Menu

Mrtvé myši, plíseň a vrstva špíny: Inspekce zavřela proslulý motorest Rohlenka, v únoru jde o 11. případ

Mrtvé myši, plíseň a vrstva špíny: Inspekce zavřela proslulý motorest Rohlenka, v únoru jde o 11. případ
Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce, Ilustrace: Arecenze

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) uzavřela motorest Rohlenka kvůli závažným hygienickým nedostatkům. Inspektoři v kuchyni objevili myší bobky, mrtvé hlodavce a plíseň na stěnách i stropech. Podlaha byla pokrytá vrstvou špíny a provozovna představovala vážné riziko kontaminace potravin. Na základě těchto zjištění muselo zařízení okamžitě ukončit provoz. V únoru se přitom jedná už o 11. zavřený podnik.

Problémů byla na provozovně celá řada, Fotogalerie: Státní zdravotní a potravinářská inspekce

Jaké jsou podmínky pro znovuotevření?

Aby mohla být Rohlenka znovu otevřena, musí majitelé provést důkladnou očistu a splnit požadavky inspekce. „Při uložení zákazu inspektoři kontrolované osobě sdělí, jaká opatření musí splnit, aby mohl být zákaz uvolněn,“ uvedl mluvčí SZPI Pavel Kopřiva. Pokud následná kontrola prokáže nápravu, může inspekce povolit obnovení provozu.

Co bude s legendárním motorestem dál?

Rohlenka patří mezi nejznámější dálniční zastávky a pro řidiče byla po desetiletí jistotou. Nyní však čelí vážnému problému, který může poškodit její pověst. Zda se provozovatelům podaří situaci napravit a získat zpět důvěru zákazníků, ukáže až čas.

Lidé nejsou uzavřením nijak zaskočeni

Mnoha uživatelům Facebooku však uzavření motorestu nepřišlo jako velké překvapení. Pod příspěvkem Události Brno někteří diskutující tvrdí, že se hygienické problémy daly očekávat. „Včera bylo pozdě,“ komentoval jeden z uživatelů. Další sdílel svou zkušenost s pobytem na odpočívce: „Byla jsem tam jeden den a u popelnic skákalo asi pět potkanů. Je to tam katastrofa. Měly by s tím něco dělat, je tam KFC, McDonald’s, bageterie. To, že zavřou jednu provozovnu, nic neřeší.“

Negativní zkušenost potvrdil i další komentář: „Byli jsme tam jen jednou a taky naposledy. Prostředí i jídlo děs. Takže se ani nedivím, že to zavřeli.“

Jen kapka v moři nevyhovujících provozoven za posledních pár dní

V posledních dnech však nešlo o jediný podnik, který byl inspekcí uzavřen. Podobný osud postihl také provozovny Peter Burdátš (Kladno), Rychlé občerstvení Lukáš Tran (Šumperk), Restaurace Pintovka s.r.o. (Tábor), Restaurace Jakub Karika (Aš), Maloobchod Josef Pecár (Malé Hradisko), Restaurace Miroslav Hulínský (Aš), Burger Inn s.r.o. (Brno), DUNG PHAN OBCHOD s.r.o. (Cheb), HM Butchers s.r.o. (Brno) a PHAN LONG NGUYEN s.r.o. (Cvikov).

Další zavřené provozovny, Fotogalerie: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

 

Zdroje:

  • Autorská tvorba redaktora Arecenze
  • Státní zemědělská a potravinářská inspekce
  • https://www.potravinynapranyri.cz/WSearch.aspx?lang=cs&design=default&archive=actual&listtype=table
  • https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=943662234606231&id=100068873903846&rdid=TadxGBIkdm9iO7wA

Rubriky

#arecenze

Pro nejnovější informace sledujte také naše sociální sítě

Mohlo by vás zajímat

Diskuze, komentáře a vaše zkušenosti

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi. Naši redaktoři se také zapojují, ale odpovídají dle aktuální vytíženosti a časových možností. Pokud potřebujete naši odpověď, využijte spíše email.

Zapojte se do diskuze

Odeslat

Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.