Recenze nejlepších Apple MacBooků | Jak vybrat a Test 2022 | Arecenze
Menu

Recenze nejlepších MacBooků Apple ze srovnávacího testu

Aktualizováno:
Listopad 2022
Autor:
Jakub Gulec

V kategorii doporučujeme

Apple Macbook Pro 14 M1 PRO 10/14 jader 512GB

55 000 Kč

Orientační cena

Jaký Apple notebook (macbook) vybrat dle srovnání

Nejlepší produkt
Hodnocení 96,6 %
Přečíst recenzi Orientační cena 55 000 Kč
Top cena-výkon
Hodnocení 92,2 %
Přečíst recenzi Orientační cena 39 000 Kč
Pro nenáročné
Hodnocení 89,5 %
Přečíst recenzi Orientační cena 27 000 Kč

Specifickou skupinou notebooků jsou laptopy se systémem macOS. Tyto notebooky vyrábí pouze jeden výrobce, firma Apple. Většina produktů této značky disponuje vysokou přidanou hodnotou, proto je nákladné si takový produkt koupit. Výhodou je primárně optimalizovaný operační systém s vyladěným rozhraním.

Systém je poměrně nenáročný, a tak tyto notebooky nepotřebují a ani většinou nedisponují příliš výkonným hardwarem. Co se týče konstrukčního provedení, charakterizuje je vydařený design a kvalitní materiály. Displej poskytuje kvalitní zobrazení a počítače jsou kompaktní.

Tyto notebooky se hodí spíš na práci a cestování. Dokážou být věrným společníkem s nadprůměrně vysokou výdrží na baterii, kdy vám tak počítač vydrží pracovat i klidně celý pracovní den. MacBooky jsou tak vhodné spíše pro grafiky, hudební producenty, návrháře, pisálky a různá kreativní povolání. Podrobněji si parametry rozebereme v článku Jak vybrat Apple notebook.

Jestli hledáte podrobnosti k výběru přenosného počítače a kategorii výběru jste si ještě nezvolili, zkuste se podívat na příručku Jak vybrat notebook.


Nejlepší notebooky Apple (macbooky) dle srovnání

Varianta výběru
Hodnocení Vzhled a název Klady vzhledem k podkategorii Zápory vzhledem k podkategorii Orientační cena Aktuální cena

Nejlepší produkt

96,6 %
Recenze Apple Macbook Pro 14 M1 PRO 10/14 jader 512GB
Apple Macbook Pro 14 M1 PRO 10/14 jader 512GB
  • Vysoký výkon pro mediální tvorbu
  • Výborný OLED displej s variabilní obnovovací frekvencí 120 Hz
  • Konečně dobrá konektivita
  • Ve srovnání s konkurencí vysoká cena
  • Macbook nelze do budoucna jakkoliv rozšířit
  • Výřez pro webkameru
55 000 Kč Do obchoduZobrazit nabídky

Top cena-výkon

92,2 %
Recenze Apple Macbook Pro 13 2022 M2 256GB
Apple Macbook Pro 13 2022 M2 256GB
  • Podstatně vyšší grafický výkon
  • 67 wattová nabíječka v balení
  • Dlouhá výdrž baterie
  • Stále stejné tělo, jako v minulosti
  • Chybí MagSafe a čtečka SD karet
  • Připojíte pouze 1 externí monitor
39 000 Kč Do obchoduZobrazit nabídky

Pro nenáročné

89,5 %
Recenze Apple Macbook Air 2020 M1 256GB
Apple Macbook Air 2020 M1 256GB
  • Zcela tichý provoz
  • Dva konektory Thunderbolt
  • Dlouhá výdrž baterie
  • Slabší integrovaná grafika
  • Menší operační paměť
  • Menší počet konektorů
27 000 Kč Do obchoduZobrazit nabídky

Dříve jsme doporučovali

91,2 %
Recenze Apple Macbook Pro 13 2020 M1 512GB
Apple Macbook Pro 13 2020 M1 512GB
  • Výkon pro grafiky a kanceláře
  • Dva konektory Thunderbolt
  • Dlouhá výdrž baterie
  • Vysoká cena
  • Menší operační paměť
  • Menší počet konektorů
36 000 Kč Do obchoduZobrazit nabídky

Jak chápat redakční hodnocení?

