Je to hezký, ale jak napustíte vodu do konve? Je třeba ještě podstavec cca 60 cm pod váš výrobek To jste už na 260 cm výšky
Diskuze: Konec zahradních sudů: Slim nádrže pojmou 650 litrů, řasy ani komáři nemají šanci. Montáž zvládnete sami
S příchodem jara začínají čeští zahrádkáři řešit staronový problém: kam a jak zachytit dešťovou vodu. Mnozí z nich přitom zjišťují, že klasický plastový sud, který roky sloužil věrně u okapu, má výrazně lepší náhradu.
Jak je řešeno , až bude nádrž plná a je třeba pouštět dešťovou vodu do kanalizace? . Je tam nějaký ventil, který to uzavře nebo otevře? Nebo se to musí hlídat?
A jak je vyřešeno, aby voda v nádrži v zimě nezamrzla a led nádrž nezničil ?
Kdyz je nadrz plna, voda do ni nepriteka (neni prece pod tlakem), ale odtece dolu do kanalu. Sice tu „slavnou“ nadrz nemam, ale na stejnem principu mam na okap napojeny plastovy sud.
Proč mizí komentáře?
Můj se též neukázal a to jsem nebyl tak písemně uvolněný jako mašlenkami.
Jaký je rozdíl mezi tímhle a klasickým sudem nahoře uzavřeným?
10500 Kč…
Přesně 👍👍👍🤣
Haha, jedenáct tisíc, to je i jako vtip blbý. Sud si šikovnej zahrádkář sežene zadarmo. Ale ten, kdo touží být neustále udržován v té křehké napjaté rovnováze: vydělávej – plať, ať si ten nesmysl koupí.
To už je mnohem levnější i IBC kontejner s obsahem 1000L i když si pod něj vyrobíte svařovaný stojan.
Filtr na deš´tovku,to je vtip,není,ale celé je to jen a jen přihlouplá reklama pořídit si něco úplně zbytečného.
Nádrže na H.
První se napustila/vyboulila a praskla. Druhá drží, ale pomocí železné klece.
Nic stabilnějšího než sud není.
Ano a jak je napsáno níže, buď si ještě musíte pořídit podstavec nebo oželet cca 50 cm vody v nádrži.
Nevyhazuji
nemám dobrou zkušenost, nádrž se bortí, sesedá, zátky pak prosakují, a napouštecí ventil pak kolísá cca 5 cm nahoru a dolu, je to elegantní, ale fyziku konstruktéři neočůrali
Tak to si každý zahrádkář letí hnedka koupit aspoň tři na zahradu 🤣🤣🤣🤣 ja teda mam tři sudy plus precarpavam do kubikovek . A jedu bez nějakého filtru záchytného už 30 let 👍na podzim sud válejí vypláchnu a je cistej . A 33 tisíc ušetřeno 👍👍
Za tu cenu ani náhodou mám 200 litrové plastové sudy cena jednoho 200 kč za 600 litrů zaplatím 600,kč oni 11.000,- kč nechávám vodu i přes zimu a nic se nestane mě by zajímalo jak by dopadli ty nádrže
Somár a cena ?
Chyba ve finančním srovnání – plastový sud stojí pouze 300-500 Kč, žádné 3.000 …
Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.