Nejlepší cestovní notebooky | Recenze a Test 2023 | Arecenze.cz
Menu

Nejlepší cestovní notebooky z testu a jejich recenze 2023

Aktualizováno:
Listopad 2022
Autor:
Jakub Gulec

V kategorii doporučujeme

Apple Macbook Pro 13 2022 M2 256GB

39 000 Kč

Orientační cena

Jaký cestovní notebook vybrat dle srovnání

Nejlepší produkt
Hodnocení 92,2 %
Přečíst recenzi Orientační cena 39 000 Kč
Top cena-výkon
Hodnocení 89,5 %
Přečíst recenzi Orientační cena 27 000 Kč
Pro nenáročné
Hodnocení 82,6 %
Přečíst recenzi Orientační cena 9 000 Kč

U výběru notebooků vhodných ke každodennímu přenášení jsme se zaměřili primárně na rozměry, zpracování a výdrž baterie. Výkonnostní stránka společně s konektivitou je v tomto úzkém výběru až druhořadá, samozřejmě jsme ji však při výběru zohlednili. Podrobněji se na parametry, které můžete od kategorie očekávat, podíváme v článku Jak vybrat cestovní notebook.

Jedním ze stěžejních parametrů je samotná úhlopříčka displeje zařízení, která u cestovních zařízení zastává velmi důležitou roli. Úhlopříčka displeje je totiž parametr, od kterého se odvíjí samotné rozměry a hmotnost zařízení. Obecně se dá předpokládat, že čím je notebook lehčí a tenčí, tím je vhodnější k častému nošení. Neméně důležité však v rámci mobility je i samotné zpracování, tedy to, z jakých materiálů je vyroben, jak kvalitní jsou jeho panty, klávesnice a touchpad.

To hlavní a subjektivní rozhodnutí vhodného poměru mobility a výkonu je samozřejmě už pak na vás a na vašich preferencích, nicméně doufáme, že náš výběr bude přínosný a pomůže vám tak nahlédnout do problematiky těchto zařízení. Pro lepší a všeobecný vhled do oblasti notebooků jsme si pro vás připravili také nákupního rádce Jak vybrat notebook.


Nejlepší cestovní notebooky dle srovnání

Varianta výběru
Hodnocení Vzhled a název Klady vzhledem k podkategorii Zápory vzhledem k podkategorii Orientační cena Aktuální cena

Nejlepší produkt

92,2 %
Recenze Apple Macbook Pro 13 2022 M2 256GB
Apple Macbook Pro 13 2022 M2 256GB
  • Podstatně vyšší grafický výkon
  • 67 wattová nabíječka v balení
  • Dlouhá výdrž baterie
  • Stále stejné tělo, jako v minulosti
  • Chybí MagSafe a čtečka SD karet
  • Připojíte pouze 1 externí monitor
39 000 Kč Do obchoduZobrazit nabídky

Top cena-výkon

89,5 %
Recenze Apple Macbook Air 2020 M1 256GB
Apple Macbook Air 2020 M1 256GB
  • Zcela tichý provoz
  • Dva konektory Thunderbolt
  • Dlouhá výdrž baterie
  • Slabší integrovaná grafika
  • Menší operační paměť
  • Menší počet konektorů
27 000 Kč Do obchoduZobrazit nabídky

Pro nenáročné

82,6 %
Recenze Lenovo V15 G2 82KB000BCK
Lenovo V15 G2 82KB000BCK
  • Solidní výkon v kategorii
  • Velký displej
  • Možnost budoucího upgradu
  • Krátká výdrž baterie
  • TN displej
  • Plastová konstrukce
9 000 Kč Zobrazit nabídky

Dříve jsme doporučovali

89,0 %
Recenze Lenovo Yoga 6 82UD001GCK
Lenovo Yoga 6 82UD001GCK
  • Dotykový displej s realistickými barvami
  • Solidní výdrž baterie
  • Výborná konektivita
  • Nižší výkon v cenové hladině
  • Horší poměr ceny a výkonu
24 000 Kč Do obchoduZobrazit nabídky

Dříve jsme doporučovali

84,9 %
Recenze Acer TravelMate P2 NX.VRYEC
Acer TravelMate P2 NX.VRYEC
  • Široké možnosti konektivity
  • Nabíjení přes USB-C
  • Možnost upgradu notebooku
  • Nižší výkon v kategorii
  • Displej je lehce podprůměrný
16 000 Kč Do obchoduZobrazit nabídky

