Menu
Přečíst článek

Diskuze: Dýško 20 % na terminálu? Tip-flation se z USA stěhuje i k nám, Čechům se novinka při placení nelíbí

Karta se dotkne terminálu, krátce to pípne a je odbaveno. Jenže mezi objednávkou a potvrzením se na displeji čím dál častěji objeví ještě jedna otázka, u které spousta lidí odklikne víc, než chtěla.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

ZP
Zbyněk Putna
9. 8. 2026

Nevidím problém. Diško nedávám a dozor personálu mám na háku. Vždy nula.

J
John
9. 8. 2026

vždy jsem zaokrouhlil na nejbližší desítku aby se jím líp vracelo jinak nechápu proč dýško však jsou za svou práci placeni ne
mě jako ostraze nikdy dýško nikdo nedal

L
Lenka
9. 8. 2026

pokud jsem spokojena, nechám hotovost pár peněz , pokud ne ani dohled padesáti lidí by mne nedonutil a šmytec…jestli mají málo peněz tak ať jdou pracovat jinam nebo si svůj plat zaslouží

M
Milan
9. 8. 2026

Pokud má obsluha pocit, že má malý plat, nemá tlačit na zákazníky, ale na zaměstnavatele …

JD
JUDr Dr
9. 8. 2026

Obsluha se měla zaprvé lépe učit a neskončit u něčeho takového. Pracuji o dost výše VŠ a spropitné neočekával ani nedávám. Nikdo je to co dělají a tě ráji u toho, dělat nenutí.

K
Karel
9. 8. 2026

VŠŽ že, česky neumíš……

J
Jan
9. 8. 2026

presne tak – je to jejich práce.. dával jsem tehdy, kdyz jsem byl spokojenější a ne kdyz zírám na neochotnou a znudenou obsluhu. BTW mě taky nikdo nedá spropitné za to, ze udelam svoji práci.

JN
Josef Novák
9. 8. 2026

deb.lové, neplaťte bezhotovostně a máte klid!!!

NV
Nana Vlezla
9. 8. 2026

Platím kartou nebo přes QR, vždy přesnou částku. Dyško dávám, ale vždy hotově. Patří obsluze, když jsem spokojená. Ne majiteli, který možná sedí někde na pláži ,popíjí whisky a sleduje jak se mu plní účet. Zaokrouhluji na celá čísla, většinou do výše 10%