Doporučujeme jen produkty, které mají dle posouzení redaktora hodnocení nad 70 %. Podívejte se, co jednotlivé procentní hladiny znamenají.

Recenze Apple Macbook Pro 14 M1 PRO 10/14 jader 512GB
Apple Macbook Pro 14 M1 PRO 10/14 jader 512GB
Recenze Apple Macbook Pro 13 2022 M2 256GB
Apple Macbook Pro 13 2022 M2 256GB
Recenze Apple Macbook Air 2020 M1 256GB
Apple Macbook Air 2020 M1 256GB
Recenze Apple Macbook Pro 13 2020 M1 512GB
Apple Macbook Pro 13 2020 M1 512GB
Ocenění

Nejlepší produkt

Top cena-výkon

Pro nenáročné

Dříve jsme doporučovali

Hodnocení 96,6 %
92,2 %
89,5 %
91,2 %
Orientační cena 55 000 Kč 39 000 Kč 27 000 Kč 36 000 Kč
Operační systém MacOS MacOS MacOS MacOS
Velikost displeje (palce ") 14,2 13,3 13,3 13,3
Rozlišení displeje 3 024 x 1 964 2 560 x 1 600 2 560 x 1 600 2 560 x 1 600
Technologie displeje OLED IPS IPS IPS
Obnovovací frekvence displeje 120 60 60 60
Povrch displeje Lesklý Lesklý Lesklý Lesklý
Svítivost displeje (NITS) 1 000 500 400 500
Počet připojitelných monitorů 2 1 1 1

Recenze Apple Macbook Pro 14 M1 PRO 10/14 jader 512GB
Apple Macbook Pro 14 M1 PRO 10/14 jader 512GB
Recenze Apple Macbook Pro 13 2022 M2 256GB
Apple Macbook Pro 13 2022 M2 256GB
Recenze Apple Macbook Air 2020 M1 256GB
Apple Macbook Air 2020 M1 256GB
Recenze Apple Macbook Pro 13 2020 M1 512GB
Apple Macbook Pro 13 2020 M1 512GB
Ocenění

Nejlepší produkt

Top cena-výkon

Pro nenáročné

Dříve jsme doporučovali

Hodnocení 96,6 %
92,2 %
89,5 %
91,2 %
Orientační cena 55 000 Kč 39 000 Kč 27 000 Kč 36 000 Kč
Procesor Apple M1 Pro Apple M2 Apple M1 Apple M1
Počet velkých jader procesoru 8 4 4 4
Počet malých jader procesoru 2 4 4 4
Frekvence procesoru (GHz) 0,6 – 3,2 až 3,5 0,6 – 3,2 0,6 – 3,2
Výkon jedno jádro (Cinebench R23) 1 534 1 581 1 514 1 514
Výkon jedno jádro (Geekbench 5) 1 738 1 937 1 706 1 706
Výkon všechna jádra (Cinebench R23) 12 370 8 750 7 800 7 800
Výkon všechna jádra (Geekbench 5) 12 011 8 960 7 419 7 419
Typ grafické karty Integrovaná Integrovaná Integrovaná Integrovaná
Grafická karta Apple M1 Pro 14 jader Apple M2 10 jader Apple M1 7 jader Apple M1 8 jader
Typ operační paměti RAM DDR5 DDR5 DDR4 DDR4
Velikost operační paměti RAM (GB) 16 8 8 8
Frekvence operační paměti (MHz) 6400 MHz 6400 MHz 4266 MHz 4266 MHz
Typ pevného disku SSD NVME SSD NVME SSD NVME SSD NVME
Kapacita pevných disků (GB) 512 256 256 512

