Menu

Porovnávací test
nejlepších pečicích pánví

Aktualizováno:
Duben 2021
Autor:
Iveta Polášková, Michaela Černá

V kategorii pečicích pánví doporučujeme

Eta Piesta 2160

1 600 Kč

Orientační cena

Jakou pečicí pánev vybrat dle srovnání

Top produkt

Pečicí pánve

Doporučujeme
Eta Piesta 2160
Orientační cena 1 600 Kč
Top cena/výkon

Pečicí pánve

Doporučujeme
Sogo SS-10105
Orientační cena 1 200 Kč
Pro nenáročné

Pečicí pánve

Doporučujeme
Tristar PT 2964
Orientační cena 900 Kč

Pečicí pánev je původem český vynález, který je oblíbený spoustu let, a to především pro jeho všestrannost. V jedné nádobě totiž můžete vařit, péct, smažit, grilovat, dusit i zapékat a obsluha spotřebiče je opravdu snadná, takže ji zvládne opravdu každý.

Pečicí pánev možná znáte jako Remosku. Pod tímto pojmem lze ale hledat pouze produkty firmy Remoska. Pro ostatní výrobky se používá právě označení pečicí pánev. Porovnání nejlepších Remosek najdete na této stránce, v tomto srovnání jsme se zaměřili na pečicí pánve jiných výrobců.

Pečicí pánev můžete používat nejen v domácnosti, ale je vhodná i na cestování, na chatu nebo třeba na kolej. Protože se často přenáší, jedním z námi sledovaných parametrů je hmotnost pánve. Důležitější pro nás byl ale samozřejmě objem nádoby, její rozměry a příkon. Zaměřili jsme se také na možnost regulace teploty, což je u těchto výrobků je považované spíše za nadstandardní funkci, ale některé výrobky tuto schopnost mají.

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší produkty a přiřadili jsme jim označení, která vám napoví, jak na tom daná pečicí pánev je. Pokud nad koupí pečicí pánve uvažujete, přinášíme pro vás tento článek, který podrobně vysvětlí jednotlivé parametry a všechna úskalí, jež nákup tohoto spotřebiče přináší.


Nejlepší pečicí pánve dle srovnání

Pečicí pánve

Varianta výběru Vzhled a název Klady vzhledem k podkategorii Zápory vzhledem k podkategorii Orientační cena Aktuální cena

Top produkt

Recenze Eta Piesta 2160
Eta Piesta 2160

Možnost regulace teploty

Velký objem

Vyšší hmotnost

Větší rozměry

1 600 Kč Zobrazit nabídky

Top cena/výkon

Recenze Sogo SS-10105
Sogo SS-10105

Regulace teploty

Nepřilnavý povrch

Velký objem

Vyšší hmotnost

Nízká nádoba

1 200 Kč Zobrazit nabídky

Pro nenáročné

Recenze Tristar PT 2964
Tristar PT 2964

Možnost regulace teploty

Nižší cena

Slabší materiál

Malý objem

900 Kč Zobrazit nabídky

Další na zvážení

Recenze Eta Pečenka 0133 90000
Eta Pečenka 0133 90000

Nižší energetická náročnost

Skleněné víko

Nelze regulovat teplota

Vysoká cena

2 800 Kč Zobrazit nabídky

Recenze Eta Piesta 2160
Eta Piesta 2160
Recenze Sogo SS-10105
Sogo SS-10105
Recenze Tristar PT 2964
Tristar PT 2964
Recenze Eta Pečenka 0133 90000
Eta Pečenka 0133 90000
Ocenění

Top produkt

Top cena/výkon

Pro nenáročné

Další na zvážení

Kategorie

Pečicí pánve

Pečicí pánve

Pečicí pánve

Pečicí pánve

Orientační cena 1 600 Kč 1 200 Kč 900 Kč 2 800 Kč
Výrobce Eta Sogo Tristar Eta
Nepřilnavý povrch Ano Ano Ano Ano
Regulace teploty Ano Ano Ano Ne
Rozsah teploty (°C) Max. 200 0 –⁠ 240 Max. 280 150 - 175
Příkon (W) 1 600 1500 1 500 475
Objem (l) 5,5 4 1,1 4,3
Tvar Čtvercová Kulatá Kulatá Čtvercová
Rozměry v x š x h (mm) 215 x 460 x 395 90 x 420 x 420 115 x 420 x 400 170 x 350 x 445
Skleněné víko Ano Ano Ano Ano
Hmotnost (kg) 4,19 4,6 2,9 2,5
Recenze Eta Piesta 2160

