Menu
Přečíst článek

Diskuze: Co Češi říkají na samoobslužné pokladny? Analyzovali jsme 1000+ komentářů na Facebooku, výsledky mluví jasně

Jeden sdílený příspěvek, pár tisíc rozzlobených reakcí a téma, které na přelomu ledna a února 2026 ovládlo české sociální sítě. Samoobslužné pokladny se staly nečekanou rozbuškou internetových debat.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

VH
Věra Halátová
5. 3. 2026

Samoobslužné pokladny upřednostňuji před těmi obslužnými. Nestojím v řadě u pokladny, nikdo na mě nenajíždí vozíkem, nikdo mě nezdržuje povídáním o „bodíky sbíráte“, přepočítáváním peněz, nebo čímkoliv jiným. Nakoupím, dám do vozíku, jdu k samoobslužné pokladně, přejedu kodem zboží přes snímač. Jediné, co potřebuji po obsluze je ověření věku, pokud kupuji alkoholický nápoj. Zaplatím kartou, vezmu si kod, tím přejedu snímač k otevření brány výstupu, odcházím. Žádný problém. Mě toto vyhovuje.

LS
Ladislav Strnad
5. 3. 2026

Ať si každej zvolí kasu podle vlastního úsudku. Já osobně samoobslužky nepoužívám a používat nebudu. Jsem sice senior, ale s tou kasou zacházet umím. Šel jsem si to vyzkoušet. Nicméně, pohled z druhé strany – nikdy nechodím nakupovat jen rohlík a ponožku a každej den. Pokud už jedu do hytlemarketu, tak nakupují na cca deset dní, tzn. nákup za 2500 – 3500 korun. A že si frontu vystojím, to mi je jasné, protože běžné je, že je otevřená jedna klasická kasa, nebo dvě (nebo někdy i tři, ale to bývá rarita).

JR
John reaper
5. 3. 2026

jakej smysl mají ty data? přijdu do obchodu a normal pokladny všechny zavřený hlavně Billa Tesco a Lidl jsem z vesnice takže tam nenakupuji každý den a fakt mě nebaví pořád hledat kde je jaké pečivo atd.

JR
John reaper
5. 3. 2026

jednou mě nahnaly k rychlopokladně kde se platí kartou i když jsem říkal že chci platit hotově prej žádný problém po naskenování nákupu to převedl na normal pokladnu kde jsem zaplatil co to kur.. mělo za smysl? proč aspoň ta jedna pokladna teda není otevřená?

JM
Josef M
6. 3. 2026

Nejhorší je vyhledat zboží. napsal jsem Blumy a nenalezeno. Přišel prodavač napsal Bl a naskočilo. Dělá si to co chce. V tescu důchodci chodí až po 09.hod., až se otevřou pokladny.

ZM
zdenek m
6. 3. 2026

primo davate do tasky jen naskenuju zaplatim a jdu u vetsiho nakupu nic neprekladam

V
Vitásek
6. 3. 2026

Ano, to je ideální.
Chce to ovšem, aby v prodejnách mělký skenery.
Pak je to velká výhoda a velké ulehčení nákupu.

A
anděla
6. 3. 2026

samoobslužná pokladna pípá jsem neslyšící tak ji neslyším jednou jsem to zkusila a už NIKDY raději jdu jinam