Recenze Apple Macbook Pro 14 M1 PRO 10/14 jader 512GB
Apple Macbook Pro 14 M1 PRO 10/14 jader 512GB
Recenze Apple Macbook Pro 13 2022 M2 256GB
Apple Macbook Pro 13 2022 M2 256GB
Recenze Apple Macbook Air 2020 M1 256GB
Apple Macbook Air 2020 M1 256GB
Recenze Apple Macbook Pro 13 2020 M1 512GB
Apple Macbook Pro 13 2020 M1 512GB
Ocenění

Nejlepší produkt

Top cena-výkon

Pro nenáročné

Dříve jsme doporučovali

Hodnocení 96,6 %
92,2 %
89,5 %
91,2 %
Orientační cena 55 000 Kč 39 000 Kč 27 000 Kč 36 000 Kč
HDMI Ano Ne Ne Ne
Bluetooth 5.0 5.0 5.0 5.0
WiFi WiFi 6 WiFi 6 WiFi 6 WiFi 6
USB 3.0 0 0 0 0
USB-C 0 0 0 0
Thunderbolt 3 2 2 2
Čtečka paměťových karet Ano Ne Ne Ne
3,5 Audio jack Ano Ano Ano Ano
Webkamera 1080p 720p 720p 720p
Podsvícená klávesnice Ano Ano Ano Ano
Aktivní chlazení Ano Ano Ne Ano
Udávaná výdrž (h) 17 17 15 17
Materiál konstrukce Hliník Hliník Hliník Hliník
Tloušťka (mm) 15,6 15,6 16,1 15,6
Hmotnost (kg) 1,6 1,4 1,29 1,4
Nejlepší produkt
96,6 % Celkové hodnocení
  • Vysoký výkon pro mediální tvorbu
  • Výborný OLED displej s variabilní obnovovací frekvencí 120 Hz
  • Konečně dobrá konektivita
  • Ve srovnání s konkurencí vysoká cena
  • Macbook nelze do budoucna jakkoliv rozšířit
  • Výřez pro webkameru

Macbook 14 M1 Pro skrývá ve svém těle, jak už sám název napovídá, vylepšenou verzi procesoru M1. Disponuje tak 8 velkými a 2 malými jádry, což vede k solidnímu zvýšení výkonu. To podpoří také skoro 2x vyšší počet grafických jader. Recenzovaný model disponuje rovnou 14. Výrobce se zaměřil na vylepšení konektivity, k Macbooku tak připojíte až 3 externí displeje. Konkrétně dal Apple k dispozici 3 Thunderbolty, 1 HDMI, sluchátkový konektor a slot pro SD kartu. Displej využívá technologii OLED s variabilní obnovovací frekvencí až 120 hertz. Pokud se ale nevěnujete náročné práci a nesedíte každý den bez ustání v programu Final Cut, doporučujeme zvážit koupi výrazně levnějšího Macbooku Air 13 2020 M1. Přečíst celou recenzi

55 000 Kč Orientační cena

Top cena-výkon
92,2 % Celkové hodnocení
  • Podstatně vyšší grafický výkon
  • 67 wattová nabíječka v balení
  • Dlouhá výdrž baterie
  • Stále stejné tělo, jako v minulosti
  • Chybí MagSafe a čtečka SD karet
  • Připojíte pouze 1 externí monitor

MacBook Pro 13 2022 M2 je vysoce výkonný ultrabook za rozumnou cenu. Svou cílovku si najde zejména mezi tvůrci mediálního obsahu, ať už se jedná o natáčení a střih videí, tvorbu grafiky či úpravy fotografií. Ve srovnání s předchozí generací nabídne o vyšší desítky procent lepší integrovanou grafiku. Před koupí ale myslete na to, že Apple produktem cílí spíše na poloprofesionální uživatele, připojíte tak pouze jeden externí displej.

