Důchod 16.280 Kč po 45-ti letech odvedené práce a výchova dvou dětí. Žiju sama .Bydlení cca 9500Kč včetně všech poplatků ( a to mám štěstí, že bydlím ve vlastním, na nájem bych neměla). Jídlo, léky 5000Kč, málokdy oblečení, dovolená žádná, kultura žádná. Snažím se ušetřit nějakou rezervu na nenadálé výdaje jako je pračka, lednička, lékař, zubař a stále se to nějak nedaří, vždy přijde něco neodkladného. Tak asi tak.
Diskuze: Senioři mají utrum: Schillerová odmítla návrat valorizace důchodů. Spočítali jsme, s čím můžete počítat
Senioři, kteří čekali na zpětné dorovnání snížené valorizace z roku 2023, si vyslechli nepříjemný verdikt. Ministryně financí Alena Schillerová potvrdila, že doplatek nepřijde. Co to znamená pro měsíční rozpočet průměrného důchodce a kde hledat peníze navíc?
Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají.
No, myslím, že u důchodců skončili.A kdo je bude volit????
Ještě chci dodat, že se u nás otevírá nové zubní odd. a máme se zaregistrovat. Když jsem navštívila jeho stránky, tak tam bylo upozornění, že roční poplatek za registraci je 500 Kč ale přitom to není podmínka k tomu , aby Vás ošetřili. Takže si říkám , že budu platit třeba 5 let registraci, a přitom se ani nedostanu na řadu. Když by to okoukali i jiní lékaři, např. praktik, chirurg, oční, kardiolog, urolog -ledviny , ortoped, rehabilitační a jiní, které jsem navštívila, tak mi důchod opravdu nestačí. A co přijde dalšího ? Přitom bych si třeba šla ráda alespoň zaplavat, aby se mému pohybovému aparátu trochu ulevilo, ale vstupenka 120 Kč za jeden vstup – tak si říkám bohužel….
Stačí si dojít na vaši pojišťovnu a ta vám řekne na co máte nárok a je tam i to plavání .
Už nikdy k volbám nejdu. Před volbami spousta slibů, které po volbách nikdo neplní, ať volby vyhraje kdokoli.
No, tím to teda vyrřešíte.
Nechodit k volbám je špatné rozhodnutí!Je potřeba tyto slibotechny u příštích voleb potrestat.Žádný rozumný senior Babiče nikdy nevolí.Tento parazit nemá v této krásné zemi co dělat!!!
jsem důchodkyně a vůbec se nedivím, že vláda nenasadila velké sumy, ještě nevládne ani rok a v prvé řadě musí uklidit ten svinčík po předchozí vládě, Hodně lidí si myslí, že má prsten Arabely nebo kouzelnou hůlku Harry Pottera
Paní Ivo, předchozí vláda uklízela jak vy říkáte svinčík ještě po Babišově vládě. Musíte si dohledat ,jak se věci mají .
👍👍
Tato vláda naslibovala a nedělá nic .Jako důchodce už žádný volby zbytečný
Kdo uvěřil těm neuvěřitelným ANOistickým předvolebním populistickým slibům, ten si zaslouží být zklamán. BUDE LÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍP…
neskutocna vypasena mr*dka
V celém to počítání chybí výdaje na léky. 2.000 měsíčně je běžná částka a to jen v případě, že se mi nepřitíží. Na to ale žádná sociální dávka nepamatuje. Ono asi mrtvý důchodce vychází pro stát výhodněji
tak jako vždy za vše mohou důchodci kdy už konečně někoho za to potrestají lež střídá lež na důchody není ale jinak se všichni pakují jako by měl být konec světa aby byly peníze na důchody to je naprosto triviální záležitost ale to by tam museli být lidé kteří mají zájem veřejný ne jenom hamty hamty
Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.