Menu
Přečíst článek

Diskuze: „Slabá předražená bída.“ Cizinci oznámkovali nejhorší česká piva, propadlo Brněnské pivo i Březnický ležák

Když gastronomický průvodce TasteAtlas zveřejnil, jak zahraniční návštěvníci známkují česká piva, čekalo se pár pobavených úsměvů. Místo toho se pod článkem na arecenze.cz strhla vášnivá debata.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

E
Enigma
1. 7. 2026

Rád vyzkouším různé specialitky, ale obyčejné klasické pivo je obyčejné klasické pivo.

TM
Tomáš Marný
1. 7. 2026

Podpis……razítko! 🙂

S
Slavoň
4. 7. 2026

Co si pod tím mám představit?🤔

KP
Karel Pavelka
1. 7. 2026

Prazdroj je nic moc predrazene pivo bez chuti, radeji Svijany, Bernard, Zubr a dalsi poctiva a skutecne horka piva..

OB
Oldřich Benák
2. 7. 2026

Ještě bych přidal Holbu.O.B.

RH
René Horáček
2. 7. 2026

Pivo lepší vychlazené, než horké.

TM
Tomáš Marný
1. 7. 2026

Kolik lidí – tolik chutí. Každému chutná něco jiného. Pokud někdo dává přednost pivům s prapodivnými příchutěmi po všelijakých bylinkách či ovoci – je to jeho věc. Já u piva preferuji klasiku a nevyhledávám silná nalihovaná piva, u kterých po pěti kouscích skončím pod stolem.

S
Slavoň
4. 7. 2026

Otázkou je, co míníte klasikou?🤔 A kolik piv je třeba dát si „normálně „?🤔

PH
Pavel Hlaváček
1. 7. 2026

Nejlepší pivo ZUBR !!

S
Slavoň
4. 7. 2026

🤔 Kvůli výhrám v soutěžích? Co člověk, to jiná chuť, porotců je zlomek. Co takhle: Zubr mi chutná nejvíc?

K
KoJaK
1. 7. 2026

A kde je pořádné pivo z hor? Zubr, Hoba, Litovel?
Dáte jim ochutnat korporátní ouvna a divíte se … ( no snad vyjma Bernardu )

M
Michal
1. 7. 2026

Přesně, bahno je nejhorší, ani kdyby mi za to platili, do huby nenaliju. Jako brňák to moc dobře vím.

VI
Vítězslav Ivičič
2. 7. 2026

Zlaté pivko oproti pivům s příchutěmi ovoce!!!Boha,dyť ať si dají dobpiva třeba džem.To je pošlapání tradic našeh piva..!!!

HZ
Honza z Březnice
1. 7. 2026

Dobrý den ,jak může být Březnický ležák špatný?Vždyt pivovar je od lonského února zavřený.

LR
Ladislav Rys
1. 7. 2026

Je vidět, že ještě málo lidí zná Budvar 33 a pak Budvar nefiltrovaný(skvělý) a Budvar reserve.

S
Slavoň
4. 7. 2026

Z reservy cítím mírně líh, což se mi u belgických silnějších speciálů nestává🤷‍♂️🤔

JG
Josef Gruber
2. 7. 2026

Kde se vaří Březnický ležák? Pivovar v Březnici přece skončil. Nejlepší je stejně Prazdroj na Spilce a u Salzmannů v Plzni. Ty ochucené experimenty ne.

S
Slavoň
4. 7. 2026

Máte problém s nefiltry? Šli jsme s kamarádem z Parkánu k Salzmannom a byl problém s chutí…

J
Josef
2. 7. 2026

Když si přečtu „kyselé ovocné pivo“, udělá se mi nevolno…