Dříve jsme doporučovali

96,6 %
Recenze Apple Macbook Pro 14 M1 PRO 10/14 jader 512GB
Apple Macbook Pro 14 M1 PRO 10/14 jader 512GB
  • Vysoký výkon pro mediální tvorbu
  • Výborný OLED displej s variabilní obnovovací frekvencí 120 Hz
  • Konečně dobrá konektivita
  • Ve srovnání s konkurencí vysoká cena
  • Macbook nelze do budoucna jakkoliv rozšířit
  • Výřez pro webkameru
55 000 Kč Do obchoduZobrazit nabídky

Dříve jsme doporučovali

74,4 %
Recenze Acer Chromebook 314
Acer Chromebook 314
  • Solidní výkon s ohledem na cenu
  • Dotyková obrazovka
  • Delší výdrž baterie
  • Lesklá obrazovka
  • Operační paměť pouze 4 GB
  • Chrome OS
8 500 Kč Zobrazit nabídky

Jak chápat redakční hodnocení?

Doporučujeme jen produkty, které mají dle posouzení redaktora hodnocení nad 70 %. Podívejte se, co jednotlivé procentní hladiny znamenají.

Recenze Apple Macbook Pro 13 2022 M2 256GB
Apple Macbook Pro 13 2022 M2 256GB
Recenze Apple Macbook Air 2020 M1 256GB
Apple Macbook Air 2020 M1 256GB
Recenze Lenovo V15 G2 82KB000BCK
Lenovo V15 G2 82KB000BCK
Recenze Lenovo Yoga 6 82UD001GCK
Lenovo Yoga 6 82UD001GCK
Recenze Acer TravelMate P2 NX.VRYEC
Acer TravelMate P2 NX.VRYEC
Recenze Apple Macbook Pro 14 M1 PRO 10/14 jader 512GB
Apple Macbook Pro 14 M1 PRO 10/14 jader 512GB
Recenze Acer Chromebook 314
Acer Chromebook 314
Ocenění