Recenze Eta Piesta 2160

Top produkt

Pečicí pánve

  • Možnost regulace teploty
  • Velký objem
  • Vyšší hmotnost
  • Větší rozměry

Pokud se rozhodnete pro pečicí pánev Piesta 2160 od výrobce Eta, dostanete velký objem za velmi přijatelnou cenu. Hodí se tedy skvěle na přípravu pokrmů pro více osob. Jednou z jejích výhod je možnost regulace teploty, kdy můžete dosáhnout až 200 stupňů Celsia. Díky příkonu 1600 W navíc nebudete muset moc dlouho čekat, než pánev požadované teploty dosáhne. Stejně jako další pečicí pánve z našeho srovnání, i Piesta má nepřilnavý povrch, k přípravě pokrmů proto nebudete potřebovat žádný tuk. Pánev má celoskleněné průhledné víko a v průběhu přípravy tak uvidíte dovnitř. Její velkou kapacitu ovšem vyvažuje docela vysoká hmotnost a větší rozměry. Kvůli tomu ji doporučujeme hlavně tam, kde ji nebudete muset neustále přenášet.

Zobrazit nabídky
Recenze Sogo SS-10105

Recenze Sogo SS-10105

Top cena/výkon

Pečicí pánve

  • Regulace teploty
  • Nepřilnavý povrch
  • Velký objem
  • Vyšší hmotnost
  • Nízká nádoba

Pečicí pánev značky Sogo pojme 4 l obsahu, takže je možné ji doporučit i do domácností, které obývají více než čtyři členové. S velkým objemem se ovšem pojí také výrazná hmotnost, takže drobnějším postavám se může s pánví těžko manipulovat. Rozměry také napovídají, že pánev je poměrně nízká, což může některým uživatelům vadit například při přípravě kynutých jídel. Velkou předností je naopak regulace teploty, která může dosáhnout až 240 °C. V kombinaci se spodním ohřevem tak půjde mimo jiné o vhodný výrobek pro smažení. Příkon 1500 W je naprosto postačující a prohřeje i pánve s větším objemem. Skrz skleněné víko můžete kontrolovat přípravu pohledem, aniž by bylo nutné otvírat víko a pouštět teplo ven. Jako všechny kvalitní pečicí nádoby, i tato je vybavena nepřilnavým povrchem.

Zobrazit nabídky
Recenze Tristar PT 2964

Recenze Tristar PT 2964

Pro nenáročné

Pečicí pánve

  • Možnost regulace teploty
  • Nižší cena
  • Slabší materiál
  • Malý objem

Pečicí pánev od firmy Tristar je vhodnou volbou pro malé domácnosti, pro které je určujícím faktorem nízká cena. Pánev je velká pouze 1,1 litru, takže se hodí na přípravu dvou porcí pokrmů. Můžete v ní smažit, vařit zapékat, dusit i péct. Vzhledem k tomu, že rozměry pánve jsou menší, je překvapivá hmotnost, která je stejná jako u větších výrobků. Pečicí pánev má poměrně vysoký příkon a s regulovatelnou teplotou můžete dosáhnout až 280 stupňů Celsia. Víko je průhledné, takže po celou dobu přípravy můžete nahlížet na aktuální stav pokrmu. Výrobce nabízí dvě barevná provedení a to černou a šedou variantu.

Zobrazit nabídky
Recenze Eta Pečenka 0133 90000

Recenze Eta Pečenka 0133 90000

Další na zvážení

Pečicí pánve

  • Nižší energetická náročnost
  • Skleněné víko
  • Nelze regulovat teplota
  • Vysoká cena

Pečicí pánev Pečenka od firmy Eta se díky svému objemu 4,3 litrů řadí mezi středně velké pánve a hodí se pro přípravu pokrmů pro čtyř až šesti člennou domácnost. Můžete v ní péct, smažit, vařit i zapékat různé suroviny. Její nevýhodou je, že nemáte možnost regulovat teplotu, která se po celou dobu provozu pohybuje mezi 150 až 175 stupni Celsia. Díky z části skleněnému víku můžete v nádobě pozorovat průběh přípravy pokrmů. Příkon je poměrně nízký, což ovlivňuje nižší teplotu uvnitř pánve, ale zároveň vás provoz vyjde levněji než u pánví s vyšším příkonem. Je lehká a vhodná především na cestování.