Notebook vydrží na baterku přes 10 hodin, v balení najdete 67 wattový adaptér pro rychlé nabíjení a obrazovka se pyšní dobrým pokrytím barevného prostoru DCI-P3. Konstrukce dosahuje tradičně vysoké kvality a je vyvedena z kovu. Pokud hledáte alternativu a střihem videí se nezabýváte, volte levnější model MacBook Air 13 2020 M1. Přečíst celou recenzi

39 000 Kč Orientační cena

Pro nenáročné
89,5 % Celkové hodnocení
  • Zcela tichý provoz
  • Dva konektory Thunderbolt
  • Dlouhá výdrž baterie
  • Slabší integrovaná grafika
  • Menší operační paměť
  • Menší počet konektorů

Model MacBook Air 2020 s procesorem M1 a 7jádrovou integrovanou grafickou kartou nabízí řešení pro méně náročnou práci převážně kancelářského charakteru. Uplatnění nalezne také u často cestujících uživatelů, kteří jistě ocení kompaktní rozměry, nízkou hmotnost a dlouhou výdrž baterie. S pasivním chlazením je notebook navíc naprosto bezhlučný. Občasná grafická práce nebude žádný problém, pro profesionální využití může být výkon však nedostatečný. Osazeny jsou pouze dva obrazové/datové konektory s technologií Thunderbolt podporující jak napájení, tak také datový a obrazový přenos. Umožněno je připojit bez dokovací stanice pouze 1 externí monitor. Přečíst celou recenzi

27 000 Kč Orientační cena

Dříve jsme doporučovali
91,2 % Celkové hodnocení
  • Výkon pro grafiky a kanceláře
  • Dva konektory Thunderbolt
  • Dlouhá výdrž baterie
  • Vysoká cena
  • Menší operační paměť
  • Menší počet konektorů

MacBook Pro 13 2020 M1 nabízí velmi vysoký výkon pro práci, pro kterou je určen. Stěžejní využití nalezne mezi středně náročnými editory videí, střihači a grafiky. Procesor Apple M1 poskytuje velký krok vpřed oproti předchozím generacím stranou výkonu, přináší s sebou však také omezení. K dispozici jsou pouze dva konektory typu Thunderbolt. Bez dokovací stanice je umožněno připojení pouze 1 externího monitoru. Velkého vylepšení se dočkala výdrž baterie. Výrobce slibuje až 17 hodin při přehrávání videí, což potvrzují také uživatelské recenze. Od levnějšího MacBooku Air 13 2020 M1 se liší aktivním chlazením umožňujícím stabilnější výkon při dlouhých náročných výpočetních operacích (rendering) a dotykovým panelem nahrazujícím horní panel kláves na klávesnici. Přečíst celou recenzi

36 000 Kč Orientační cena

Jak vybrat Apple notebook

Pořízení MacBooku představuje vyšší investici, než konkurenční zařízení. Vliv na to má zejména marketingová strategie společnosti Apple. Za utracený obnos financí však dostáváte jistotu kvalitního provedení a perfektně optimalizovaný operační systém, který se od Windowsu zásadně liší, ať už jde o stabilitu či plynulost práce.

  • Kupujte pouze nejnovější generaci produktu.
  • Vyzkoušejte si systém macOS před koupí.
  • Zvažte, jaké máte na notebook požadavky a podle toho volte produkt.
  • Ověřte před koupí kompatibilitu programů, které pro práci používáte.

Naproti tomu přináší samozřejmě MacBooky také nevýhody. Mezi ty se řadí zejména omezené využití v případě 3D aplikací, které vyžadují samostatnou grafickou kartu. MacBooky tak nejsou určeny pro hraní her či 3D modelování. Zásadní nevýhodou je pak vysoká cena a omezenější výběr aplikací.