Nejlepší produkt

Top cena-výkon

Pro nenáročné

Dříve jsme doporučovali

Dříve jsme doporučovali

Dříve jsme doporučovali

Dříve jsme doporučovali

Hodnocení 92,2 %
89,5 %
82,6 %
89,0 %
84,9 %
96,6 %
74,4 %
Orientační cena 39 000 Kč 27 000 Kč 9 000 Kč 24 000 Kč 16 000 Kč 55 000 Kč 8 500 Kč
Operační systém MacOS MacOS Windows Windows Windows MacOS Chrome OS
Velikost displeje (palce ") 13,3 13,3 15,6 13,3 15,6 14,2 14,0
Rozlišení displeje 2 560 x 1 600 2 560 x 1 600 1 920 x 1 080 1 920 x 1 200 1 920 x 1 080 3 024 x 1 964 1 920 x 1 080
Technologie displeje IPS IPS TN IPS IPS OLED IPS
Obnovovací frekvence displeje 60 60 60 60 60 120 60
Povrch displeje Lesklý Lesklý Antireflexní Antireflexní Matný Lesklý Lesklý
Dotykový displej Ne Ne Ne Ano Ne Ne Ano
Překlopitelný displej Ne Ne Ne Ano Ne Ne Ne
Odnímatelný displej Ne Ne Ne Ne Ne Ne Ne
Procesor Apple M2 Apple M1 Intel Core i3 1115G4 AMD Ryzen 5 5500U AMD Ryzen 5450U Apple M1 Pro Intel Pentium N5030
Počet velkých jader procesoru 4 4 2 6 4 8 4
Počet malých jader procesoru 4 4 - - 0 2 -
Frekvence procesoru (GHz) až 3,5 0,6 – 3,2 3,0 – 4,1 2,1 – 4,0 2,6 – 4,0 0,6 – 3,2 1,1 – 3,1
Výkon jedno jádro (Cinebench R23) 1 581 1 514 1 312 1 173 Neuvedeno 1 534 430
Výkon všechna jádra (Cinebench R23) 8 750 7 800 3 237 7 057 Neuvedeno 12 370 911
Typ grafické karty Integrovaná Integrovaná Integrovaná Integrovaná Integrovaná Integrovaná Integrovaná
Grafická karta Apple M2 10 jader Apple M1 7 jader Intel Iris Xe G4 AMD Radeon RX Vega 7 (Ryzen 4000) AMD Radeon RX Vega 6 (Ryzen 4000/5000) Apple M1 Pro 14 jader Intel UHD Graphics 605
Výkon grafické karty Neuvedeno Neuvedeno 775 1 139 967 Neuvedeno 184
Typ operační paměti RAM DDR5 DDR4 DDR4 DDR4 DDR4 DDR5 DDR4
Velikost operační paměti RAM (GB) 8 8 8 16 8 16 4
Frekvence operační paměti (MHz) 6400 MHz 4266 MHz 3200 MHz 4266 MHz 3200 MHz 6400 MHz Neuvedeno
Typ pevného disku SSD NVME SSD NVME SSD NVME SSD NVME SSD NVME SSD NVME EMMC / FLASH
Kapacita pevných disků (GB) 256 256 256 512 512 512 128
HDMI Ne Ne Ano Ano Ano Ano Ne
Ethernet Ne Ne Ano Ano Ano Ne Ne
Bluetooth 5.0 5.0 5.0 5.2 5.0 5.0 5.0
WiFi WiFi 6 WiFi 6 WiFi 5 WiFi 6 WiFi 6 WiFi 6 WiFi 5
USB 2.0 0 0 1 0 0 0 0
USB 3.0 0 0 1 2 3 0 2
USB-C 0 0 1 2 1 0 2
Thunderbolt 2 2 0 0 0 3 0
Čtečka paměťových karet Ne Ne Ne Ano Ano Ano Ano
3,5 Audio jack Ano Ano Ano Ano Ano Ano Ano
Webkamera 720p 720p Ano 1080p 720p 1080p Ano
Numerická klávesnice Ne Ne Ano Ne Ne Ne Ne
Podsvícená klávesnice Ano Ano Ne Ano Ano Ano Ne
Rozšiřitelnost Ne Ne Ano Ano Ano Ne Ne
Aktivní chlazení Ano Ne Ano Ano Ano Ano Ne
Udávaná výdrž (h) 17 15 5,5 17 12 17 12,5
Materiál konstrukce Hliník Hliník Plast Kov a plast Plast Hliník Hliník
Tloušťka (mm) 15,6 16,1 19,9 17,5 19,9 15,6 19,7
Hmotnost (kg) 1,4 1,29 1,7 1,37 1,80 1,6 1,7
Nejlepší produkt
92,2 % Celkové hodnocení
  • Podstatně vyšší grafický výkon
  • 67 wattová nabíječka v balení
  • Dlouhá výdrž baterie
  • Stále stejné tělo, jako v minulosti
  • Chybí MagSafe a čtečka SD karet
  • Připojíte pouze 1 externí monitor

MacBook Pro 13 2022 M2 je vysoce výkonný ultrabook za rozumnou cenu. Svou cílovku si najde zejména mezi tvůrci mediálního obsahu, ať už se jedná o natáčení a střih videí, tvorbu grafiky či úpravy fotografií. Ve srovnání s předchozí generací nabídne o vyšší desítky procent lepší integrovanou grafiku. Před koupí ale myslete na to, že Apple produktem cílí spíše na poloprofesionální uživatele, připojíte tak pouze jeden externí displej.

Notebook vydrží na baterku přes 10 hodin, v balení najdete 67 wattový adaptér pro rychlé nabíjení a obrazovka se pyšní dobrým pokrytím barevného prostoru DCI-P3. Konstrukce dosahuje tradičně vysoké kvality a je vyvedena z kovu. Pokud hledáte alternativu a střihem videí se nezabýváte, volte levnější model MacBook Air 13 2020 M1. Přečíst celou recenzi

39 000 Kč Orientační cena

Top cena-výkon
89,5 % Celkové hodnocení
  • Zcela tichý provoz
  • Dva konektory Thunderbolt
  • Dlouhá výdrž baterie
  • Slabší integrovaná grafika
  • Menší operační paměť
  • Menší počet konektorů

Model MacBook Air 2020 s procesorem M1 a 7jádrovou integrovanou grafickou kartou nabízí řešení pro méně náročnou práci převážně kancelářského charakteru. Uplatnění nalezne také u často cestujících uživatelů, kteří jistě ocení kompaktní rozměry, nízkou hmotnost a dlouhou výdrž baterie. S pasivním chlazením je notebook navíc naprosto bezhlučný. Občasná grafická práce nebude žádný problém, pro profesionální využití může být výkon však nedostatečný. Osazeny jsou pouze dva obrazové/datové konektory s technologií Thunderbolt podporující jak napájení, tak také datový a obrazový přenos. Umožněno je připojit bez dokovací stanice pouze 1 externí monitor. Přečíst celou recenzi