Zobrazit nabídky


Jak vybrat pečicí pánev

V pečicí pánvi připravíte jednoduše, rychle a chutně spoustu druhů pokrmů. Můžete v ní smažit, péct, grilovat, zapékat, vařit a některé z nich nabízejí i vaření v páře. Hlavní výhodou je pak její nízká energetická náročnost. Navíc je lehká, takže není problém si ji vzít třeba na chatu nebo na dovolenou. Budete potřebovat akorát elektrické připojení a pak už můžete připravit cokoliv, co vás jen napadne.

Jak vybrat pečicí pánev stručně:

  • Ujasněte si typ ohřevu – ten závisí zejména na způsobu, jakým budete pánev používat.
  • Zvolte správnou velikost – orientovat se můžete jak podle počtu lidí, pro které budete vařit, tak podle náročnosti jídla (buchta x kuře v celku).
  • Odhadněte potřebný příkon – vyšší znamená rychlejší přípravu, ale také vyšší energetickou náročnost.
  • Zvažte možnosti ovládání – tedy zda potřebujete termostat nebo ne.
  • Poohlédněte se mezi dalšími parametry – dle vašich vlastních kritérií.

Jak funguje pečicí pánev

Pečicí pánev neboli pečicí hrnec je český produkt. První výrobek vynalezl Oldřich Homuta, který se inspiroval švédským elektrickým hrncem. Jeho vynález kromě vaření uměl i péct. Díky tomu se stal ve třicátých letech velmi oblíbený a spousta domácností na něj nedá dopustit i dnes. Tento produkt najdete pod několika různými označeními. Název Remoska používá a má patentovaný pro své výrobky firma Remoska, Eta tyto pánve pojmenovala jako Pečenka. Nejde tedy o rozdílné spotřebiče, ale příbuzné produkty od jiného výrobce.

V pokličce či ve dně najdete zabudovanou spirálu. Ta se stará o teplo v pečicí pánvi a díky ní se pokrm uvnitř nádoby připraví. Do pečicí pánve tak nalijete těsto nebo vložíte suroviny, přiklopíte, zapnete a o zbytek se spotřebič postará sám. Obvykle výrobky nenabízí nastavení různé úrovně teploty. Pokličku není dobré v průběhu pečení často odklápět. Vypouští se tím teplo ven. Díky nepřilnavému povrchu se suroviny nepřipékají a nepřipalují. Zacházet s pečicí pánví tedy zvládne i úplný začátečník.

Pečicí pánev zvládne i rozmrazovat a při správně nastavené teplotě jídlo neztrácí živiny. Protože vnitřek pánve je nepřilnavý, k přípravě pokrmů není potřeba v podstatě žádný olej. Jídla připravená touto formou jsou proto nejen chutná, ale i zdravá.

Umístění ohřevu

Asi všichni si pamatujeme staré pečicí pánve našich babiček a jejich těžká víka s topnou spirálou. V současnosti máte na výběr – seženete pomocníky s horním i spodním ohřevem. Horní ohřev lépe brání připalování a dokáže na povrchu jídla vytvořit křupavou kůrčičku. Pro někoho však může být ovládání těžkého víka nepohodlné. Výsledný výběr by měl také odpovídat tomu, jakou přípravu jídla zvolíte nejčastěji.

Horní ohřev Spodní ohřev
Pečení kůrčičky Smažení
Pizza Dušení
Grilování Vaření

Materiál

Pečicí pánev je obvykle vyrobena z několika materiálů. Tělo a poklička bývají většinou z nerezového plechu nebo hliníku. Držadla jsou pak zpravidla z tvrzeného plastu. Stejně tak i stojánek, na který se hrnec pokládá.

Vnitřní úprava pánve je pak obvykle z teflonu, který je nepřilnavý a zajišťuje tak to, že se suroviny nepřipečou či nepřipálí. Některé modely mají část nebo i celé víko ze žáruvzdorného skla, takže vás nechají kontrolovat jídlo během přípravy. Pokud o tuto možnost stojíte, rozhodně se podívejte po spolehlivém výrobku. U nekvalitních modelů totiž může dojít k nerovnoměrné distribuci tepla a místo pod víkem může zůstat nepropečené. Součástí víka by měl také být otvor pro odvod horké páry.

