Menu
Přečíst článek

Diskuze: Levná vs. drahá aku vrtačka 2026: Porovnali jsme Parkside vs DeWalt, rozdíl 3 700 Kč se pozná hned jen na papíře

Jen málokdo by si asi troufl tvrdit, že levná aku vrtačka je stejně dobrá nebo dokonce lepší než její několikanásobně dražší varianta. Faktem je, že v segmentu aku vrtaček platí, že čím dražší, tím lepší.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

KO
Kutil Obecný
22. 8. 2026

Totálně o ničem, kolik asi rekonstrukcí má autorka za sebou? poměr cena výkon je neúprosný, pokud nářadí člověk nepoužívá denně, nemá smysl kupovat profi. A už vůbec ne Aku, kdy baterka po roce odejde. reklamace PS naprosto bezproblémová, proč kupovat dražší, těžší? Nesmyslné srovnání.

PB
Petr Bejr
22. 8. 2026

Ale oni nechtějí slyšet pravdu jim stačí reklama

PB
Pajda B.
22. 8. 2026

Mě celkem vyhovuje Einhell. Takové něco mezi. Nejlevnější to rozhodně není, ale desítku to taky nestojí. A mají úžasné spektrum nářadí a do všech pasuje jedna baterka.

PB
Pajda B.
22. 8. 2026

Jen poznamenám, že když píšete o technice, měli byste o ní také něco vědět – 18V a 20V jsou stejné baterie. Rozdíl je v tom, že 20V je maximalní napětí ve fázi plného nabití v momentu, kdy je baterie ještě v nabíječce a 18V je tzv. nominální napění (někdy také „skladovací“). Jinými slovy 20V je reklamní blaf, který bohužel už převzali všichni, protože toho prvního číňana kdysy dávno žádný regulátor neklepl pořádně přes pařáty

SZ
schano zdenek
22. 8. 2026

a jsou i tací, kteří mají radost z toho, že pracují s pěknou věcí. ( a mají na to ) 😉

JN
Jaroslav Novák
22. 8. 2026

Milý kolegové kutilové, jsem “ lepší “ řemeslník – lékař traumatolog, na sále máme naše aku vrtačky v cenách kolem 1 mega, nicméně na Parkside nedám dopustit./ mimochodem stejně jako na Trabanta/
Teď si sám pokládám dlažbu na chatě, koupil jsem za tisíc aku řezačku na obkladačky, má to v balení kufr,baterii, nabíječku.. řeže to přesně.. no nekupte to..
Tož nemá to aretační čudlík,tam kde byste ho čekali, jako ty naše v práci, ale na chatě je čas, hezky a výsledek už je teď moc hezký..

PL
P Louša
22. 8. 2026

Příklep na aku vrtačce je jen na vztek. Ne bonus. Dělám s aku roky.