150 pokrmů za den. Větší provozy mohou ocenit, že je možné jej dát do sestavy s dalším konvektomatem nebo regenerátorem (udržovací skříní). Příliš vhodný není pro domácí využití, jelikož má zbytečně velkou kapacitu a mnoho funkcí. Na rozdíl od většiny modelů v této velikostní kategorii disponuje automatickým mytím a bojlerovým vyvíjením páry. Možné pořídit i ve variantě s nástřikovou tvorbou páry nebo na plyn.

Zobrazit nabídky
Recenze  Retigo konvektomat B 623 I

Recenze Retigo konvektomat B 623 I

Top cena/výkon

Malé a střední konvektomaty

Retigo konvektomat B 623 I je vhodný pro menší profesionální podniky. Výhodou je automatické mytí, které obvykle u výrobků v této velikostní třídě nenajdeme. Dále potěší možnost různého časování pro jednotlivé zásuvy při přípravě více jídel najednou. Výhodou je také šestibodová teplotní sonda a množství funkcí – například příprava metodou sous-vide. Vybírat můžete hned z 1000 automatických programů, vlastní programy můžete nahrát pomocí USB rozhraní nebo přes internet. Konvektomat totiž disponuje ethernet připojením. Oproti velkým profesionálním konvektomatům u něj nenajdeme tak propracovaný systém odvětrání. Odradit může také vysoká cena.

Zobrazit nabídky
Recenze  Primax Konvektomat PDE 106 HD

Recenze Primax Konvektomat PDE 106 HD

Dostupná varianta

Malé a střední konvektomaty

Primax Konvektomat PDE 106 HD je středně velký konvektomat. Má šest zásuvů, do kterých lze vložit gastronádoby typu 1/1. V základním nastavení najdete 99 automatických programů s možností přidat dalších 200 vlastních programů. Bohužel v základu neobsahuje automatické mytí, které je pouze za příplatek. Přikoupit si můžete také ruční sprchu. Jelikož má nástřikový způsob tvorby páry, musí uživatelé počítat i se změkčovačem vody. Při nákupu je možné si zvolit stranu otevírání předních dvířek, což většina výrobců nenabízí bez poplatku.

Zobrazit nabídky


Jak vybrat konvektomat

Nejprve se podíváme na to, co vlastně konvektomat umí a jaké benefity vám může přinést jeho pořízení. Poté se již vrhneme na konkrétní parametry, na které byste se měli zaměřit při výběru produktu. Dále podrobně rozebereme systém vytváření páry, rozdíly v kapacitě, ovládání a funkcích. Nakonec se podíváme na to, v jakých cenových relacích se konvektomaty pohybují.

Jak konvektomaty fungují?

Stejně jako vzhledem podobné trouby umožňují konvektomaty přípravu pokrmů pomocí horkého vzduchu. Navíc je ale možné využít také páru, případně kombinaci obou těchto funkcí.

Díky parnímu režimu nejsou připravované pokrmy vysušené. Navíc můžete v jednom přístroji připravovat několik jídel najednou, aniž byste se museli bát nepříjemného promíchání chutí a pachů. K přípravě jídel nemusíte používat tuk a také nedochází k úbytku vitamínů a přínosných látek z pokrmů.

Konvektomaty se rychle rozehřívají a vy můžete začít připravovat pokrmy už po několika minutách od spuštění. Jsou vhodné k pečení masa, ale také k přípravě sladkých knedlíků. Svými vlastnostmi tedy můžou plně nahradit klasickou troubu, gril, fritézu či mikrovlnou troubu.

Pokud nemáte žádné předchozí zkušenosti s konvektomatem, nemusíte se bát. Obsluha zařízení je jednoduchá a rychlá. U moderních modelů navíc můžete využívat ze široké nabídky automatických programů, které vám ušetří čas strávený v kuchyni. Správným pomocníkem do domácnosti je pro vás určitě i v případě, že jste zvyklí péct různá masa přes noc, díky možnosti nastavit nízkou teplotu a přesný čas vhodný pro pečení.

Konvektomat nebo trouba?

