Miele přesunulo výrobu do Číny. A s vývojem a designem jsou oproti jiným výrobcům taky pozadu.
Diskuze: Nejhorší pračky dle dTestu: Propadly Beko i další známé značky. Z 25 modelů uspěl na bavlně jen 1
Když se pokazí stará pračka, výběr nové nemusí být snadný. Je důležité porovnat si všechny modely mezi sebou a současně prozkoumat uživatelské recenze, abyste měli jistotu, že bude opravdu spolehlivá.
A to jste se dočetla kde prosím? Miele stále vyrábí v Evropě. Vývojem, ale hlavně životností a spolehlivostí jsou zdaleka před konkurencí.
Asi nejsou. Měli jsme pračku Miele s horním plněním, starali se o ní lépe, než vyžaduje návod a po 20 letech uletěl buben. Asi půl roku předtím odešly tlumiče a servisák zjistil, že jsou stejné, jako u Philca za 5 tisíc. pračka stála po velké slevě 20 tisíc, původní cena byla 36 tisíc. 10 let vydrží snad každá… Za mě je to běžný výrobek s marketingem o „německé kvalitě,“ která ale v reálu neexistuje. Nejen u praček…. Přestal jsem kupovat německé technické věci a zbavil jsem se poruchovosti… Je to zajímavé zjištění.
Mam stejné zkušenosti s malými domácími s el. výrobky – opakované reklamace, opakované vrácení peněz. Už nekupuji.
Nestíháte dobu, to už dávno neplatí. životnost není o moc lepší,pokud vůbec.
To je nesmysl. Výroba praček byla z německého Gütersloh přesunuta do polského Xaverova a sušičky secvyrábí výhradně v Uničově, kde se vyrábí i myčky nádobí. Nešiřte prosím bludy.
Máme pračku Miele již několik let a jsme velmi spokojeni. Jinou bychom si už nekoupili!
Nesmysl, prémiové ředy se vyrábí v Německu, ostatní v Polsku.
Do Číny ne, ale do Polska.
I kdyby byla výroba v Číně, tak musí dodržovat celý postup, jako kdyby se to vyrábělo třeba v Anglii. Jen v Anglii mají za hodinu 350 kč a v Číně 25kč.
Tak to se pleteš, v Číne je už snad běžná mzda přes 100 Kč, a pracky se vyrabí v průmyslových oblastech a tam je to už ještě více…
v Číně vyrábí jen vysavače a nějaké drobnosti. Pračky a další velké spotřebiče Miele se vyrábí v Evropě
Hlásáte nesmysly. Miele nepřesunulo výrobu do Číny a se smysluplnými inovacemi přichází jako první.
moment, vážně Vám přijde 20 let za 20tis. přijde málo?
a co vrchem plněné pračky?
Máme psačku se sušičkou, 2v1 LG a je naprosto dokonalá.
2v1 je všeobecně nejhorší kombinace velká spotřeba a velká poruchovost. jinak LG pračky a sušičky velký špatný …velká reklamace. sice vypadají krásně ale….
V žádném případě.Mel jsem pracku LG skoro 20.let a ani nejmenší porucha.Ted jsem si koupil opět LG pracku i sušičku a jsem spokojený.Mozna jen hlučnost je větší, ale neměnil bych.Stejně, jako TV.
Beko mám od roku 2018 a pořád pere, nebyla v opravě ani jednou za tu dobu
Pračku Beko mám asi 10 let a jsem spokojená a koupila jsem si i sušičku,vyhovuje mi.
mám pračku Beko již 10 let a ještě nebyla v opravě pořád pere
Oni nepíšou, že pračky neperou, ale to, že pračka nevypere prádlo třeba od kávy atd…..
kup si lepsi prasek a nesetri
vypere. verte, ze jo.
Mám tu Beco. Přesně ten tip,která skončila třetí od konce. A nemůžu si na ni stěžovat. Sice na dlouhý program pere 4 h. Ale vše perfektně vyprané i když dám 8 kg prádla.
