Menu
Přečíst článek

Diskuze: Borovice, čistá voda a jemný písek: Jezero Lhota jako „Český Karibik“ dobylo v roce 2026 internet

Dostat se na pláž s jemným pískem a čistou vodou nemusí znamenat hodiny strávené v letadle. Jen kousek od Prahy leží zatopená pískovna obklopená borovými lesy, která nabízí jedno z nejlepších přírodních koupání ve středních Čechách.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

J
Jiří
9. 8. 2026

Susedíková, totalita je zde 35 let, předtím byla 1939-45 ta nacistická. 1987 nikoliv. Když vidím ten váš obličej, tak 1987 nepamatujete, tak nemelte blbosti. A raději vůbec nepište.

TJ
Taky Jiří
10. 8. 2026

Milý Jiří, zde je již téměř 37 demokratický, byť nedokonalý systém, ať se Vám to líbí nebo ne. 1948 1989 byla dobou komunistické totality. Pamatuji osobně, takže vím. Tak nemelte blbosti. A raději je vůbec nepište do komentářů. Čest Vaší práci!😀

MS
Miloš Sklenář
10. 8. 2026

Já ji pamatuju. Blbosti píšeš ty, soudruhu.

MS
miroslav souček
10. 8. 2026

To je článek pro UK, pražáci všichni vědí, kde jezero Lhota leži. Teď už to vědí i všichni UK, velká gratulace.

MH
Marian Hyčko
10. 8. 2026

tak já ti teda nevím, ale já tam ještě nikoho z Anglie nepotkal. Pro ty méně chápavé a pro Miroslav Souček:
– UK neboli United Kingdom neboli Spojené království Anglie a Severního Irska,🇬🇧
– UA neboli Ukrajina,🇺🇦

JN
Jana novakova
11. 8. 2026

Přesně, po celé ČR jich je málo !!!!
Opravdu děkujeme!!!!

JN
Jana novakova
11. 8. 2026

Ne UK ani UA, ale uk- jako ukáčka.

DF
díky Fialový hnuse
9. 8. 2026

bohužel se tam Češi ne nevejdou, uslapou je arogantní, hlucni, nevychovani Ukrajinci. 🤢🤮

KL
Karla Luptáková
10. 8. 2026

Tohle je prostě cirkus, který chce vydělávat, a vydělává, na krásné vodě obklopené voňavými borovicemi. Zaparkuješ? 150 Kč. Vstup? Naval další peníze. Projíždíte obcí a v ulicích ochranka, aby někdo náhodou nezastavil jinde než na ofiko parkovišti. Z toho ale musíte ujít víc než kilometr na jediné místo, kam se může se psy, což je asi 20 metrů šířky břehu. Když se posunete o pár metrů za hranici psí pláže, protože moc psů a moc štěkotu, navíc na chvilku a na místo , kde vůbec nikdo není a nikomu nepřekážíte, přijde důležitá nafoukaná slečna a začne moralizovat a hrozit ochrankou. Jsem z Plzně, kde je nádherná soustava rybníků ke koupání. Město upravuje břehy, čistí vodu, buduje zázemí kolem. Všechna parkoviště zadarmo, neplatí se nikde vstup, nikde závory, pásky. Neuvěřitelný rozdíl. Jezero Lhota? První a poslední návštěva mě i mých přítelkyň.

PV
Pavel V.
10. 8. 2026

Paní Luptáková, jestli se vám zdá 120Kč za dospělého na celý den moc, tal mně ne. Parking za 150 to stejný :-D, každý si může vybrat, my jsme byli spokojení 😉

PL
Petra L.
10. 8. 2026

Nádherné místo, které stojí za to vidět. Bohužel, z 80% je návštěvníků cizinců, kteří se chovají, jako by to tam bylo jejich. Včetne zaplněných míst v lese, laviček… Dále často až přeplněná kapacita, kde je hlava na hlavě. Nemáte odstup ani trochu soukromí. Chce pocet návštěvníků regulovat, jinak to Čechy přestane bavit.

Š
šusteholibca😄
10. 8. 2026

a já umím fajnu krupicu uvařit 🤭😘🤣

OH
Olga Havlová
10. 8. 2026

kolik tech “ karibiku“ v česku je?🤣, píšou to o každém druhém místě na koupání.Asi pisatelé těchto článků Karibik nikdy neviděli.Až ho uvidí určitě nebudou krásné klidné pláže srovnávat s přecpanými lomy za poplatek s příkazy a zákazy.

