Zaplatil jsem jednu korunu, umístil inzerát a do pěti minut jsem měl nabídku na odkoupení s tím, zda mi nevadí, že si zařídí dopravu sám …Poté, co jsem ho upozornil, že na jeho mailovou adresu je několik upozornění, že se jedná o podvod, přestal komunikovat. Ne, tak toto ověření nefunguje jako zábrana proti podvodníkům.
Diskuze: Bazoš zavádí ověření bankovním účtem: K odpovědi na inzerát stačí poslat 1 Kč, platí celý rok
Bazarové weby jako je Bazoš, Sbazar nebo Facebook Marketplace se dlouhodobě potýkají s obrovským množstvím podvodníků. Ti zpravidla velmi rychle reagují na čerstvě vystavené zboží a nabízí vlastní dopravu pomocí kurýrních společností a vyzvednutí peněz pomocí odkazu.
Pro Ilustraci z mailu :
pá 13. 3. 2026 v 13:36 odesílatel napsal:
Mám zájem o koupi, pokud vám nevadí, že si zajistím kurýra
a proč ne ? pokud budu mít peníze předem nebo mi je kurýr předá tak nevidím problem
přesně toto mi také již dvakrát přišlo.
prý nějaká doktorka z Náchoda..
nereagovala jsem na to, ale je to evidentně podvod
Nemám bankovní učet, tak že nemohu na bazoši nakupovat
Já takě ne,Bazoš je bezplatná služba,tak si někdo namastí kapsu a otevře cestu k větším podvodům,přestávám používat.j.kupec
Podvodnici vymyslí něco nového.
Bohužel.
přesná diskriminace, když nemám účet tak si nemůžu nic koupit , ať si ten web pan majitel (který si myslí že takhle vydělá miliony) strčí za klobouk, obejdu se bez něj
Kdo dneska nema bankovni ucet?
A co používáte Vy?
Jistě že jde o diskriminaci. Nadto lze takovéto jednání svým způsobem považovat za urážku. Provozovatel Bazoše tedy říká, že pokud nemáte bankovní účet, jste zřejmě jasný podvodník. Dle mého názoru, pokud někdo nemá problém svěřovat své peníze bankám které jsou fakticky v každém okamžiku v krachu, je to jeho věc. Rozhodně ale nelze říct, že pokud někdo s bankou mít uzavřenou smlouvu nechce, lze jej všetraně diskriminovat. Připravuji stížnost k ČOI a ÚOOOÚ. Přidáte se?
Kdo dnes pouziva jeste bazos? 🙈
podvodníci 😉
všichni 😆
Od té doby, co server Bazoš zavedl donucení platby 1 Kč a zárovn poskytnutí bankovního účtu mi volají podvodná čísla s robotickým hlasem. Několikrát jsem kontaktovala Bazoš. cz s tím, aby odblokovali tuto podmínku v mém inzerátu na Bazoš.cz a umožnili mi spravovat svoje data (např. zcela smazat můj inzerát). Bazoš. cz toto naprosto ignoruje a nadále zadržuje můj inzertát na svých stránkách a já od serveru Bazoš. cz dostávám podvodná volání. To není ověření proti podvodníkům to je otevřená cesta podvodníkům. Už vidím, jak zaplatím 1 Kč a někdo mi vybere bankovní účet a Bazoš. cz se bude chovat tak , jako doposud: vůbec mi neodpoví a nevezme na sebe odpovědnost !!!
Mám stejný problém. Připravuji stížnost k ČOI a ÚOOOP. Přidáte se?
Já bych se přidal.
Je zbytečné a naivní si myslet, že bazoš-majitel něco změní. Jedná se o lehce vydělané miliony. Mimochodem – musíte se stále přihlašovat ze stejného počítače a neměnit systém Win. Jinak tu korunu platíte znovu.
Přešel jsem na Sbazar a tam nic takového nepožadují.
Někdo si nahrabe miliony plus má databázi bankovních učtu a telefonních čísel kterou taky muže zpeněžit, hlavně to zabalit pod roušku boje s podvody
Chtěl jsem něco koupit,ale kašlu na to nebudu spojovat tel. číslo s bank. účtem,lituju lidí co jsem dají inzerát. Mohou to prodat jinde a bez problémů,třeba AUKRO
Zavedení 1 kč oveřeni je podle mě nešťastná věc.
Proč bych komu posilal 1 kč zadarmo na oveřeni mého učtu? Jaky mám účet, do toho nikomu nic není. A pochybuju, že je účet ověřen.
Chtěl jsem zde nakoupit dost věcí, ale bohužel tam zůstanou. Je mi líto prodejců.
Doporučuju to zrušit a zavest jinou kontrolu prodejců a kupujicich, která nebude zbytecnou kontrolou účtů komplikovat prodej.
Žijeme ve století agresivního hromadného sběru dat, která jsou předmětem obchodování po celém světě. Kombinace čísel bankovních účtů, telefonních kontaktů a emailů včetně IP adres, to vypadá na výhodný kšeft pro Bazoš a ještě si za to nechá platit. ‚Každá cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly“ Za pár let se budeme všichni divit co na nás různé korporace, banky a všichni ti kteří o data mají zájem a vytěžují je pro svůj zisk a prospěch,
za pomoci ohebných politiků vymyslí. Oni nám ten život táák osladí. Podvodníci jsou všude, podle toho se má člověk chránit. Raději nechám vydělat antikům, vezmu pár drobných, uklidím a zavřu za tím dveře. ? Lepší je nic moc nemít a nechtít.
Nový bazar bez poplatků vyzkoušej
Spouštím nový inzertní web, kde je zatím vše zdarma a inzeráty mají vyšší viditelnost než na velkých portálech.
navíc možnost aukce , žádné poplatky teď ani potom
Pokud chceš prodat , můžeš to zkusit tady:
bazar-zona.cz
„kde je zatím vše zdarma“ to byl Bazoš dříve taky a když se na web podívám, už mi stačí, že když si chci zvolit cookies tak je MUSÍM jen přijmout, jiná volba nefunguje !
Nezoufejte, trochu si s tou jednou korunou asi naběhli. Musím se zeptat nastávající tchýně, která dělá na berňáku. Vypadá to, že by každému plátci měli za zaslanou korunu vystavit daňový doklad, zisk bude asi nad zákonem stanovený limit – takže povinné placení DPH, dále vedení účetnictví a daně… A jedna kontrola z berňáku asi také odhalí svoje
Pojďte s tím něco dělat a pomozte rozjet nový bazarový web Bazio.cz :), každý inzerát se počítá
Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.