Menu
Přečíst článek

Diskuze: Ani Plzeň, ani Budvar: Turisté vybrali nejlepší české pivo, žebříček 11 pivovarů vede malý podnik Matuška

Když se řekne české pivo, většina lidí si představí tradiční ležáky z Plzně nebo Českých Budějovic. Zahraniční návštěvníci ale na svých cestách po Česku objevují úplně jiné favority.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

FM
František Masár
9. 8. 2026

Ještě že máme Radegast a tu močku nemusíme pít, díky Bohu život je hořký 🫡

MS
Míra s.
9. 8. 2026

No,pár vzorků od Matušky jsem měl,ale Prazdroj je podle mě lepší pivo….

M
Milda
9. 8. 2026

Z uvedených znám jen Prazdroj a ten je dobrý díky obrácené zásadovosti. U Fleků jsem byl jednou ale to tam čepovali černý Braník. Jinak z uvedených neznám nic. Býval dobrý sv. Tomáš, ale to prý už neexistuje. Pivo má být hořké a to splňuje Argus ( z Protivína). Výborný býval Pernštej, ale to už zbourali. Většina dobrých pivovarů přišla k likvidaci aby se prosadily ty neúspěšné

RK
Robert Kučera
9. 8. 2026

Turisti ať si pijou co chtějí , ti by dobré pivo nepoznali ani kdyby jim nateklo do bot…

VM
Vladimír Matějka
9. 8. 2026

Plzeň už dávno není nejlepší pivo. Ta nejlepší opravdová piva dnes dělají malé pivovary. Na jejich speciály je Plzeň drahá bezvýznamná vodička.

JK
Jana Kárová
9. 8. 2026

a takový Krakonoš za 30 Kč, levný a dobrý

J
Jan
9. 8. 2026

Plzeň dnes pijou opravdu jen důchodci 70+, ta nepovedená 11 vymře s nima, je to prostě reklamní bublina. Rádoby řemesná piva, která jsou maximálně cenově mimo relitu, mají tak úzkou základnu, že jejich budoucnost skomírá.