Nabídku tvoří především zařízení pro profesionální kuchaře v gastro provozech. V posledních letech se však na trhu začínají objevovat i varianty určené pro domácnost, které mohou připomínat o něco větší mikrovlnku.

Někteří výrobci domácích konvektomatů nahrazují název konvektomat označením parní trouba, elektrická pec s napařováním nebo horkovzdušná trouba s napařováním. Také vzhledově se více podobají běžným pečicím troubám.

Tyto trouby obecně disponují méně funkcemi než konvektomaty určené pro profesionály a parametry, které se objevují v popisech těchto přístrojů odpovídají spíše běžným troubám. Nicméně objevuje se u nich funkce parního režimu, která je typická pro konvektomaty.

Více o troubách a parametrech, které nám mohou pomoci při výběru si můžete přečíst v našem článku Jak vybrat troubu.

Systém vytváření páry

Hlavní výhodou konvektomatu oproti jiným kuchyňským pomocníkům je možnost přípravy jídel v páře. Jednotlivé konvektomaty se liší v tom, jakým způsobem páru vytvářejí. Obvykle se jedná o dva způsoby, které mají své výhody i nevýhody:

  • nástřikové vytváření páry
  • bojlerové vytváření páry.

Nástřikové vytváření páry

Voda je vstřikována přímo na topná tělesa, pára se tedy vytváří přímo ve varném prostoru. S tímto typem tvorby páry se setkáme spíše u menších domácích konvektomatů. Mezi  klady patří beze sporu cena a nenáročná údržba, jelikož se z technického hlediska jedná o jednoduchý způsob provedení.

Nevýhodou je, že tvorba páry je oproti druhému způsobu pomalejší a může docházet k zanášení varného prostoru, zvláště pokud máte tvrdou vodu. V takovém případě může pomoci změkčovač vody.

Bojlerové vytváření páry

Bojlerové vyvíječe nalezneme především u profesionálních produktů. Jejich výhodou je rychlá tvorba a snadná a přesná regulace páry. To oceníte především pokud potřebujete konvektomat k přípravě jídel při nižších teplotách.

Jedná se o složitější konstrukci, která je náchylnější k poškození. Cena je znatelně vyšší než u produktů s vyvíjením páry ve varném prostoru. Jelikož se jedná o dražší produkt, jeho součástí bývá obvykle i kontrola činnosti bojleru nebo kontrola zavápnění bojleru a automatické čištění.

Zdroj energie

Konvektomat si můžete pořídit s připojením na plyn i elektřinu. Pokud preferujete plynové, budete mít o něco omezenější výběr. Tato varianta se objevuje spíše u dražších profesionálních zařízení. Konvektomaty určené pro domácí užití mají ve většině případů připojení na elektriku.

Zdroj vody

Konvektomat potřebuje ke svému fungování zdroj vody. Z té se vytváří pára, která je předností tohoto typu zařízení. Zdroj vody může být dvojí:

  • připojení na vodovod
  • nádržka na vodu.

Připojení na vodovod

S touto variantou se setkáte u modelů pro gastro provozy. Kromě elektrické zástrčky potřebuje takový přístroj připojení k vodě. Nemusíte tak vodu nikam doplňovat a hlídat, jestli je jí dostatek.

Nádržka na vodu

Nádržka na vodu je typická pro malé a domácí konvektomaty. Při pořízení takového přístroje tedy nemusíte složitě řešit přívod vody. Je ale třeba hlídat množství vody v nádržce a pravidelně vodu doplňovat.

Kapacita

Kapacita konvektomatu jde ruku v ruce s jeho velikostí. Logicky, čím větší velikost, tím větší množství jídel můžeme zároveň v konvektomatu připravovat.

Nejmenší zařízení se pohybují těsně pod 60 centimetry šířky, výšky a hloubky. Tedy stejně jako klasické trouby. Naopak pokud si chcete pořídit konvektomat do velké kuchyně, ve které denně připravíte mnoho jídel, můžeme si koupit zařízení i více než metr vysoké.

Důležitým parametrem při výběru může být i maximální počet zásuvů na police nebo gastronádoby. Od toho se odvíjí i množství jídla, které můžete v daném konvektomatu připravit zároveň.

