Zaplatil jsem jednu korunu, umístil inzerát a do pěti minut jsem měl nabídku na odkoupení s tím, zda mi nevadí, že si zařídí dopravu sám …Poté, co jsem ho upozornil, že na jeho mailovou adresu je několik upozornění, že se jedná o podvod, přestal komunikovat. Ne, tak toto ověření nefunguje jako zábrana proti podvodníkům.
Diskuze: Bazoš zavádí ověření bankovním účtem: K odpovědi na inzerát stačí poslat 1 Kč, platí celý rok
Bazarové weby jako je Bazoš, Sbazar nebo Facebook Marketplace se dlouhodobě potýkají s obrovským množstvím podvodníků. Ti zpravidla velmi rychle reagují na čerstvě vystavené zboží a nabízí vlastní dopravu pomocí kurýrních společností a vyzvednutí peněz pomocí odkazu.
Pro Ilustraci z mailu :
pá 13. 3. 2026 v 13:36 odesílatel napsal:
Mám zájem o koupi, pokud vám nevadí, že si zajistím kurýra
a proč ne ? pokud budu mít peníze předem nebo mi je kurýr předá tak nevidím problem
přesně toto mi také již dvakrát přišlo.
prý nějaká doktorka z Náchoda..
nereagovala jsem na to, ale je to evidentně podvod
Nemám bankovní učet, tak že nemohu na bazoši nakupovat
Já takě ne,Bazoš je bezplatná služba,tak si někdo namastí kapsu a otevře cestu k větším podvodům,přestávám používat.j.kupec
Podvodnici vymyslí něco nového.
Bohužel.
přesná diskriminace, když nemám účet tak si nemůžu nic koupit , ať si ten web pan majitel (který si myslí že takhle vydělá miliony) strčí za klobouk, obejdu se bez něj
Kdo dneska nema bankovni ucet?
A co používáte Vy?
Jistě že jde o diskriminaci. Nadto lze takovéto jednání svým způsobem považovat za urážku. Provozovatel Bazoše tedy říká, že pokud nemáte bankovní účet, jste zřejmě jasný podvodník. Dle mého názoru, pokud někdo nemá problém svěřovat své peníze bankám které jsou fakticky v každém okamžiku v krachu, je to jeho věc. Rozhodně ale nelze říct, že pokud někdo s bankou mít uzavřenou smlouvu nechce, lze jej všetraně diskriminovat. Připravuji stížnost k ČOI a ÚOOOÚ. Přidáte se?
Kdo dnes pouziva jeste bazos? 🙈
podvodníci 😉
všichni 😆
Od té doby, co server Bazoš zavedl donucení platby 1 Kč a zárovn poskytnutí bankovního účtu mi volají podvodná čísla s robotickým hlasem. Několikrát jsem kontaktovala Bazoš. cz s tím, aby odblokovali tuto podmínku v mém inzerátu na Bazoš.cz a umožnili mi spravovat svoje data (např. zcela smazat můj inzerát). Bazoš. cz toto naprosto ignoruje a nadále zadržuje můj inzertát na svých stránkách a já od serveru Bazoš. cz dostávám podvodná volání. To není ověření proti podvodníkům to je otevřená cesta podvodníkům. Už vidím, jak zaplatím 1 Kč a někdo mi vybere bankovní účet a Bazoš. cz se bude chovat tak , jako doposud: vůbec mi neodpoví a nevezme na sebe odpovědnost !!!
Mám stejný problém. Připravuji stížnost k ČOI a ÚOOOP. Přidáte se?
Já bych se přidal.
Je zbytečné a naivní si myslet, že bazoš-majitel něco změní. Jedná se o lehce vydělané miliony. Mimochodem – musíte se stále přihlašovat ze stejného počítače a neměnit systém Win. Jinak tu korunu platíte znovu.
Přešel jsem na Sbazar a tam nic takového nepožadují.
Někdo si nahrabe miliony plus má databázi bankovních učtu a telefonních čísel kterou taky muže zpeněžit, hlavně to zabalit pod roušku boje s podvody
Chtěl jsem něco koupit,ale kašlu na to nebudu spojovat tel. číslo s bank. účtem,lituju lidí co jsem dají inzerát. Mohou to prodat jinde a bez problémů,třeba AUKRO
Zavedení 1 kč oveřeni je podle mě nešťastná věc.