Velikost a hmotnost

Pečicí pánev se vyrábí v několika velikostních provedeních. Záleží tedy na tom, pro kolik členů domácnosti v ní chcete vařit.

  • Objem do 2 litrů – vhodná pro přípravu pokrmů pro dvě až tři osoby.
  • Objem do 4 litrů – vhodná pro přípravu pokrmů pro čtyři až šest osob.
  • Objem do 8 litrů – vhodná na přípravu pokrmů pro osm až dvanáct osob.

Pro někoho může být podstatný také tvar nádoby. Obvykle se setkáte se čtvercovými, obdélníkovými či kulatými pánvemi. Výběr závisí čistě na vašich preferencích – v těch kulatých se vám bude pohodlněji míchat polévka, do té hranaté zase lépe narovnáte buchty či lasagne. Nedopusťte také, aby vás při používání limitovala přílišná mělkost. Jestliže se chystáte připravovat kuře či husu vcelku, myslete na to předem.

Důležitá je i hmotnost pečicí pánve, zejména pokud s ní budete často manipulovat a přenášet ji. Klasická hmotnost pečicích pánví se pohybuje od dvou do pěti kilogramů. Záleží nejen na velikosti spotřebiče, ale i jeho materiálu a provedení.

Příkon

Příkon je přímo úměrný výkonu. Čím má pečicí pánev vyšší příkon, tím budou pokrmy rychleji hotové. Zároveň to s sebou nese ale i vyšší elektrickou spotřebu. Je třeba počítat s tím, že pečicí pánve jsou daleko úspornější než klasické trouby, takže i pokud mají vyšší příkon, stále vás jejich provoz vyjde poměrně levně.

Příkon se udává ve wattech a značí se značkou „W“. Obvykle se pohybuje mezi 400 až 1 600 W. Pečicí pánve s větším objemem mají příkon obvykle vyšší.

Ovládání

Ovládání pečicích pánví je jednoduché. Většina z nich totiž nemá žádné možnosti nastavení. Spotřebič tedy pouze zapnete anebo vypnete. Toto tlačítko u většiny případů bývá na rukojeti pánve, takže není složité ho najít.

Najdou se ale i pečicí pánve, které regulaci teploty mají. V takovémto případě se většinou jedná o otočné kolečko, které nastavíte na požadovanou teplotu.

Pečicí pánve pracují na elektřinu, proto je potřeba je před zapnutím vždy strčit do zásuvky. Obvykle se jedná o klasické napětí 230 V. Dají se použít i měniče 12 V a 24 V na 230 V. To se hodí hlavně v případě, že s pečicí pánví vyjedete někam na cesty, třeba do kempu. Pak ji můžete zapojit například do autobaterie a vařit s ní kdekoliv se vám zrovna zachce.

Další parametry

V předchozích kapitolách jsme probrali hlavní aspekty výběru. Stále je zde však několik drobností, které stojí za to si pohlídat. Nejsou sice tak podstatné jako příkon či termostat, mohou vám však používání pečicí pánve značně zpříjemnit.

  • Omyvatelnost nádoby v myčce – je dobrou zprávou pro ty, kteří hledají způsob, jak si usnadnit údržbu. Tato výhoda se však vztahuje jen na některé části. Například víko s topnou spirálou nebo termostat nepatří do myčky nikdy.
  • Bezpečnostní pojistka – zaručuje, že pánev nezačne péct, pokud není víko správně dovřené. Takové opatření vám zachrání čas a peníze za vyplýtvanou elektřinu. Zatím je však výsadou dražších produktů.
  • Izolovaná madla – jsou naopak doplňkem téměř všech pečicích pánví. Usnadňují manipulaci během používání a minimalizují případné popáleniny.
  • Protiskluzové nožičky – každá pečicí pánev stojí na nožičkách či stojánku, který odděluje horkou nádobu od kuchyňské linky či jiného podkladu. Pokud je spodek z protiskluzového materiálu, zabraňuje tím nebezpečnému klouzání po lince.
  • Další příslušenství – je jen zřídkakdy součástí balení. K některým modelům je však možné zakoupit náhradní nádoby, středové nádoby na bábovku, ochranná víka na přikrytí horkého pokrmu či různé rošty.

Používání

Používání pečicí pánve není nijak složité. Jsou vyrobeny tak, aby jejich obsluhu zvládnul úplně každý, což je také jednou z jejich hlavních výhod. Přesto je ale dobré znát pár základních zásad, díky kterým pečicí pánev neponičíte a bude fungovat dlouhé roky tak, jak má.