Máme přesně tuhle Philco a pere stejně, jako všechny, co jsme měli předtím (různých značek), prostě točí bubnem dokola. Na rozdíl od předchozích praček je ale extrémně tichá,..
tak já znám za posledních 5 let pračky skoro všech hlavních značek…mimo jiné 4x miele a není miele jako miele…nejlepší byly starší modely, ty novější neperou stejně a u jedné jsem měla všechny možné závady světa…paradoxně nejlépe prala levná úzká candy…beko je standard ani bomba ani propadák, pere určitě srovnatelně s miele a oprav bylo méně, gorenje, whirpool, electrolux/AEG podobně jen vždy záleží na konkrétním modelu, kusu a co kdo od pračky očekává…. nebaví mě ty moderní vychytávky conectivity – fakt tam to prádlo člověk strčit i vyndat musí…. od pračky hlavně chci, aby perfektně prala a to vám v showroomu nikdo neukáže, jenom pěje ódy …jak pere se dozvíte až doma
Tak Whirlpool je už dlouhá známá tím že je to pěkný šmejd a už ji nechci doma ani vidět. Jen co skončila záruka tak se začala sypat. Nejdřív tlumiče a i po výměně pračka skákala jak stará Tatramatka a pak začal drhnout buben a v neposlední řadě byl problém s bezpečnostním zámkem kde se nechtěl uvolnit a pračka zůstala zamknutá i s prádlem. Teď máme AEG 4 rokem a naprostá spokojenost.
Whirlpool a AEG jsou stejně montují se ve stejné fabrice myslím že i Gorenje tam patří.
asi nikdo nepochopil rozdíly
Miele a Asko vyrábí pračky s čistě nerezovým bubnem i obalem bubnu.
To je zásadní rozdíl proto stojí více nerezový obal plast je lepší žádný plast v této lokalizaci se nevyrovná nerezu. na plastu se uchycují bakterie a další věci navíc neudrží ložiska to je zásadní problém. U profesionálních tříd všichni výrobci používají nerez proč asi
Kvalita výrobků šla celkově dolů. Při dnešních platech, když si koupíte pračku za 15 tisíc, tak jí za 5 let prodáte za třetinu a neřešíte nic. Zkušenost s AEG pračkou. Jsme 4 člená rodina, 3 ženský, tak pračka více pere. Po roce prasklé madlo dveří ( záruční oprava), po 5 letech ložiska bubnu. Povolí těsnící gufero a voda jde do ložiska a je to. Opravil jsem si sám za 750,-, dal kvalitnější ložiska, gufero a pračka pere dál. V servisu jinak za 4500,-Bohužel po 2 letech povolil lepený buben a pračka začala téci. Koupili jsme tedy tu nejlevnější novou zase od AEG, myslím že byla za 9 a půl a je to. Přesto jsem se hecnul, starou pračku jsem zase rozebral, převařil buben, vyměnil tlumiče a máme pračky dvě. Teď ta stará maká ve sklepě na dešťovku a novou mají baby na to své prádélko. Manželka jen nadává, že ta nová pere déle než ta stará. Porovnával jsem pračky 2016 a 2025.
Zlaté české ručičky a hlavičky!
mám pračku Beko a jsem spokojená mám ji11 let
Už několik let sledují zkorumpovaný D-test a pořád nechápu jak těm bludům mohou lidé věřit. dTest srovnává jak cenově tak i modelově rozdílné výrobky . Prostě ten kdo zaplatí vyhraje. Ptal jsem se jaká zkušebna provádí Testy ,jaké používá prádlo a jaké skvrny .Jaký prášek a teplotu .A samozřejmě odpověď zamlžení… Takže můj nazor je pořád stejný, korupce a prachy jsou v této zemi na denním pořádku. A přesně jak píše jeden pán z Uničova sušičky Miele se dělají tam.
Beko mám sice jiný model a starší ale nemohu si stěžovat pere skvěle takže nechápu hodnocení které udělali pro tuto značku
naše 1.pracka byla tatramatka plněná shora a vydržela 21 let, sice při praní skákala, potom jsme měli vhirpolku . hrozny šmejd, nyní spíš kupuji spotřebiče elektrolux
Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.