Proč bych komu posilal 1 kč zadarmo na oveřeni mého učtu? Jaky mám účet, do toho nikomu nic není. A pochybuju, že je účet ověřen.
Chtěl jsem zde nakoupit dost věcí, ale bohužel tam zůstanou. Je mi líto prodejců.
Doporučuju to zrušit a zavest jinou kontrolu prodejců a kupujicich, která nebude zbytecnou kontrolou účtů komplikovat prodej.
Žijeme ve století agresivního hromadného sběru dat, která jsou předmětem obchodování po celém světě. Kombinace čísel bankovních účtů, telefonních kontaktů a emailů včetně IP adres, to vypadá na výhodný kšeft pro Bazoš a ještě si za to nechá platit. ‚Každá cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly“ Za pár let se budeme všichni divit co na nás různé korporace, banky a všichni ti kteří o data mají zájem a vytěžují je pro svůj zisk a prospěch,
za pomoci ohebných politiků vymyslí. Oni nám ten život táák osladí. Podvodníci jsou všude, podle toho se má člověk chránit. Raději nechám vydělat antikům, vezmu pár drobných, uklidím a zavřu za tím dveře. ? Lepší je nic moc nemít a nechtít.
Nový bazar bez poplatků vyzkoušej
Spouštím nový inzertní web, kde je zatím vše zdarma a inzeráty mají vyšší viditelnost než na velkých portálech.
navíc možnost aukce , žádné poplatky teď ani potom
Pokud chceš prodat , můžeš to zkusit tady:
bazar-zona.cz
„kde je zatím vše zdarma“ to byl Bazoš dříve taky a když se na web podívám, už mi stačí, že když si chci zvolit cookies tak je MUSÍM jen přijmout, jiná volba nefunguje !
je tam odmítnout.
cookies je potřeba když se shromažďují data jako email. Bez toho to nejde.
Pokud si chcete procházet inzerci můžete i bez souhlasu. Ale pokud chcete něco koupit nebo prodat , tak je musíte odsouhlasit..
Když tam nebude žádná registrace , kontrola emailu a telefonních čísel , tak to bude další bazar , kde se bude podvádět a okrádat.
Nezoufejte, trochu si s tou jednou korunou asi naběhli. Musím se zeptat nastávající tchýně, která dělá na berňáku. Vypadá to, že by každému plátci měli za zaslanou korunu vystavit daňový doklad, zisk bude asi nad zákonem stanovený limit – takže povinné placení DPH, dále vedení účetnictví a daně… A jedna kontrola z berňáku asi také odhalí svoje
Pojďte s tím něco dělat a pomozte rozjet nový bazarový web Bazio.cz :), každý inzerát se počítá
Určitě fandím novým projektům. Bazio je ovšem velmi nedomyšlený – v současné podobě nepoužitelný! Především nemá třídění dle regionů! A dokonce nejde odlišit poptávky a nabídky! To jsou úplně 2 základní věci. Nechápu, jak si někdo může dát práci s novým projektem a toto neudělat!
lidé přestanou dávat inzeráty nabazos, není zdarma a jsem jedna z těch, kdo jim nedá ani korunu. měli by ji vracet
Já tam třeba mam taky ověření učtu přes platbu 1 kč ,ale obratem přípisu jedno topování zdarma v kategorii.
Dávám novým uživatelům 1000 bodů k novému účtu na topování , 4 hodiny garanci na HP , kde vás proste ty 4 hodiny nikdo neposune dolu. Ale lidi to moc nevyužívají.
Na bazar-zona.cz se každý kontakt už při registraci kontroluje přes Api s kontakty uložené na podvodnabazaru.cz -> pokud shoda kontakt končí
kontrola kontaktu i při vložení inzerce -> shoda okamžitá blokace inzerátu a učtu.
kontakty v textu inzerátu strojově odstraněny.
Ai pomůže s umístěním do správné kategorie.
Ai pomůže vylepšit text inzerátu.
čím vice sídlete inzerát , tím vice dostavíte bodu na další topování.
Pracoval jsem na to přes rok a stalo mě to dost sil a času o penězích nemluvě. Tak snad to splní účel 🙂
Tak jak rika pan poslat tam bernaky a zavrit ho,nakradene penize vratit.
