Recepty pro kuchyňské roboty

Máme doma kuchyňský robot. Se správným vybavením můžeme čarovat. Přinášíme několik oblíbených receptů na lahůdky, které můžeme vyrobit s pomocí kuchyňského robota. Recepty jsou uváděny včetně vybavení, které bude třeba

Obrázek robota Kenwood KMM 770

Kuchyňský robot Kenwood KMM 770

Recept na zelené smoothie v kuchyňském robotu

​Připravíme si:

2 banány
1/2 Avokáda
Ledový salát
Svazek petržele
Svazek pažitky
6 datlí
Šťáva z půlky citrónu
Nádoba mixéru s víkem
Lis na citrusy

Banány oloupeme, avokádo zbavíme slupky a pecky, z citrónu vymačkáme šťávu. Všechny suroviny pokrájíme na menší kostky. Rozmixujeme dohladka. Smoothie podáváme v nachlazených sklenicích ozdobené snítkou petržele.

Recept na chia smoothie

​Připravíme si:

100 ml kokového mléka
100 g čerstvých kousků manga
1/2 polévkové lžíce semínek chia
1 polévková lžíce medu
1 čajová lžička citronové nebo limetkové šťávy
8 velkých kostek ledu
Čerstvou mátu
Nádobu míxéru s víkem
Lis na citrusy

Chia semínka namočíme do kokosového mléka a necháme půl hodiny odstát. Semínka získají na objemu. Citrón vymačkáme. Mango oloupeme a pokrájíme. Do nádoby mixéru vložíme všechny suroviny, kromě mléka se semínky a ledu. Vše rozmixujeme dohladka. Poté odložíme do ledničky. V mixéru rozdrtíme led a vložíme jej do sklenic, ve kterých budeme servírovat. Kokosové mléko s chia semínky smícháme se smoothie z ledničky jen opatrně lžící. Nalijeme na led. Hotové nápoje ozdobíme snítkou máty a podáváme.

Recept na majonézu 

​Připravíme si:

2 žloutky
150 ml slunečnicového oleje
1 lžíce dijonské hořčice
Šťáva z poloviny citrónu
Sůl, pepř
Lis na citrusy
Tyčový mixér

Štávu z citrónu vymačkáme. Všechny suroviny vložíme do odměrného válce. Vložíme tyčový mixér a teprve potom ho spustíme. Pomalu táhneme nahoru a mixujeme, dokud majonéza nezíská typickou konzistenci.

Recept na žitný chléb v kuchyňském robotu

​Připravíme si:

1/2 kg žitné mouky
Kostka droždí
1 litr vlažné vody
1 lžíce soli
2 lžíce kmínu
Špetka cukru
Hnětací hák

Do hrnku vody rozdrobíme droždí, zasypeme je špetkou cukru a necháme vzejít kvásek. To trvá asi půl hodiny. Do mísy vlijeme zbývající vodu, zasypeme moukou, přidáme sůl a kmín. Na závěr přidáme aktivní kvásek. Hněteme 15-20 minut. Vytvarujeme bochník, který vložíme do ošatky, nebo do mísy vyložené pomoučenou utěrkou. Necháme kynout přibližně hodinu. Do trouby vložíme plech. Troubu rozehřejeme na 250°C. Poté ihned stáhneme na 210°C. Chléb opatrně vyklopíme na rozpálený plech. Pečeme 10 minut, poté stáhneme teplotu na 190°C. Po deseti minutách stáhneme teplotu na 170°C. Celková doba pečení je přibližně 60 minut. Chléb necháme zchladnout na mřížce.









Ke zlepšování našich služeb využíváme na webu souborů cookie. Používáním webu s tím souhlasíte. Více

Na této stránce používáme cookie ke zkvalitnění webu a možnosti nabídnout jeho uživatelům co nejlepší zobrazení tohoto webu. Cookie může být také použita pro měření návštěvnosti jednotlivých stránek. Pokud budete pokračovat v používání této stránky, souhlasíte s tím.

Zavřít