a co zakázat aktivisty ? 😉 Sami by zakazovali kdeco a kdekomu, tak ať si uziji vlastni „mediciny“ !
Diskuze: Ekologové kritizují bazény na zahradách: „Strčte si tu ekologii už někam,“ brání se Češi. Obce už zakazují napouštění
Pokud jste někdy absolvovali vyhlídkový let nad českou vesnicí nebo nad rodinnými domy nad okraji města, určitě jste si všimli, že na každé druhé nebo třetí zahradě se nachází zahradní bazén. Odhaduje se, že v Česku je kolem 400 až 500 tisíc soukromých bazénů.
Jsem pro zakázání používat klimatizace ve městech nad 300 000 obyvatel !! Změna klimatu si to vyžaduje !!!!!
chudáku
může tady člověk ještě vůbec žít?
ne, ale nemám finance, abych se odstěhoval do Panamy.
Zachytávat dešťovku, kolik jen zvládnete, podpořit výstavbu lokálních rybníků a nádrží a co nejméně vody nechávat odcházet z té naší „střechy evropy“ a ony se ty podzemní zdroje zase doplní – i na to napouštění bazénů. PS: každý hasič vám za krásný velký bazén plný vody v případě místního požáru poděkuje.
Máte pravdu jen s těma hasičema bych si nebyl jistý 😆😆
platím vodné i stočné.
Mám bazén se slanou vodou, krytý venkovní a vodu do něj max. dopouštím z vlastní studny. Ekologové ať si políbí …
To ale není problém, problém je, když ty bazény lidé napouští v největších vedrech vodou z řádu.
Neznám nikoho, kdo by napouštěl bazén až je vedro 🤣👎.. to už se koupeme! 🫡
Kdybych neměl bazén tak se ani vlaštovky nemají kde napít. Nepoužívám chemikálie
vlaštovky u nás už nejsou😅😅
ale prosim vas mame jich plnej barak ucej litat mlady
Já mám na zahradě tři pítka a nehrozí že se pták utopí
Pokud se bazén napouští pouze dešťovou vodou ,tak je to vlastně zadržování vody v krajině a ekologové by to měli chválit
A kdo by se chtěl koupat v dešťové vodě, co když obsahuje nějaké chemikálie, pyly, písek ze Sahary a podobné? Možná jsme rozmařilí, ale proč tedy Mountfield a ostatní prodejci nabízejí lidem bazény? Pokud nechtějí, abychom se koupali v domácích bazénech, ať zakáží prodej velkých, zapuštěných. Místo toho si lidé mohou koupit dětskou vaničku, nafukovací bazének u vietnamce, nebo vytáhnout plechovou vanu po babičce. 😛
ideální řešení🤔😄😄
Bazén sice nemám ,ale mám rybníček plný života. Nechápu o co jim jde, když veškerá voda se odvádí prostřednictvím betonových dotovaných chodníků a ploch do moře. Je to jako mor a Váš názor nikoho nezajímá=hlavně prachy. Staví se za dotace EU nesmyslné betonové předražené areály jako pro dětskou skupinu v malé obci např. Horka I u Žehušic.
Voda ze strechy jde do stare studny, ktera mela nedostatek vody. Takze co naprsi, to se u nas na pozemku vsakne.
a bazen se jen dopousti.
Tak to je špatně, pane No votný! Studna není trativod a pokud Vaši sousedé své studny používají, kazíte podzemní vodu i jim. Několik let zpátky jsem v do té doby dlouhodobě čisté studni měl po deštích vodu zakalenou a divně páchnoucí po tlení. Asi po šesti letech se ukázalo, že u sousedovy novostavby svedli ti „umělci“ okapy do studny a při úpravách nádvoří pro garážové stání se na to přišlo. Okapy se svedly mimo studnu do nádrže a já mám vodu zase čistou a vyhovující jako pitná.
Kéž by bylo v každé obci tak krásné koupaliště, jako je to většinou např. v Rakousku. Tam se dá i plavat. Bazény jsou opravdu pouze naší specialitou.
Rakousko bych radši nezmiňoval. Češi tam platí pokuty za bizarní předpisy, a rakušaci ani neplní normy čistoty vody. Fúj. Pracovala jsem tam.