27 000 Kč Orientační cena

Pro nenáročné
82,6 % Celkové hodnocení
  • Solidní výkon v kategorii
  • Velký displej
  • Možnost budoucího upgradu
  • Krátká výdrž baterie
  • TN displej
  • Plastová konstrukce

Lenovo V15 G2 ITL vybavili vývojáři moderním procesorem Intel Core i3 1115G4 a operační pamětí 8 GB DDR4. Ta je z poloviny připájena na desce. Pokud by v budoucnu RAM scházela, můžete 4 GB modul uvnitř notebooku vyměnit za modul s 8 GB. Laptop vyhoví dobře v kanceláři, v domácnosti i ve škole. Vhodný naopak není k profesionální práci a kvůli slabší výdrži baterie ani na cesty. Jestliže sháníte spíše kompaktnější model, zaměřte se na notebook Lenovo IdeaPad Duet 3. Přečíst celou recenzi

9 000 Kč Orientační cena

Dříve jsme doporučovali
89,0 % Celkové hodnocení
  • Dotykový displej s realistickými barvami
  • Solidní výdrž baterie
  • Výborná konektivita
  • Nižší výkon v cenové hladině
  • Horší poměr ceny a výkonu

Kompaktní, kovový, konvertibilní, propojitelný – to jsou pojmy, které si vybavíme, když se hovoří o modelu Lenovo Yoga 6 v konfiguraci uvedené v této recenzi. Obrazovka 13,3 palců je tvořena IPS panelem s kvalitním zobrazením barev. To ostatně slibuje 100% pokrytí barevného prostoru sRGB. Poměr stran je 16:10 a rozlišení 1 920 x 1 200 pixelů.

V útrobách narazíte na dostatečně výkonný procesor AMD Ryzen 5 5500U se šesticí jader pracujících na frekvenci maximálně 4 GHz. Operační paměť 16 GB DDR4 postačí i profesionálům, stejně jako 512GB úložiště typu SSD NVME. Hmotnost se zastavila na 1,37 kilogramu a baterie by měla podle výrobce vydržet až 13,5 hodiny. Vybraný model můžeme doporučit zejména těm, kdo pracují na cestách a pro svou práci potřebují schopný, spolehlivý a odolný notebook. Přečíst celou recenzi

24 000 Kč Orientační cena

Dříve jsme doporučovali
84,9 % Celkové hodnocení
  • Široké možnosti konektivity
  • Nabíjení přes USB-C
  • Možnost upgradu notebooku
  • Nižší výkon v kategorii
  • Displej je lehce podprůměrný

Acer TravelMate P2 patří mezi solidně vybavené modely pro práci na cestách. Procesor odpovídá kancelářskému využití, typický je zejména svou nižší spotřebou. Baterie díky tomu vydrží dle výrobce až 12 hodin, při reálném využití ale očekávejte spíše o pár hodin méně. Displej má 15,6 palců, vsazen je do plastového těla a svítivostí ani barvami moc nenadchne. Operační paměť 8 GB RAM je osazena v jediném slotu, druhý slot zůstává volný pro budoucí upgrade. Stejně t ak lze snadno rozšířit také úložiště. Zajímavostí je VGA konektor na těle notebooku, ale také podpora nabíjení přes USB-C. Přečíst celou recenzi

16 000 Kč Orientační cena

Dříve jsme doporučovali
96,6 % Celkové hodnocení
  • Vysoký výkon pro mediální tvorbu
  • Výborný OLED displej s variabilní obnovovací frekvencí 120 Hz
  • Konečně dobrá konektivita
  • Ve srovnání s konkurencí vysoká cena
  • Macbook nelze do budoucna jakkoliv rozšířit
  • Výřez pro webkameru

Macbook 14 M1 Pro skrývá ve svém těle, jak už sám název napovídá, vylepšenou verzi procesoru M1. Disponuje tak 8 velkými a 2 malými jádry, což vede k solidnímu zvýšení výkonu. To podpoří také skoro 2x vyšší počet grafických jader. Recenzovaný model disponuje rovnou 14. Výrobce se zaměřil na vylepšení konektivity, k Macbooku tak připojíte až 3 externí displeje. Konkrétně dal Apple k dispozici 3 Thunderbolty, 1 HDMI, sluchátkový konektor a slot pro SD kartu. Displej využívá technologii OLED s variabilní obnovovací frekvencí až 120 hertz. Pokud se ale nevěnujete náročné práci a nesedíte každý den bez ustání v programu Final Cut, doporučujeme zvážit koupi výrazně levnějšího Macbooku Air 13 2020 M1. Přečíst celou recenzi