Tak tohle je šlápnutí bazoše.cz „do hnoje“.
Já, jako celoživotní slušňák, se starým telefonem, který umí volat a posílat SMS nemám nárok? Ani složenkou to nejde. Komplikujete akorát život normálním lidem, na tyhle ostatní „vychcánky“ nestačíte, ti si umí poradit…
Před lety jsem přes Bazoš prodala pár věcí. Měla jsem nyní obavy jak to bude fungovat podle nových pravidel. Nekšeftuji, jen se zbavuji celkem pěkných věcí po likvidaci chalupy, které ještě mohou posloužit a udělat radost. Funguje to pořád celkem dobře, ale šmejdi zlodějský tu řádí pořád. Po ověření adresy emailu zájemce se ukázalo, že jde o podvodvodný kontakt, takže opatrnost je na místě. Ale jinak Bazoš dobrý, to co nově zavedl nevadí, vede to k eliminaci jistých obtížných jednotlivců. Za mně pořád dobrý.
Dobrý den, zaplatila jsem 1 kc , umistila inzerat, dokonce i topovala. Po chvili zkontrolovala a byl umisten na strankach. Jake pak bylo me překvapení, když večer tehoz dne muj inzerat zmizel. Pry mi byl smazán. Nechapu proč a kým. Inzeruji jiz nekolik let .
Nebyl třeba ve špatné kategorii?
Na Bazoši dost často bezmozci dávají inzeráty na součástky ke kolům či vybavení na kolo do kategorie Horská kola či Silniční kola, ačkoli tam na to jsou samostatné kategorie. Takovým bych inzeráty mazal s radostí. Nejde jen o přehled, ale i o to, že pak ani nedává smysl nastavovat si Bazoš Agenta.
Tady vůbec nejde o tu 1 korunu! Ale o to, že někomu neznámému (s neznámým zabezpečením dat) poskytujete jméno (prostřednictvím té platby) spojené s konkrétním účtem, konkrétním číslem na mobil a konkrétním emailem! Bazoš byl fajn, protože byl anonymní. Tímto pro mě úplně skončil!
Zdravim 1kc by mi nevadila,ale cislo uctu nevim proc bych mel nekomu davat,nakupoval a prodaval jsem tady nekolik let uplne v pohode pak se mi stalo,ze mi blokli telefon a nebo po topovani byl za dva dny inzerat pryc jsou to obycejni zlodeji a adoufam ze na ne dojde,jinak ten pan co pise,aby jsme se pridali,samozrejme se pridam.Dale bych chtel poradit davejte tel.cis. do textu inzeratu a jsou nahrany. Pozor na pana z Bazose,ktery blokuje tel.cisla a pak je tak drzy ze jeste vola a vyzvida,mluvi jako trochu rusky,ale moc mu to nejde,pres znameho jsem si zjistoval telefon a zavolali mu a predstavil se jako Bazos. Jeho tel. 705 231 727 ´!!!!!!!!! Skoda,ze zatim nevim kde bydli rad bych mu rozbil hubu.
Moje zkušenost s tímto inzertním serverem je velmi negativní. Opakovaně bez jasného důvodu blokuje prodejce, kteří normálně prodávají použité nebo zánovní věci.
Při ověření účtu si zároveň strhne poplatky (např. za ověření nebo topování inzerátu), ale následně účet zablokuje a peníze nevrací.
Působí to tak, že systém není transparentní a není jasné, podle jakých pravidel dochází k blokacím.
Za mě velké zklamání a doporučuji si dát pozor, než sem člověk vloží peníze nebo inzeráty.
Z vlastní zkušenosti je jednání Bazoše poněkud neférové. Na jednu stranu chtějí vypadat, jak dělají portál bezpečnějším, ale:
Pokud chcete zjistit číslo bankovního účtu podvodníka, neřeknou ho ani Vám ani policii – poskytnou pouze IP adresu a telefonní číslo. To prý musí stačit.
Nedohledají žádné souvislosti (více účtů registrovaných pod stejnými údaji)
I z rozhovoru s policií vyplynulo, že ochota řešit jejich dotazy je minimální.
I když jsem je upozornil na evidentně podvodné inzeráty, místo odpovědi došlo jen k přejmenování majitelů těchto inzerátů. Věřím, že to byla jenom hloupá náhoda….
Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.