Že se diví. Za vše může EU, která stále vymýšlí nové nesmysly na provoz veřejných koupališť, ty se zavírají, protože to finančně neutáhnou a tak si lidé koupí bazén na zahradu. Proč se nemůže koupaliště napustit ze studny, nebo horského potůčku? Proč musí být všude samý nerez, každý den odpouštět x litrů pitné vody z koupaliště a dopouštět opět pitnou vodou??? Letos díky EU zavřelo u nás poslední koupaliště široko, daleko. Tak jsme si nakoupili bazény na zahradu. Ať ekologové „poděkují“ EU, za to že nás připravila o koupaliště a donutila koupit bazén na zahradu.
U vás je kde? EU může za zavřené koupaliště v nějaké řiti, to fakt muselo dát práce vymyslet.
Pan Hošek má pravdu, zatímco Vy, pane Karle, tady jen arogantně pokřikujete do tmy. EU se svými povětšinou přehnanými požadavky a našimi eurohujerskymi úředníky skutečně způsobila uzavření spousty koupališť a bohužel nejen těch…
Bazény se napouští na jaře nebo jsou napuštěny trvale. Ekologové jsou zase mimo mísu, nebo je mimo mísu autor tohoto článku, asi obojí.
proč se nezakáže kouření prodej cigaret když to také škodí
Protože seš blb
ty ještě větší
Tak se projevuje ta Fialova bída. Zatrhněte mu, aby takto škodil, svěřte zemi šestislepenci a po čase uvidíte: z bazénů jsou komposty, aby občané nepošli hlady a mohli si užívat to budelíp. Fialo octup!
ale víš, že už dávno vládne Babiš, že ?
Bazény jsou hloupost, jsou to moderní necky.
Tady se řeší bazény a víte kde se spotřebuje nejvíce pitné vody? Na WC – každé vyčůrání
– 12litrů pitné vody, to by se mělo řešit !!!!!!
na tom něco bude. Mohli by udělat dotace na moderní podtlakové WC 3 litry vody na velkou.
Pak by ještě mohli pravidelně kontrolovat čističky,aby nevypouštěly nedočištěnou vodu do řek.
koukněte kolik stojí výroba jednoho litru ekologického paliva které se dnes přidává do nafty do benzínu a největším výrobcem je pan Babiš budete velmi překvapeni
máme bazén 20let jsme spokojeni máme krásnou čistou vodu a teplou díky solarum lepší než jezdit na koupaliště které je plné lidí a ne moc čistá voda
všem ekologium zeleným aktivistům přestaňte používat letadla, auta začněte pěstovat bio zeleninu.Nekupujte módní oděvy a uklizejte odpadky v přírodě.
ano mnozi maji 3 4 auta a hraji si na ekology.
především je neekologické létání. zakázat!
Ano, létání je bohužel velký problém, který ovšem díky výnosnosti celého leteckého odvětví není v centru pozornosti. Letenky jsou často i v dnešní době stále velmi levné a množství letů tak neustále narůstá. Je sice hezké zaletět si na večeři do Londýna za cenu, která málem nestačí na jízdu autem z Prahy do Budějovic, ale o ekologii se u takovéto cestování těžko dá mluvit. Tuny spáleného paliva prostě nějaký dopad na přírodu mají a letadel je ve vzduchu nepřetržitě obrovské množství, nemluvě o hlukové zátěži obyvatel v blízkosti letišť. A tady někdo řeší zahradní bazény…
Existuje studie, jak se na konci druhé světové války zvýšila teplota v horních vrstvách atmosféry z vysokého provozu letadel, hlavně bombardérů. Následně sucho a neúrodu po válce nikdo přímo neprokázal, ale… Teplota atmosféry se na původní hodnoty vrátila až 1974… Dnes je díky letecké dopravě vysoko nad touto hodnotou, ale háže se ti na jiné činnosti a na vliv slunce se zapomíná. Zajímavá je také studie, že dlouhodobě stoupá teplota na měsíci…. Ale tam není CO2… Vše se řídí penězi a ziskem, bohužel i žurnalistika… Pravda je to poslední, co dnes v médiích najdete…
A CO BOHÁČI CO MAJÍ BAZÉNY VĚTŠÍ NEŽ SPOUSTA LIDÍ BUNGALOV NA KTERY SI ŠKUDLILI CELEJ ŽIVOT PRO TY TO TAKY BUDE PLATIT?ASI TĚŽKO A NEBOJTE BRZO BUDEME SOLIT I ZA TU DEŠŤOVKU.
