Menu
Přečíst článek

Diskuze: 3 levná auta pro seniory (2026): Vyšší posed, snadné parkování a ceny od 170 000 Kč

Nároky seniorů na auta rostou. Obvykle nepotřebují nejnovější model, zato preferují bezpečnost, dostupnou cenu a komfort jak při cestování, tak i při nastupování do vozu. Vybrali jsme 3 cenově dostupná auta, která by mohla potřeby seniorů naplnit.  Jaké auto je to pravé na důchod?

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

JM
Já Misha
5. 3. 2026

Pro seniory? Vlaky, autobusy nebo seniortaxi. Do aut ať proboha nelezou. Na našich vražedných silnicích svou pomalou děsivou jízdou jen zvyšují riziko…

JT
Jiří Tesař Ing
5. 3. 2026

Klídek húďo!

B
Bohumil
5. 3. 2026

Seniory nechte na pokoji, spíše koukejte na mladé ,,zfetované řidiče,,! Těm rovnou odebírejte natrvalo řidičáky !!!!

M
Miloslav
10. 3. 2026

pravda

M
Milda
5. 3. 2026

A ty vlaky a autobusy jsou kde? Na kolejích roste tráva a do autobusů je nechtějí, protože jsou dělnické nebo školní a o víkendech žádné!!! Na taxi důchod nestačí

Jiří Žádník
6. 3. 2026

z důvodu menšího nájezdu jsou méně vyjezdeni.
z tohoto důvodu jsou opatrnější. je to rozhodně lepší, než být zbrklý a odvážnější i když na to nemá!

JB
Josef Buriánek
9. 3. 2026

Jsou podle vás méně vyježdění.Takže 50 i více let za volantem náklaďáků a autobusů je málo?A vy jezdíte jak dlouho a najel jste kolik km.

JK
Jiri Kuchta
10. 3. 2026

co je to méně výjezdní ? já jsem senior a moje auto má tak kolem 20 tisíc za rok, bylo to i přes 30

VF
Vlasta Focke
5. 3. 2026

Ty člověče jeden, ty nebudeš někdy v seniorském věku ? Tyto hlášky mladší generace miluji

VF
V. Franta
6. 3. 2026

A pro Mishu osla, alespoň dokud si neudělá řidičák…

JJ
Jana Jana
12. 3. 2026

Kolik ti je, že si tak chytrej?

JJ
Jana Jana
12. 3. 2026

Otázka myšlena na Mishu

M
Milda
5. 3. 2026

Dacie jedině Duster, ten má opravdu vyšší. Ix 20 se už dávno nevyrábí a v bazarech rychle mizí. To samé má Kia Venga. Citroen je opravdu miniaturní. Méně pohyblivý člověk do toho nevleze.
Ideální je Hyundai Creta a nebo Kia Seltos. Za slušné peníze se nechá sehnat i MG ZS. Velmi žádaný byl Ford Fusion, ale těch dobrých zůstalo také málo a i škodovka měla Roomster.
Rozhodně to chce auto ručně ovládané aby bylo pro starší bezpečné

IJ
Ivo Jindra
5. 3. 2026

možná bych zvážil i Opel crossland, ale ten se už taky nevyrábí. zvenčí vypadá maličký, uvnitř překvapivě docela dobrý, ovládání tlačítka je taky plus.

Václav Šmoranc
6. 3. 2026

Mám Opel crossland 1,2 s turbem 81Kw (žádná brzda provozu) je docela slušný auto s plnou výbavou nemám to na popojíždění. Člověk si musí dát pozor na benzin já tankuji u Orlenu 95 s aditivy občas to proložím Vervou 100 ,pravidelně měnit olej (doporučený) rozvodový řemen máčený v oleji není dobré řešení po faceliftu je to už řetěz, svíčky po 35 000km zatím najeto 60 000km jenom menší opotřebení, výměna brdových destiček.

ZZ
Zdeněk Zámiš
5. 3. 2026

Všechny zmiňovaná auta jsou nebezpečná při dopravní nehodě, pokud nenarazí do kola,minimální šance na přežití. Kupte opravdové SUV a nad 100kW.

TN
Tonda Němec
8. 3. 2026

Je mi 76roků a vlastním Hyunday ix20 už 12 roků .Je to moje již 5auto…pro seniory nikdy nic pohodlnějšího nebylo..nástup a výstup u žádného auta ještě nikdy nebyl pohodlnější….já bych ho dal na 1místo..

JK
Jiri Kuchta
10. 3. 2026

pro mne byl vrchol pohodlí Citroen C8. bohužel mu odešel katalyzator

LZ
Ladislav Zatloukal
12. 3. 2026

Opel Agila do roku 2008