  • malé konvektomaty – 3 až 6 zásuvů
  • střední konvektomaty – 6 až 10 zásuvů
  • velké konvektomaty – 12 až 24 zásuvů

Pro profesionální kuchaře je důležitý rozměr gastronádob, které se do konvektomatu vejdou. Velikost základní nádoby GN 1/1 je 530 x 325 mm. Toto měřítko je důležité pro profesionální kuchyně, pro běžné domácnosti nemá příliš význam. Nicméně, může sloužit jako rychlý orientační parametr pro velikost a kapacitu konvektomatu.

Rozdíly mezi konvektomaty jsou také v počtu jídel, které v nich je možné za den připravit. U menších se jedná o 30 až 50 jídel, u větších až 900 pokrmů denně. Tento ukazatel je opět důležitější pro gastro zařízení, pro běžnou domácnost stačí konvektomaty s nízkou kapacitou.

Gastronádoby

S kapacitou konvektomatu se přímo pojí téma gastronádob. Ty jsou používané v profesionálních provozech. Jejich předností jsou standardizované rozměry. Díky tomu je veškeré gastro vybavení vzájemně kompatibilní. Gastronádoby jsou vyrobeny nejčastěji z nerezu, někdy se můžete setkat ale také s keramickou variantou vhodnou zejména na servírování nebo plastovými vaničkami například pro uchování ovoce a zeleniny.

Typy gastronádob jsou různé – mělké vaničky, hlubší nádoby, nebo třeba děrované nádoby pro vaření v páře. Náleží k nim také víčka, která mohou být buď plně vyplněná, nebo například s výřezem na naběračku.

Rozměry gastronádob jsou často také měřítkem pro určení kapacity konvektomatu. V mnoha technických specifikacích můžete vidět hodnoty GN 1/1 nebo GN 2/3, což naznačuje právě rozměry použitelných gastronádob. Rozměry najdete v následující tabulce.

Označení gastronádoby Šířka (mm) Délka (mm)
2/1 650 530
1/1 325 530
1/3 325 176
2/3 325 352
1/2 325 265
1/4 162 265
2/4 162 530
1/6 162 176
1/9 108 176

Objem nádob se odvíjí od jejich hloubky. Hloubka může být 200, 150, 100, 65, 40 nebo 20 mm. Ne u všech rozměr jsou dostupné všechny hloubky (Zdroj: Gastronom.cz).

Ovládání

Stejně jako u jiných pomocníků do kuchyně, i v říši konvektomatů existují rozdílné způsoby ovládání. U většiny se setkáte s řadou funkcí a možností přizpůsobení přístroje.

  • Mechanické ovládání – Přístroj se ovládá otočnými knoflíky a tlačítky. Objevuje se spíše u levnějších variant.
  • Elektronické ovládání – Má dotykový displej. U některých značek se setkáme s termínem senzorové ovládání.
  • Elektromechanické ovládání – Kombinace výše uvedených variant.

Funkce se samozřejmě liší u různých typů konvektomatů (domácí nebo profesionální užití, dražší, levnější atd.). Zde vám nabízíme alespoň základní přehled parametrů, které u většiny konvektomatů naleznete:

  • přepínání mezi varnými cykly (horký vzduch, parní režim, či kombinovaný režim)
  • rychlé zchlazování varného prostoru
  • regulace vlhkosti (tedy množství páry, může být od 10 až do 100 %)
  • nastavování teplot až na 350 °C (rozsah možné teploty se může u jednotlivých konvektomatů lišit)
  • časovač
  • výběr z jednotlivých programů.

Funkce

Pro větší komfort nabízí řada výrobců konvektomatů různé funkce, které nám mohou zjednodušit přípravu pokrmů nebo údržbu přístroje.

