Proč zodpovědnost za tento sajrajt nesou především spotřebitelé?
Diskuze: Češi se starším domem pozor: Brusel nachystal na rok 2026 nová pravidla pro azbest, dotknou se i kutilů
Eternitová střecha na chalupě, garáži nebo kůlně dlouho nikoho nezajímala. To se letos změnilo. Evropa přitvrdila v ochraně před azbestem, Česko pravidla převzalo a rozšířilo i na obyčejné kutily.
a kdo by měl?
Státní firmy vyráběly škodlivé výrobky z azbestu které jsme zaplatili a teď budeme znovu platit za jejich likvidaci nehorázné sumy?
Tak si jděte stěžovat na ÚV KSČ, třeba vám to proplatí. Ale musíte hezky pozdravit „Čest práci!“
Tak asi ten kdo to vyráběl že?
Ne zopovědnost nesou maijelé.
A co kouření cigaret? To by se mělo také řešit.
Pane Zdeňku co sem pletete cigarety
A co ještě, co jenom vám vadí, tak se má zakázat.
Nestačí vám, co tento zrůdný spolek, EU BRUSEL 🇪🇺‼️💩 už zakázal ❓
Je to od nich, jen samé nařízení, zákazy a jen samé omezení dělat, co bylo bez EU BRUSEL, úplně v pohodě ‼️🏴☠️💀
udělali mi střechu za peníze pak se zjistilo že je zdraví škodlivá teď ji budu muset vyměnit a likvidace mě bude stát asi 100 000 Kč
Dobrý den,V jakem okrese bydlite?Ja Strednich Cechach a co vim tak 4500 za tunu coz RD dum o 200 m2 3-3,5 tuny ste na 15,750kdyby 20 za sundani,doprava .200m2 za 40tis je realny.Sundani,odvoz a skladka
to záleží i na KHS a jejich nařízeních. Pokud nazná, že nad domem bude muset být stan s filtrací atd. tak cena roste a za 100,- na metr vám to nikdo dávat dolů nebude.
U nás sazba za cca 200-250m2 je 200 tis Kč. To je reálná cena a skutečně zaplacená.
Dobrý den. Mohla bych prosím požádat o kontakt na firmu, o které píšete? Děkuji
Dotaz je mířen na pana Jaryna.
to je jako prd🤣🤣🤣
nejhorší smrt je z vyplašení 🤣
měl jsem střechu z azbestu vše jsem vyhodil po troškách do popelnice
no tak to bych smazal
Proč, udělal dobře.
Přesně, souhlasím, tolik let to bylo ok, teď z toho dělaj problém, zase potřebujou namastit kapsy.
Já bych řekl, že se celá EU už doopravdy podělala. Umí něco jiného než nařizovat, zakazovat a utiskovat toho kdo s nesouhlasí. Opravdu je na zamyšlení, jestli v takovém uskupení chcete být.
přesně tak,když nám nediktuje KSČ tak prozmenu EU
pane Vágner eternit se vyráběl již před druhou světovou válkou Takže svádět to na komunisty je poněkud na hlavu
Dobře jste to napsal. pokud vím, tak ani Dubček, Jakeš, Husák a další nikdy v továrně na eternit nepracovali.
Pane Wagner,eternit se vyráběl již před druhou světovou válkou takže svádět vinu na komunisty je trochu mimo
Dobrý den, je to nehoráznost ,platit za likvidaci, když jsem to již jednou platil při nákupu.Když jsi např. koupím nové pneu na auto, tak taky staré pneu zlikviduje pneuservis . V nákupu nových pneu platím zároveň likvidaci. Za nedlouho budou lesy plné azbestových střech. A ještě mě zaráží, že azbestová krytina se vyráběla do roku 1990 a potom se začala vyrábět již bez azbestu a třeba osobně já mám na střeše u garáže bezazbestový vlňák z roku 2004 a bylo mi řečeno, že až budu měnit střechu ,tak budu muset zaplatit jako za azbestovou. Takže zase kocourkov , mohu se akorát ohánět stavebním povolením,ale paragon za krytinu samozřejmě dávno nemám.