55 000 Kč Orientační cena

Dříve jsme doporučovali
74,4 % Celkové hodnocení
  • Solidní výkon s ohledem na cenu
  • Dotyková obrazovka
  • Delší výdrž baterie
  • Lesklá obrazovka
  • Operační paměť pouze 4 GB
  • Chrome OS

Stejně jako ostatní chromebooky, tak i Acer Chromebook 314 je určen primárně pro velmi nenáročné uživatele s požadavky více méně pouze na brouzdání po internetu či přehrávání multimédií. Perfektně si však poradí také s prací. Ovšem pouze v případě, že se vaše práce odehrává kompletně v sadě aplikací Google, či v online prostředí. Aplikace třetích stran spíše nenainstalujete. Omezenost systému však uživatele odmění svou extrémní jednoduchostí, snadným ovládáním a dlouhou výdrží baterie. Notebook je tak vhodný i pro zcela nezkušené uživatele. Přečíst celou recenzi

8 500 Kč Orientační cena

Jak vybrat cestovní notebook

Výběr vhodného zařízení pro časté přenášení by neměl být na chvíli a jeho volbu bychom rozhodně neměli podcenit. Měli bychom už předem vědět, co od notebooku zhruba očekáváme a znát své finanční možnosti. Samotný výběr je proto dost individuální, a tak se vás alespoň pokusíme navést na nějakou správnou cestu týkající se velmi mobilních notebooků vhodných k častému nošení do školy či práce.

  • Uvažte, jak budete notebook na cestách využívat.
  • Volte odpovídající velikost notebooku.
  • Zohledněte výdrž baterie.
  • Zaměřte se na hmotnost zařízení a jeho tloušťku.
  • Věnujte pozornost materiálu konstrukce.
  • Volte výkon, který potřebujete.

Stěžejní parametry jsou samozřejmě velikost, hmotnost a zejména výdrž baterie. Zatímco v brašně může být půl kilogram navíc nepohodlný, o 3 hodiny kratší výdrž baterie může znamenat velmi omezené využití zařízení na cestách. Díky novému ARM procesoru M1 v zařízeních Apple je výdrž těchto notebooků přes 16 hodin, skvěle se tak pro cestovní účely hodí.

Displej

Úhlopříčka je u laptopů vhodných k cestování jeden z nejdůležitějších parametrů. Logicky platí, že čím větší úhlopříčka displeje je, tím roste i samotná velikost a hmotnost zařízení, a vlivem větší obrazovky také klesá výdrž baterie. Proto je vhodné volit úhlopříčky ideálně do 15,6“, přičemž pro mnoho uživatelů se jeví jako nejvhodnější alternativa 13,3“ displej. Větší notebooky než 13,3″ mohou být problematické už kvůli samotnému prostoru ve vlaku či v letadle.

Pro práci ve slunečném prostředí byste měli také zhodnotit svítivost displeje. Ta se značí jednotkou svítivosti s označením NITS. Vyšší číslo znamená vyšší svítivost. Ve světelném prostředí byste měli volit hodnotu minimálně 300 NITS a antireflexní či matný displej.

Výdrž na baterii

Výdrž na baterii je podstatně individuálnější záležitostí. Obecně ale doporučujeme pro tuto kategorii notebooků výdrž na baterii alespoň 7 hodin, jelikož výdrž udávaná výrobcem a skutečná výdrž se pak může až o čtvrtinu lišit. Také je důležité, jaké procesy na notebooku aktuálně pracují a jak notebook vytěžují, nicméně ideální kapacita je taková, s níž notebook vydrží 8 a více hodin, tedy celý pracovní den, bez zdroje elektrické energie.

Naprosto ideální volbou, která však nevychází vůbec levně, jsou MacBooky společnosti Apple s procesorem M1. Ten díky instrukční sadě ARM a technologii big.LITTLE umožňuje výrazně úspornější provoz a výdrž baterie by měla být přes 16 hodin. S touto hodnotou jsou produkty společnosti Apple jasnou, nikoli však levnou volbou.

