cvancarova = tlusta baba
Diskuze: 5 nejlepších automatických kávovarů dle uživatelů (Únor 2026): Své zástupce má De’Longhi, Philips ale i Sencor
Automatický kávovar je pro hodně domácností nejpohodlnější cesta k dobré kávě: namele, uvaří, často i našlehá mléko a průběžně si řekne o údržbu. Jenže papírové parametry umí klamat.
Jste si asi spletla článek…
Ani jeden výrobce neumí udělat bezúdržbový kávovar kde nemáte permanentně něco špinavého od mléka. Myslím ,že na pochvalu to tady rozhodně není
Tohle řeším jednoduše – mléčné nápoje si dělám max 2x týdně a jinak piju espresso. Údržba je pak minimální. A kdo chce cappuccino denně, ať si pořídí externí šlehač mléka za pár stovek, našlehá v něm a hotovo. Nemusíte kvůli tomu řešit celý mléčný systém v kávovaru který se pak špatně čistí. Vím že to není ideální řešení ale po dvou automatech kde mi zasmrádla hadička jsem na tohle přišla sama.
Byl KRUPS Espresso Automatic EA907D31 ale Krups ho z nepochopitelných důvodu přestal vyrábět jinak máte pravdu výrobci kávovaru opravdu neumí vyrobit kávovar aby člověk nebyl špinavý od mléka a vše kolem
Ano a ten šlehač se taky umyje sám 😳🥴
Máme doma DeLonghi Magnifica S už třetím rokem a za tu cenu je to fakt nejlepší co jsme mohli pořídit. Espresso dělá solidní, hlavně když si pohrajete s hrubostí mletí – my jsme si chvíli hledali tu správnou pozici ale pak to bylo super. Co se týče údržby tak ten kdo píše výše o špinavém mléku – u Magnificy je jen parní tryska takže maximálně opláchnete trysku a je klid. Žádné hadičky žádný problém. Kdo nepije mléčné nápoje denně, tohle je ideální volba. Jen ta nádobka na vodu mohla být větší, pro 2 lidi co pijou 3-4 kávy denně doplňujete obden.
Mám 15 let zkušenost s automatickými kávovary a prošel jsem jich asi 5. Jedna rada pro ty co vybírají – neřešte tolik parametry na papíře ale podívejte se jestli jde vyndat spařovací jednotka. To je věc o které se v recenzích moc nepíše ale z dlouhodobého hlediska rozhoduje o životnosti. DeLonghi a Philips (Saeco) ji mají vyndavací, u Krupsu a Siemensu to nejde a musíte jet na čistící tablety. Po 3 letech je rozdíl znát. A ještě tip – investujte do filtru na vodu přímo do kávovaru, odvápňování pak nemusíte řešit skoro vůbec a káva chutná líp.
Souhlasím. Také mám zkušenosti s kávovary jak pákovými tak automaty. Nyní mám De Longhi Dinamica plus a jsem spokojený.Espresso i doppio má krásnou pěnu, cappucino, flat white i latté machiato bohatou mléčnou pěnu. S čištěním nádobky na mléko problém nemám, je trochu náročnější na čas než tomu je u Philipsu, ale rozhodně nejsem umatlaný od mléka a na kávovaru je po vytažení nádoby na mléko jedna až dvě kapky.
Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.