  • Nikdy nevkládejte termostat či topnou spirálu do myčky. Natrvalo by se zničily. Není ani dobré mýt je pod tekoucí vodou. Stačí je tedy otřít vlhkým ubrouskem nebo hadříkem.
  • Nepoužívejte na vnitřní povrch pánve saponáty jako je například Cif nebo jiné pískové prostředky. Zcela vhodný není ani jar, raději použijte něco šetrnějšího. Nepřilnavá vrstva by se jinak mohla trvale poškodit.
  • Pečicí pánev není nutné předem předehřívat. Nejprve vložte suroviny dovnitř nádoby a až poté ji uveďte do provozu.
  • Neplňte nádobu až po horní okraj. Je potřeba, aby se žádná ze surovin nedotýkala víka. Proto větší kusy raději rozdělte na menší části.
  • Pokud pokrm promícháváte, použijte pouze kuchyňské náčiní, které je na nepřilnavé povrchy určené. Nejsou vhodné žádné kovové předměty, které by mohly povrch nenávratně poškodit.
  • Snažte se odklápět víko co možná nejméně. Zamezíte tak úniku horkého vzduchu, který má za úkol pokrm připravit. Pokud jej potřebujete odklápět například proto, abyste suroviny promíchali, snažte se pracovat co nejrychleji.
  • Pokud víko sundáte, vždy ho pokládejte vnitřní částí vzhůru. V opačném případě by se mohlo stát, že spálíte materiál, na který víko odložíte.
  • V případě, že by se vám pokrm začal připékat, můžete na něj položit alobal. Je také dobré pečicí pánev na chvilku vypnout a až pak pokračovat dále v přípravě.
  • Poté, co pokrm dovaříte a vyndáte jej z pečicí pánve, nechte spotřebič zcela vychladnout a začněte ho omývat až bude studený.
  • Pečicí pánev skladujte v krabici nebo na místě, kde se nepoškrábe. Rozhodně ji nenechávejte zapojenou v zásuvce v případě, že s ní zrovna nepracujete.

Cena

Kromě výše zmíněných parametrů se pečicí pánve liší také pořizovací cenou. Ta se odvíjí od výrobního materiálu a především objemu spotřebiče. Promítne se tu ale třeba i značka výrobce. Následující orientační cenové kategorie vám přiblíží, v jaké cenové relaci se pečicí pánve pohybují.

Cena do 1 000 Kč

Nejlevnější pečicí pánve seženete už v řádu stovek. Obvykle se jedná o výrobky od méně známých firem. Mnohdy jsou nižší, což zužuje škálu pokrmů, pro které jsou vhodné. Obvykle však i v této cenové kategorii narazíte na termostaty.

Cena od 1 000 Kč do 2 000 Kč

Klasická cenová relace, ve které seženete většinu pečicích pánví, stojí mezi jedním a dvěma tisíci korun. Pokud tedy chcete kvalitní spotřebič připravte si přibližně tuto částku.

Cena nad 2 000 Kč

Některé pečicí pánve stojí i více než dva tisíce. Většinou se jedná o známější značky a větší velikosti spotřebičů s vyšším příkonem a kvalitou zpracování.

Modelový výběr

V předchozích kapitolách jsme se zabývali obecným popisem parametrů výběru a jejich důležitosti. Nyní si na příkladu jedné pečicí pánve ukážeme, jak jednotlivé parametry hodnotit a jak si tato pánev stojí mezi ostatními na trhu.

Zvolili jsme model NEDIS FCSP 110EBK30, který patří do střední cenové kategorie. Bez problémů jej seženete do 1200 Kč.

1. Typ ohřevu: spodní

Spodní ohřev znamená, že topné těleso ohřívá nádobu zespoda. Je to typ vhodný zejména pro smažení, dušení či vaření. Pečení buchet bude také v pořádku, například u pečeného kuřete by vám však mohla chybět křupavá kůrčička. Tu totiž spolehlivě zvládne jen horní ohřev. Modely se spodním ohřevem jsou na trhu v jasné menšině.

2. Objem: 5,5 l, tvar: hranatý

Mezi dalšími pánvemi v nabídce patří 5,5l model spíš k těm objemnějším. Taková pánev uspokojí i rodinu o šesti či sedmi členech. Hranatý tvar se bude možná trochu hůře promíchávat, zejména v rozích. Zato se však do něj lépe naskládají lasagne či kynuté buchty.