Materiál konstrukce

Je důležité se zaměřit na samotný materiál, ze kterého je vámi vybraný model vyhotoven. Příliš se nedoporučují plasty, a když už, tak alespoň tvrzené. Obecně nejvhodnější materiál je nejspíše hliník či slitiny hořčíku, které zaručí pevnost a odolnost notebooku.

Ověřte také, jak funguje pant displeje, jestli se při otřesech displej netřepe a jestli pant nevrže. Nejčastější poruchou po letech využití jsou právě poškozené panty.

Hmotnost

Hmotnost zařízení patří mezi parametry, které není dobré opomíjet. Těžší notebooky se vám na cestách pronesou. Podle nás je ideální hmotnost kolem 1,5 kilogramu a horní hranice, kterou by hmotnost takového notebooku neměla přesahovat, jsme pak stanovili na 2 kilogramy.

Výkon

Nad výkonem, který potřebujete, se pořádně zamyslete. Ve vlaku ani v letadle pravděpodobně nebudete mít možnost využívat náročných aplikací z důvodu nedostatku prostoru či pracovního stolu. Většinou tak přístroj na cestách využijete pouze pro nenáročné aplikace. Výkon volte zejména podle toho, jak budete notebook využívat mimo cestování.

Volte integrované grafické karty, protože ty dedikované (samostatné) čerpají energii z baterie výrazně rychleji.

Často kladené otázky k cestovním notebookům

Jak a jaký vybrat cestovní notebook?

Zásadním parametrem pro výběr cestovního notebooku je jeho kompaktnost a výdrž baterie. Doporučujeme volit notebooky, které bez přívodu proudu vydrží okolo 10 a více hodin. Také hmotnost byste podcenit neměli, optimum se pohybuje okolo 1,5 kilogramů a méně. Velké úhlopříčky nebudou ve vlaku na klíně příliš pohodlné, sledujte tedy spíše ty menší. Nejlepší cestovní notebooky najdete v našem srovnání.

Jak vybrat cestovní notebook?

Nejpodstatnějšími parametry pro výběr cestovního notebooku je kombinace kompaktních rozměrů (okolo 13,3″), které umožní provoz i na sedadle ve vlaku, a přijatelné výdrže baterie. Ta by se měla pohybovat minimálně na úrovni 8 hodin, k dostání jsou však i modely s 18 hodinami provozu. Pokud chcete počítač využívat ve světelném prostředí, zohledněte svítivost displeje 300 NITS a více.

Jaký výkon by měl mít cestovní notebook?

Při výběru cestovního notebooku volte výkon podle toho, jak jej chcete využívat mimo cestování, protože na cestách vlivem omezeného prostoru na sedačce, ať už v letadle či ve vlaku, budete limitováni spíše na psaní textu a e-mailů. Volte integrované grafické karty, nebo v případě potřeby i dedikované, ale v systému Windows zakažte jejich provoz bez přístupu k nabíječce. Tím zásadně prodloužíte výdrž baterie.

Jaká by měla být konstrukce cestovního notebooku?

Plastová těla budou lehčí, kovová budou trvanlivější. Je tedy čistě na vašich preferencích, na kterou stranu mince dáte. Podstatnější je sledovat uživatelské recenze, nebo produkt vyzkoušet s ohledem na stabilitu pantu displeje. Displej by se totiž při jemných otřesech při jízdě vlakem neměl třepat. Zajímavá může být také varianta konvertibilního notebooku či zařízení 2v1, od kterého lze klávesnici oddělit a udělat z něj tak tablet.

Jakub Gulec se při své práci v redakci zabývá zejména technickými tématy. Mezi jeho nejoblíbenější patří notebooky všeobecně, bez obtíží vám tak vysvětlí, proč není vhodné mít výkonnou grafickou kartu v cestovním notebooku. Kromě laptopů se věnuje také celé řadě elektroniky, včetně počítačových myší, klávesnic a pro cestování téměř nezbytných bezdrátových sluchátek.
Technický redaktor

Diskuze, poradna a vaše zkušenosti

Zeptejte se na cokoliv a naši redaktoři vám odpoví v moderované diskuzi. Pokud potřebujete odpověď co nejdříve, napište na facebook skupinu, kde radí i další uživatelé a odborníci.

Položte dotaz

Odpovědět na dotaz

Nenašli jste v diskuzi odpověď? Zeptejte se a naše redakce na praktické a zajímavé dotazy najde odpověď.


Jak vám pomohl tento článek?
Budeme rádi za zpětnou vazbu.

Průměrné hodnocení 4.7 z 11 hlasů