Tip: Vzhledem k vydání nového procesoru Apple M1 na instrukční sadě ARM budou do budoucna aplikace programovány právě pro tuto instrukční sadu. Procesory Intel a AMD pracují na x86, která je od ARM odlišná a programy nejsou vzájemně kompatibilní. Nedoporučujeme proto kupovat starší generace s procesory Intel, protože budoucí aplikace nemusí být s těmito procesory kompatibilní.

Pokud se zajímáte i o další značky zkuste se podívat také na naše doporučení nejlepších notebooků HP, Lenovo či Dell.

Operační systém MacOS

V první řadě byste měli vědět, že toto zařízení nebude vybaveno operačním systémem Windows, ale macOS. Ten se aktuálně (květen 2021) nachází ve verzi macOS Big Sur. Jde o unikátní a uzavřený systém, který se od toho běžného od společnosti Microsoft liší především v grafickém rozhraní, ale také usnadnění přístupu, využití gest, vyšším zabezpečení a spolehlivějším chodu.

Pořízením Apple notebooku získáte zcela specifický systém s vlastními standardy a funkcemi. Ty samozřejmě nemusí být kompatibilní s některými zařízeními nebo v daném firemním prostředí. Poslední verze MacOS je schopna pracovat hlavně s Apple produkty, jakými jsou Apple Pay, Apple Watch, iPhone, iPod, iPad, Apple TV a další.

To co je na systému nejdůležitější je to, že i když je výběr z aplikací výrazně omezenější, než v případě OS Windows, aplikace jsou vysoce kvalitní. Systém skvěle vyhoví grafikům (2D), fotografům či ke střihu videí. Samozřejmostí je psaní textu a kancelářská práce. Multimediální zábava nebude dělat laptopu žádný problém, tedy kromě hraní her.

Procesor

Koncem roku 2020 vydal Apple svůj vlastní procesor Apple M1 Silicon, který má z dlouhodobého hlediska nahradit dosud osazované procesory společnosti Intel. Rádi bychom vyvrátili spekulace, které po internetu kolují. Apple M1 je skvělý procesor postavený na instrukční sadě ARM a jako takový je také velmi úsporný.

Díky tomu, že je Apple uzavřená společnost a může ovlivnit to, jak aplikace dodavatelé programují, měly by být všechny zásadní aplikace velmi brzo dostupné v plných verzích. Na druhou stranu nemůžeme jinak než vyvrátit marketingové sliby společnosti Apple, které definují procesor jako 3,5x rychlejší, než v jakémkoliv jiném notebooku. Jedná se o marketingový tah a se skutečností se neshoduje.

Výkon procesoru M1 je však skutečně velmi vysoký a znamená zásadní pokrok v sekci MacBooků. Nikdy však neočekávejte od notebooku (ať už je operační systém jakýkoliv) vyšší výkon než od cenově srovnatelného stolního počítače.

Zajímavost: Programy, které nejsou pro Apple M1 zatím dostupné, fungují pomocí překladače Rosetta. Emulátor má za úkol překládat program do „jazyku“, kterému procesor Apple M1 rozumí. Dochází tím ke ztrátě výkonu v řádech 15–40 %, i tak však bude výpočetní síly dostatek.

Typy Apple notebooků

Americká společnost Apple vám při nákupu Apple notebooku dává na výběr ze tří dostupných modelů. Ty se liší především svým výkonem a velikostí – MacBook, MacBook Air a MacBook Pro. Některé z těchto produktů se pak dělí také dle úhlopříčky.

MacBook

Pokud si chcete pořídit Apple notebook na cestování a pro práci, pak je MacBook tou ideální volbou. Dokazuje to jeho velikost, ať už jde o samotnou úhlopříčku 12“ či konkrétní parametry. Například tloušťka je pouhých 13,1 milimetrů. S tou koresponduje hmotnost 920 gramů.