3. Materiál: litý hliník s nepřilnavým povrchem, poklice z tvrzeného skla

Tento materiál je na trhu standardní. Litý hliník je poměrně těžký, což může být při častých přesunech či uklízení pánve nepříjemné. Na druhou stranu výborně vede teplo. Důležitý je také nepřilnavý materiál, a to zejména u modelů se spodním ohřevem. Z jiného než tvrzeného skla se poklice ani nedělají.

4. Příkon: 1800 W

Příkon udává informace jak o energetické náročnosti, tak i o efektivitě vaření. Hodnoty nad 1500 W patří na trhu k těm vyšším, s tím je však u objemnějších nádob nutné počítat.

5. Ovládání: Nastavitelná teplota do 280 °C

Termostat není samozřejmostí a pánve, které jím disponují, umožňují mnohem variabilnější používání. Tento model nabízí celkem 5 stupňů, nejsilnější z nich nahřívá až do 280 °C. Vyšší teploty se hodí zejména na smažení a grilování. Při nižších naopak můžete hotové jídlo udržovat teplé či je ohřívat.

6. Další parametry: omyvatelnost v myčce, izolovaná madla, indikátor provozu

Mezi další výhody této pečicí pánve můžeme započítat i možnost mýt její nádobu i poklici v myčce na nádobí. Madla i knoflík jsou tepelně izolovány pro zvýšení vaší bezpečnosti. A pro rychlou kontrolu provozu slouží jeho indikátor.

Často kladené otázky k pečicím pánvím

Podle čeho vybrat pečicí pánev

Nejprve si ujasněte, zda chcete pánev s horním nebo spodním ohřevem. Topná spirála ve víku dokáže vytvořit křupavou kůrku a pokrm se pod ní méně připaluje, hodí se tedy pro pizzu nebo grilování. Spodní ohřev je zase vhodný na dušení a smažení. Mezi další důležité parametry patří také objem pánve, který můžete volit jak podle členů domácnosti, tak podle prostorové náročnosti jídla. V neposlední řadě se zaměřte na kvalitní materiály, dostatečný příkon a snadné ovládání. Na trhu najdete také pánve s nastavením teploty, s protiskluzovými nožičkami nebo s vnitřní nádobou omyvatelnou v myčce. Nejlepší pečicí pánve naleznete v této tabulce.

Jaký rozdíl je mezi pečicí pánví a remoskou?

Firma Remoska má na své výrobky ochrannou známku, takže pod názvem Remoska najdete pouze její produkty. Ostatní výrobci označují své zboží jako pečicí pánve. Co se však týče účelu použití, mezi různými názvy rozdíly nehledejte. Pečicí pánve často mají nastavitelnou teplotu, což Remosky zpravidla nenabízejí. Také jejich příkon je oproti Remoskám vyšší, což má za následek rychlejší nahřátí, ale také vyšší spotřebu.

Je horní topné těleso lepší?

Řada produktů se například od hrnců liší v tom, že mají topné těleso umístěné ve víku, namísto ve dně. Díky tomu také dokáží zapéct křupavou kůrčičku. Horní ohřev se hodí také pro pečení pizzy nebo grilování. Spodní ohřívání naopak oceníte, pokud chcete pečicí pánev využít také ke smažení nebo dušení.

Můžu mýt pečicí pánev v myčce?

Termostat, topná spirála nebo víko s kabelem samozřejmě do myčky nepatří nikdy. Možná byste však mohli do myčky vložit pečicí mísu, a pokud máte pánev se spodním ohřevem, tak i skleněné víko. Informaci však musíte hledat u jednotlivých výrobců nebo v produktových materiálech. Další tipy ohledně používání naleznete v této kapitole.

Diskuze, poradna a vaše zkušenosti

Zeptejte se na cokoliv a naši redaktoři vám odpoví v moderované diskuzi. Pokud potřebujete odpověď co nejdříve, napište na facebook skupinu, kde radí i další uživatelé a odborníci.

Položte dotaz

Odpovědět na dotaz

Nenašli jste v diskuzi odpověď? Zeptejte se a naše redakce na praktické a zajímavé dotazy najde odpověď.


Jak vám pomohl tento článek?
Budeme rádi za zpětnou vazbu.

Průměrné hodnocení 4.3 z 22 hlasů