nářadí máte spoustu. Víte jaký je rozdíl mezi uhlíkovým a bezuhlíkovým motorem. A přesto srovnáváte jabka s hraškama… udělejte rozborku Parkside performance vrtačky (brushless) a Makita brushless vrtačky a pak mi řekněte kde na materiálu je cenový rozdíl.
O výstupní kontrole, dostupnosti náhradních dílů nepotřebují slyšet.
Diskuze: Proč je nářadí Makita tak drahé? Konkurence stojí i 3x méně. Odpověď jsem našla po rozborce, jde o motor
Makita patří dlouhodobě mezi nejznámější značky profesionálního nářadí. Používají ji řemeslníci, ale díky širokému portfoliu také domácí kutilové. Cenově se přitom často pohybuje výše než mnoho konkurenčních značek. Nabízí tedy skutečně vyšší kvalitu, nebo se platí hlavně za značku?
Prošlo mi doma rukama více nářadí. Doma používám Parkside Performance. V práci nám nakoupili Makity i když jsem jako zaměstnanec protestoval. Aku vrtačky. Makity už jsou všechny po smrti a firma nakoupila jinou drahou značku a jedna vrtačka je už v opravě. Zlobí převodovky, sklíčidla. Za jednu Makitu bychom měli 2x Parkside a udělá to stejnou práci. Reklamace většinou formou výměny. Reklamační servisy mají času dost a my nemáme čím dělat.
Jako ze by Parkside zvladl to co Makita? To je mozna vlhky sen. Netvrdim, ze je nejlepsi, ale Parkside ji urcite nepteskocil. Je to spis sen, ze kdyz si koupim Parkside, tak mam kvalitu. Jako sem tam na domaci prace pro ne. Ten rachot, brutalni rozjezdy. Doma byh to nechtel. To je jako dnes hrat fotbal v gumotextilkach.
Jsou dvě nesrovnatelné věci.
Pro každodenní práci určitě značkové nářadí. pan Novák z mého pohledu nemá pravdu. Naše firma má s dodavatelem smlouvu, že když se něco pokazí, po dobu opravy máme už při vyzvednutí náhradní kus.
Druhá věc je pro příležitostné použití. Pokud aku není alespoň nárazově vybíjeno s následným dobitím, je škoda peněz i za předražený aku blok, který ztrácí kapacitu bez ohledu využití.
Tak to nemáte pravdu! My co nemáme s Makitou smlouvu , tak pracujeme s tím lepším, já osobně Dewaltem !
Za ty roky je mi jedno, kdy a který stroj odejde , většinou už mám dva. Baterií X
Dewalt je velmi kvalitni. Makitu bych radil na stejnou uroven. Tohle uz neni o faktech, ale simpatiích. Me se teda Makity nekazi. Mam i Dewalt a ten taky jede. A pokud mate od vseho dva, tak to by Vam bylo jedno u kazde znacky….
makita není tak skvělá jak tady píšou. V modelech se nedá vyznat, popisy prodejců skoro žádné.
A kvalita ? Jak čeho. Mám obě značky, Makita i Dewalt a Makita a druhořadá u mě.
Mám ji jen kvůli tomu, že maji větší sortiment!
Beru Makitu jako lepší hobby nářadí. Jinak máme smlouvu s jiným dodavatelem, a není to ani Dewalt. Stejně jako Bosch, už není co bývalo.
Doma a na zahradě jsou tzv hobby naprosto v pohodě. Jsou ale hobby značky které bych nebral.
U Makity je rozhodující cena a ta jednoznačně říká doma ne.
Měl jsem doma i pár řemeslníků a ti často používají tzv hobby aku nářadí. Nemají problém jej po dvou letech vyměnit.
samozřejmě třeba nářadí jako šroubovák, kleště, vrták, zde je vždy lepší kvalitnější profi, ale i zde se dá pořídit hobby pokud máte s ním zkušenost a víte jaké.
Makita je v ČR předražená, mám několik strojů této značky pro každodenní pracovní nasazení a jsem s nimi spokojen. Vydržely léta. Všechny jsem si koupil v zahraničí v západní Evropě za poloviční ceny jak v ČR.
Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.