  • Teplotní sonda – Měří teplotu připravovaného pokrmu. Stačí její hrot zapíchnout například do masa a sledovat, kolik stupňů má pokrm uvnitř.
  • Udící jednotka – Pokrmům dodává uzenou chuť a aroma.
  • Sous-vide – Funkce pro přípravu jídla ve vakuu při nízkých teplotách po delší dobu.
  • Software pro tvorbu programů – Některé konvektomaty mají navíc USB rozhraní a vy sami si můžete přidat vlastní program pro pečení nebo vaření.
  • Připojení na vodu – Permanentní připojení k přívodu vody, abyste nemuseli doplňovat vodu do zásobníku.
  • Automatické čištění – Vložíte mycí prostředek, který se rozpustí ve vodě a vyčistí celý přístroj. U většiny produktů je možné zvolit si intenzitu mytí (např. základní, střední, silné), nebo i odvápnění varného prostoru.
  • Mycí sprcha – Pomocník na ruční mytí vnitřního prostoru. Někdy bývá součástí koupeného konvektomatu, nebo je možné ji dokoupit. Pořídit ji můžete od 1000 Kč.

Teplotní sonda

I když jsme se této funkci v rychlosti věnovali již v předešlé kapitole, rozhodli jsme se zaměřit se na ni i samostatně. Pro mnoho uživatelů totiž může být rozhodující pro výběr modelu. Jedná se o vpichový teploměr, který se zapíchne do připravované potraviny a přenáší informace o teplotě uvnitř pokrmu přímo do řídicí jednotky konvektomatu. Teplotu je možné nejen zobrazit, ale také podle ní upravovat proces přípravy. Můžete například nastavit cílovou teplotu a po její dosažení konvektomat bude tuto teplotu udržovat. Díky této funkci bude pokrm vždy ideálně tepelně upravený. Nemusíte tak například přepékat maso, které by mohlo být vysušené.

Cena

Mezi konvektomaty jsou velké cenové rozdíly. Záleží na tom, jestli se jedná o domácí nebo profesionální stoj, jeho parametry a vybavení funkcemi. Zatímco domácí modely seženete v ceně kvalitní trouby, ty profesionální se pohybují až v řádu několika set tisíc korun.

Cena do 20 000 Kč

První modely konvektomatů pro domácí využití se začínají objevovat od 10 000 Kč. Obvykle jsou menší a páru vyvíjejí přímo ve varném prostoru. Objevují se u nich jen základní funkce a mají mechanické ovládání.

Cena od 20 000 do 50 000 Kč

V této cenové kategorii pořídíte spíše domácí konvektomaty nebo stroje do menších provozů (obvykle se čtyřmi zásuvy na plechy). Už se u nich objevují některé pokročilé funkce s velkým množstvím automatických programů. Kromě mechanického se objevuje i elektronické ovládání.

Cena 50 000 do 110 000 Kč

V této cenové relaci najdeme menší (4 až 6 zásuvů) nebo středně velká zařízení (6 až 10 zásuvů). Počítat můžeme se širokým výběrem funkcí. Takové modely jsou vhodné i pro profesionály. Vytváření páry je zajištěno bojlerovým vyvíječem. Setkáte se se všemi typy ovládání. Objevují se už i první velké produkty, které se však nemohou pyšnit mnoha pokročilými funkcemi.

Cena od 110 000 Kč

Široká nabídka pro profesionální provozy, které potřebují připravovat velké množství porcí najednou (až 600 denně). V nabídce jsou střední a velké konvektomaty. Mají mnoho funkcí a vychytávek včetně přesného nastavení teploty a hustoty páry. Setkáme se u nich s bojlerovým vyvíječem s automatikou a se všemi typy ovládání. Ty nejdražší konvektomaty se cenově pohybují až okolo 900 000 Kč.


Použité a další zajímavé zdroje:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Konvektomat

https://www.technologie-stravovani.cz/konvektomaty/?gclid=EAIaIQobChMIp_jm0pyd6QIVkM13Ch0C8QG8EAAYAiAAEgKP__D_BwE

https://www.webstaurantstore.com/guide/628/types-of-combi-ovens.html

Diskuze a poradna

Zeptejte se nás, co vás zajímá, nebo poraďte ostatním zákazníkům v diskuzi. Naši redaktroři diskuzi moderují a hledají předné odpovědi, aby zůstala přehledná.

Položte dotaz

Odpovědět na dotaz

Nenašli jste v diskuzi odpověď? Zeptejte se a naše redakce na praktické a zajímavé dotazy najde odpověď.