Na koupaliště už nikdy. zažil jsem napadení 4 členné rodiny bandou o 15 – 20 kusech romů a policie nebo ochranka nikde. Proto mám bazén.
Je to v postatě na hlavu, kolik těch bazénů u lidí je a v TV pořád dokola reklamy na bazény. Je nedostatek vody, sucho, ale bazén musím mít. I přes zákaz napouštění z vodovodního řádu a pak v obci neteče voda z kohoutku! a k tomu tu obce okolo mají prima přírodní koupaliště, ale ti tupci musí mít každý svůj bazén doma. 🤣
a jak v obci ovlivní letošní nedostatek vody můj bazén, který mám napuštěný už 3 roky ?
Neovlivní. Ale mít bazén, když soused jej nemá, to je trestuhodné.:-)
Bazén tankuju užitkovou, jen co nrchápu, je proč bych jí měl držet roky, když se zazelená zaleju s ní vše co potřebuju a dopustím čistou, ta voda prece nemizí, vrací se zpět.
a co takhle v zimě na horách umělé zasněžování to nikomu nevadí…
Kdepak, to je prý úplně v pohodě. To ti ekoaktivisté s lyžemi na nohou tak nějak přehlížejí. A nejde jen o vodu, která se spotřebuje, ale ty fofrníky ve sněžných dělech cosi také pohání. Problém je ale jinde a my víme kde. Jsou to zahradní bazény! S úctou (i bez), Vaši novináři. 🙂
všichni zadržují dešťovou vodu a pak tedy se nedivte, že se do půdy dostane o tisíce litrů míň… nám ze střech stavení, stodol a tak dál teče voda na zahradu , jinak by všechno poschlo… kdyz ji budu zadržovat, tak proto, abych ji tam pak vylil ve vedru, kdy se většina odpaří…
mám zahradu v zahrádkářské osadě 52 dílů je soukromých jednou jsem si dal práci na zahradu 8km jezdím na kole napočítal jsem rovných 40 bazénů mě isobně to vadí ale respektuji to nelíbí se mi plýtvání vodou
..zakázat EU.Ten neonaci spolek převlečený spolek za dobráčky nám stále dokazuje jak Němci vyhráli 2SV.Když to nešlo po zlém,dokázali to po dobrém.Teď jen inkasují..
Německo (SRN) je tam kde je díky USA a jeho štědré pomocí po 2sv. Každý by si měl přečíst knihu „Soros o Sorisovi“ a pochopil by, kdo může za rozvrácení Evropy a opětovný růst Německa po válce. Proto Němci tak poslušně zobou USA z ruky. Ani repatriace nikomu nemuseli zaplatit, ale to je OK. Poláci o tom alespoň mluví, u nás na hradě… „narušili by jsme tím dobré sousedské vztahy“…
to ze lidi drepi doma je pro ekologii to nejlepsi, horsi je, pokud se nekolikrat do roka serou nekam letadlem, na kazdou udalost koupi novou robu a vse rozbite hned vyhodi. to je bohuzel nejvetsi problem dnesni doby, na ktery se neupozornuje, protoze rozezrani by prestali bohatnout a tento proces uskromneni by nezvladli. my jako lidi bez moci je akorat tak muzeme prestat podporovat
Naprostý souhlas!
Argument se zakrýváním aby se omezil odpar nedává moc smysl, ne? Vždyť bojujeme za ekologii, tam je odpar v pořádku (proto máme přece budovat ty mokřady, aby se odpařovala voda) 😉
ja
však vodou naší zdarma vládnou Francouzi,tak oč těm nahoře jde? pergola ,zdanit už není pergolou , očkovat čipovat kočky,a co tak myši? naše důchody nacpat do chřtánu nepracujicim Uk občanům a nam zpoplatnit i pouziti wc!
Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.