vyhláška o likvidaci a nakládání s materiály obsahující azbest platí už od roku 2024. teď to jen spřísnili, protože na to většina lidí kašle a klidně desky vyhodí do škarpy u lesa. Jenom dobře
pardon, překlep. platí od roku 2004
Potřebuje si někdo namastit kapsy
zlatý komunisti
Tak, tak😀
At nam EU jiz konecne prestane davat nesmyslna pravidla.
Jsme dospela zeme se svoji vlastni historii a nepotrebujeme vest za rucicku ,jako male deti.
Mame vyrazne delsi svoji historii nez cela EU !!!!
Mame vlastni odborniky, vlastni specifika a vlastni kulturu .
Toto neni spoluprace – jak puvodne EU slibovala, toto je tvrdy diktat absolutne vseho .
Vetsina obcanu je jiz otravena , znechucena !!!!
Takze nase vlado konej !!! a bud z EU pryc a nebo jenom spolecne absolutni minimum.
Dr. Fuchsova
přesně tak ať jde celá EU do někam.nebude nám diktovat.mame tu taky svobodu práva atd…a na ty nemůžou.jen vyhrožující a my se nesmíme dát
celý článek je snůška hloupostí,nebezpečné odpady například azbest má prac.bezpečností už dávno a uložení již dávno.Opět novinářská neomylnost.
to je zase ho.no.Tady tihle pisálci už zase plaší a tupáči kvičí.Dezinfo žumpa jako dřevostavitel,autíčkáři,seznamy,recenze a podobný nesmysly,jsou jen pro ty co ničemu nerozumí,,,tak aspoň skáčou reklamy.Střecha je každého věc!!Likvidace?Stejně nákladná jak pseudoekomatroš
Za vše se platí
Akorát eternit drží 50let a víc a ty dnešní šunty s bídou 20.Tak pak co je neekologické.Nadvýroba,nebo to co drží generace.Lidi jsou z 90%tupci,tak kvičí co jim MSM nakuká
Zdar..
Lepší to prodat, prachy rozdělit. Nebo se nedohadovat. Po zkušenostech vím že první cesta je rozumější ale kdo ví třebq se mýlím.
v asbetovych trubkách je už téměř sto let vedena pitná voda trubky stále čisté bez usazenin lidé co to pili se dožívali kolem devadesáti let a stále to funguje.
Stačí prejet za hranice do Rakouska třeba Retz a další města a na každém domě je azbestová střech. Jsem zvedavý kde nato ted rakušané vemou fibance když už ted je jejich země 2 krát zadluženější než Čr a krachuje tam skoro všechno.
V klidu už tam nemáme Fialu.
Opatrně demontovat, žádný házení ze střechy. Průběžně kropit a dávat do označených pytlů. Odvézt na řízenou skládku. respirátor. To by mělo stačit. Doby, kdy „specializované“ firmy prolobovaly postupy, jako když v Hollywoodu chytají mimozemšťany, jsou doufám pryč.
😂😂😂😂
Divný na tom je to, že když se tu bude řešit teď najednou v krátké době všechny střechy, tak ta koncentrace těch azbestových částic bude vysoká, když se to řeší postupně, jako dosud tedy když střecha doslouzí tu tam, tu jinde, tak podle mne to riziko je menší.
Byly doby již po roce 1990, kdy firmy tyto střechy čistily tlakovou myčkou a stříkalo to ze střechy všude.
Dejte mi peníze a lidí a střechu vyměním. Jinak ať si jí vymění kdo chce.
Někdo si z toho udělal dobrý business 😡
A co cigarety ty jsou taky prokazatelně rakovinotvorné a hlásit se nemusí.
Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.