Aplikován je rychlý SSD disk, pasivní chlazení a pouze jeden konektor USB-C pro napájení nebo připojení externích zařízení. S novými procesory Apple M1 nicméně MacBook prozatím vydán nebyl (květen 2021) a pravděpodobně se jeho vydání ani neplánuje. Minimálně prozatím nebylo ani ohlášeno.

MacBook Air

Apple notebook pro ty, kteří přihlíží k výkonu, a přitom chtějí lehký, tenký a přenosný notebook. U tohoto modelu je použit procesor Apple M1. Standardní velikost displeje je 13,3“. Při náročnější práci s multimédii volte raději MacBook Pro, který sice disponuje stejným procesorem, na rozdíl od verze Air však nechybí chladič a procesor je optimalizován pro vyšší výkon.

Za náročnější práci v tomto případě považujeme dlouhodobou vysokou zátěž procesoru, při které se pozitivní efekt chlazení projeví (rendering, střih videí a podobně). Uložiště v MacBook Air je řešeno za pomoci SSD disku o kapacitě 256 GB až 2 TB. Na výběr je mezi 8 a 16 GB operační paměti RAM. Volit lze mezi dvěma typy, přičemž dražší z nich disponuje výkonnější integrovanou grafickou kartou.

MacBook Pro

Nejvýkonnější z nabízených Apple notebooků. MacBook Pro se prodává s displejem o úhlopříčce 13,3“ nebo 16“. Procesor Apple M1 prozatím obdržela pouze menší z obou variant, pokud je pro vás zajímavá ta větší, doporučujeme vyčkat na vydání s procesorem M1. Na rozdíl od levnějšího MacBooku Air je osazen chladič procesoru, který dovolil odemknout více výkonu. Procesor je tedy sice stejný, ale výkonnější. Výhodné bývá koupit MacBook Pro z inzerce, kde se ceny pohybují mnohem příznivěji i za téměř nové modely. Největší výhodou může být nákup staré generace macbooku, který vám stále může dostačovat a cenou se již dostal za méně než třetinu nového stroje.

Od budoucí šestnáctipalcové verze lze očekávat, že bude osazen procesor výkonnější. V případě MacBooku Pro je k výběru 8 nebo 16 GB RAM a až 2 TB úložného prostoru. Nad klávesnicí se nachází praktický touchbar (dotyková lišta), který ocení zejména grafici.

Výdrž baterie

Oproti předchozím generacím došlo se zavedením procesoru Apple M1 k nárůstu výdrže baterie. Pro MacBook Air je slibováno až 18 hodin provozu, verze Pro by pak měla poskytnout až 20 hodin. Díky tomu lze notebooky označit za vysoce mobilní a vyhovující i při velmi dlouhých cestách. Tyto hodnoty jsou podle uživatelských hodnocení dosažitelné.

Často kladené otázky k Apple notebookům

Jak a jaký vybrat Apple notebook?

Na rozdíl od konkurenčních zařízení se systémem Windows bude hrát hlavní roli při výběru množství financí, které můžete při nákupu obětovat. Před koupí předraženého modelu si však určete, jak budete Macbook využívat. Potřebujete jej pro kancelářskou práci? Pak vám vyhoví řada Air. Pracujete s grafikou, stříháte a renderujete videa profesionálně? Lépe vám vyhoví Macbook Pro. Nejlepší Macbooky najdete v našem srovnání.

Jaké jsou MacBooky?

Charakterizovány výborným souladem mezi systémem a komponentami poskytují MacBooky velmi plynulou práci. Díky kvalitnímu displeji a solidnímu výkonu se hodí zejména pro 2D grafickou činnost, jako je tvorba grafiky, editace fotografií a střih videí. Vysoká výdrž baterie v kombinaci s kompaktností je pak předurčuje také pro kancelářskou práci, cestování a schůzky s klienty.

Čím se liší procesor Apple M1 od procesorů Intel?