B
Beata
10. 8. 2026

V nedeli jsem Lhotu navštívila. Prelidneno. Písek spinavy, větší část pláže je vyhrazena nudistum. Možná ve všední den dopoledne to bude příjemnější.

IR
Ivana Raičičová
11. 8. 2026

Moc chybí jedna věc -autobusová doprava do jezera
Je tam místní autobus který jízdi občas o víkendu skoro vůbec ne
ale je potřeba za autobusem se pravidelné jízdy, převést návštěvníky z Prahy asi do areálu
Byla by to moc hezká východa během letních měsíců

VS
Václav Sobotka
11. 8. 2026

kdo vůbec může polít zveřejnit takové reklamní lži !!!!!! Člověk je vycpaný lživými reklamami a ještě má číst takové lži ?????
TO UZ BY SNAD STAČILO !?!!

PH
Petr Hlína
11. 8. 2026

Jj, český Karibik, v Praze na Pankráci máme ceský Manhattan, na Brumlovce je budova Filadelfie a tak bychom mohli pokračovat. A tohle všechno je česká malost. Musíme být za každou cenu světový.

JZ
Jana Zita Machka
11. 8. 2026

Pocházím z obce, která leží v centru tří obcí s pískovnami (Konětopy, Lhota, Ovčáry). Ovčáry byly před r. 1989 proslulé školou vodního lyžování a pořádaných mistrovství v tomto sportu. Lhota se bagrovala pro písek, který byl určený pro stavbu prvního úseku metra v Praze a pro stavbu rychlostní silnice R10, dnes dálnice D10. Jezero si zahrálo ve filmech a v reklamě na nealko pivo ovocný Birell (scéna, kdy od auta odpojený karavan zacouvá do jezera, je právě odsud). Jezero je bohužel nechvalně proslulé i mnoha zničení mi lidských osudů, kdy došlo k úmrtím nebo úrazům po skocích do vody, případně k utonutí osob. V 80. letech tu bývalo na plážích o víkendech až 30 tisíc lidí, vznikla tu první nuda pláž v ČSSR, nebyla legální, k legalizaci a oplocení nuda pláže došlo v r. 1984. Jinak v té době byla voda z jezera také využívána pro chlazení leteckých motorů, které se vyráběly a testovaly v Motorletu u Staré Boleslavi, katastr obce Hlavenec. Po r. 1989 Motorlet zanikl a vznikla fabrika TRW, dnes ZF na výrobu autopású. Voda byla z jezera vedena silným potrubím v podzemí i nadzemí do Motorletu, blízko kasáren AČR, zpátky do jezera se vracela voda ohřátá.

EH
Eva Husarová
11. 8. 2026

Čistá voda tam byla před 30 lety

LK
Linda Králová
11. 8. 2026

To je ale pěkná lež. Samý Pražák a UK.Pisek špína, voda také. Hezký to tady bylo před 30.lety

KK
Katerina Keplova
12. 8. 2026

Vadilo by mi,že nemůže na pláž pes.I když je to vodící pes který vidí slepého člověka a psa má jako doprovod.

AK
Anonymní Komentář
12. 8. 2026

Jen zkouším přidat komentář.

A
Andy
12. 8. 2026

Také jsme navštívili.Bylo tam moc hezky a to zázemí je skvělé. Ani mi nepřišlo, že je tam moc lidí.K večeru byl řecký, hudební program v místní taverně a to tomu dodalo krásnou atmosféru.A pikus jde o zahraniční turisty, tak všichni se tam chovali normálně a pro rýpaly, nemyslím jen ukrajinskou národnost Potkali jsme Indii,Anglii,USA ,Rumunsko,Řecko, Rakousko a Německo…😃

AK
Aneta K.
13. 8. 2026

Byli jsme tam o víkendu po dlouhé době a nemile mě překvapilo, jak extrémně přelidněno tam bylo, Češi a Ukrajinci, tak 50:50. Na místě, kde jsme vždy leželi, udělali minigolf. Přitom ještě tak před 5 lety tam tak přeplněno nebylo, navíc vodní plocha byla volná, protože bez paddleboardů se lidem daleko od břehu nechtělo. Teď je to jiné. V 90.letech to byla nádhera, chodívali jsme tam v zimě i na procházky nebo bruslit.