Menu

Recenze a srovnání Marimex Trendy 2001 M 11105610

Velmi dobré Celkové hodnocení

Nejlepší poměr cena/výkon v kategorii Infrasauny pro 1 osobu

Klady

  • Sedm karbonových zářičů
  • Vnitřní ovládací panel
  • Ionizátor

Zápory

  • Nelze otočit dveře
  • Pouze karbonové zářiče
  • Nemá světelnou terapii
26 000 Kč Orientační cena

Základní parametry

Marimex Trendy 2001 M 11105610 je infrasauna pro jednu osobu, tomu odpovídají její rozměry a také počet zářičů. Celkem je v kabině 7 karbonových zářičů, jeden z nich je umístěný v podlaze. Díky tomu dochází k rovnoměrnému prohřívání.

Teplotu, osvětlení a další funkce můžete nastavovat na panelu umístěném uvnitř sauny, což je pohodlnější varianta vůči panelu umístěnému venku. Nemusíte totiž v průběhu procedury kabinu vůbec opouštět. Samotná sauna je vyrobena ze dřeva kanadského jedlovce hemlock. Ten neobsahuje pryskyřici, takže při zahřátí nevydává žádné aroma.

Tabulka zobrazuje přehled nejdůležitějších parametrů

Parametr Tento produkt
Výrobce

Marimex

Počet osob

1

Typ topidel

Karbonová

Celkový počet topidel

7

Počet fullspektrálních topidel

0

Podlahové topidlo

Ano

Příkon (W)

1 670

Umístění ovládacího panelu

Vnitřní

Materiál kabiny

Hemlock

Funkce a vybavení

Výbava infrasauny Marimex je víceméně průměrná, nejinak je tomu ale i u ostatních modelů. Některým z nich však chybí ionizátor, který tento sauna nepostrádá. Díky němu je vzduch v kabině čistější a lehčí. Světelnou terapii ani opěrku zad v sauně nenajdete. Čas strávený při proceduře si můžete krátit poslechem hudby nebo audioknih díky audiosystému, který podporuje příjem FM rádia a přehrávání mp3. Díky vnitřnímu osvětlení si budete moci také číst. Aby vzduch dostatečně cirkuloval, je ve střeše sauny umístěná ventilace.

 

Parametr Tento produkt
Ionizátor

Ano

Světelná terapie

Ne

Opěrka zad

Ne

Vnitřní osvětlení

Ano

Audio systém

FM, MP3

Střešní ventilace

Ano

Rozměry a montáž

Jelikož se jedná o kabinu pro jednu osobu, jsou infrasauně Marimex předurčeny spíše kompaktní rozměry. Její podstava má tvar čtverce, na šířku i do hloubky měří 90 cm. Do výšky pak 190 cm, což je obvyklá hodnota. Naopak hmotnost je takto malou kabinu poměrně vysoká, počítejte tedy s náročnější montáží. Před nákupem si promyslete umístění, není totiž možné otočení dveří.

Parametr Tento produkt
Zaměnitelné otvírání dveří

Ne

Šířka (cm)

90

Hloubka (cm)

90

Výška (cm)

190

Hmotnost (kg)

119

Závěr

Marimex Trendy 2001 M 11105610 je infrasauna určená pro jednu osobu. Je osazena sedmi karbonovými topidly, včetně jednoho v podlaze. Výbavou se podobá ostatním modelům, nechybí jí ionizátor, vnitřní osvětlení nebo audiosystém. Nemá však světelnou terapii, odkládací poličky nebo opěrku zad. V případě, že hledáte infrasaunu nejen s karbonovými, ale také fullspektrálními zářiči, doporučujeme vám model Belatrix Vista 1.

26 000 Kč Orientační cena
Autor: Kristýna Hašková | Datum: | Produkt: Marimex Trendy 2001 M 11105610 | Hodnocení: Velmi dobré
Kristýna Hašková
Kristýna je redaktorka, která saunování propadla před několika lety a infrasaunu má i doma. Kromě vlastních zkušeností čerpá z odborných zdrojů a studií a zajímají ji i reálné zkušenosti uživatelů. Umí proto poradit, pro koho bude vhodný konkrétní typ infrasauny nejen podle topidel, ale i konstrukce a použitých technologií. Kromě tématu infrasaun se věnuje i psaní o vířivkách a oblastem zdraví a krásy.

Diskuze, poradna a vaše zkušenosti

Zeptejte se na cokoliv, co vás zajímá, a naši redaktoři vám odpoví v moderované diskuzi. Můžete také poradit ostatním, nebo se podělit o svoji zkušenost.

Položte dotaz

Odpovědět na dotaz

Nenašli jste v diskuzi odpověď? Zeptejte se a naše redakce na praktické a zajímavé dotazy najde odpověď.


Další recenze

Recenze Marimex Trendy 2001 M 11105610

Marimex Trendy 2001 M 11105610

26 000 Kč Orientační cena