Procesor Apple M1 je postavený na instrukční sadě ARM, zatímco procesor Intel na x86. Zjednodušeně lze říct, že pro oba tyto typy architektur procesorů je potřeba programovat aplikace odlišně, proto nejsou programy určené pro x86 kompatibilní s ARM a naopak.

Přehřívá se MacBook Air?

MacBook Air na rozdíl od jiných řad není vybaven aktivním chlazením. Vlivem použití úspornějšího procesoru M1 s pokročilejší výrobní technologií generuje procesor méně tepla a tak se notebook nepřehřívá tolik jako tomu bylo dříve. Stále dochází k určitému přehřívání, které limituje výkon, nicméně se nejedná o závadu. Největší odlišností stranou výkonu mezi řadou Air a Pro je pak osazení aktivního chlazení v MacBooku Pro. Ten pak i přes využití stejného procesoru poskytuje vyšší výkon.

Jakub Gulec plní v našem týmu roli technického redaktora. Notebooky patří mezi jeho hlavní témata, na které se zaměřuje nejen profesně, ale také ve volném čase. V kategorii notebooků společnosti Apple vám přiblíží největší benefity, ale také negativa, která s sebou přinesly procesory Apple M1. Kromě MacBooků se věnuje také tabletům se systémem iOS, stejně jako iPhonům.
Technický redaktor

Diskuze, poradna a vaše zkušenosti

Zeptejte se na cokoliv a naši redaktoři vám odpoví v moderované diskuzi. Pokud potřebujete odpověď co nejdříve, napište na facebook skupinu, kde radí i další uživatelé a odborníci.

Dobrý den,
jaký notebook by jste doporučili pro pro přehrávání hudebních podkladů? Jde mi o kvalitu přehrávaných hudebních podkladu, jako podklad – doprovod k živému hraní. Děkuji. Libor

Libor

Dobrý den,
všeobecně doporučujeme zaměřit se na to, aby vybraný notebook disponoval Stereo reproduktory a konektorem Jack 3,5 mm. Zvuk z notebooku nebude nikdy příliš kvalitní, nejlepší variantou je tedy dodatečné pořízení reproduktorů (i levné reproduktory často předčí notebook).
Pokud bychom Vám měli doporučit konkrétní model, který disponuje solidní kvalitou výstupu zvuku, zkuste se podívat na MacBook Air 13. Pokud byste chtěl volit mezi jinými modely notebooků, často bývají kvalitní reproduktory umístěny spíše v herních modelech. Výběr bezdrátových reproduktorů naleznete v sekci Reproduktory. Pokud jde o podkres hudby při hraní, který potřebujete jako muzikant slyšet pouze vy, většina profesionálů upřednostňuje sluchátka, která neruší při samotném hraní a poskytují nezkreslený zvuk bez zpoždění. Zde může být zajímavou variantou volba sluchátek Galaxy Buds+, nebo sluchátek přes hlavu s potlačením okolního hluku Sony WH-1000XM4, která vás dokonale odizolují od okolního světa.

Jakub Gulec, redaktor

Zdravím,
zvažuji koupi Apple Macbook Pro 13 2020 M1 512 GB, ale jsem překvapená, že tam jsou pouze 2 konektory Thunderbolt. Tím se dá připojit běžný monitor?

Marta Řežábková

Dobrý den,
monitor lze připojit prostřednictvím speciálního kabelu. Ten musí mít na jednom konci Thunderbolt (respektive USB-C) a na druhém konci příslušný obrazový konektor (například HDMI). Kabel zakoupíte u každého většího prodejce elektroniky, doporučuji jej však spíše objednat.

Jakub Gulec, redaktor

Položte dotaz

Odpovědět na dotaz

Nenašli jste v diskuzi odpověď? Zeptejte se a naše redakce na praktické a zajímavé dotazy najde odpověď.


Jak vám pomohl tento článek?
Budeme rádi za zpětnou vazbu.

Průměrné hodnocení 4.4 z 11 hlasů