Menu
Přečíst článek

Diskuze: Koupila jsem si robotickou sekačku Ecovacs GOAT O800 RTK (Test): Po 6 týdnech už vím, že to jde i bez kabelu

Robotické sekačky bez obvodového drátu slibují jednoduchou instalaci a minimální starosti. Když jsem ale narazila na Ecovacs GOAT O800 RTK ve výprodeji za necelých 15 000 Kč (běžně stojí zhruba 18–20 tisíc), rozhodování nebylo složité.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

FH
František Hromek
28. 4. 2026

zdravím, děkuji za recenzi, která naprosto odpovídá i mojí zkušeností že sedačkou. Na rovném a přehledném úseku vše ok, hezký objede stromečky a keříky. V úzkém prostoru mezi budovou a plotem nebo pod stromy není signál kvalitní s sekačka klidně vjede o 20-30 cm do záhonku… vyhlížím akci na Pro model, kde lidar složí k mapování a ne jen jako jen že senzorů přiblížení

LS
Lucie Sobotová
28. 4. 2026

Dobrý den,

děkuji za komentář. Jsem ráda, že se vám recenze líbila.

S pozdravem

Lucie Sobotová

RZ
Richard Záklasník
28. 4. 2026

Dobrý den, je možné někde najít recenzi na ECOVACS GOAT O1200 LiDAR PRO WHITE. Hlavně by mne zajimal, jak funguje boční vyžínač.
Děkuji

LS
Lucie Sobotová
28. 4. 2026

Dobrý den,
tento model zatím otestovaný nemám – měl mi být zapůjčen, ale zatím nedorazil.

Model O800 RTK z publikované recenze je můj soukromý, nešlo tedy o zapůjčený kus od výrobce.

Doporučuji zatím projít zahraniční YouTube, ideálně reálné testy, ne produktová videa.

S pozdravem
Lucie Sobotová

PH
Petr Hor
28. 4. 2026

Moc děkuji za pěknou recenzí.
Jen bych se ještě zeptal, zda je nutné ručně zadat no go zóny, například záhon, keřík apod., nebo je sekačka detekuje sama?

LS
Lucie Sobotová
28. 4. 2026

Dobrý den,

no-go zóny vytvoříte stejně jako při ručním mapování. Se sekačkou jako s autíčkem na dálkové ovládání objedete daný prostor a tím se vám v aplikaci vytvoří zakázaná zóna. Pak s ní můžete dál pracovat. Zatím jsem tuto funkce nepotřebovala a detailně nezkoumala, ale půjdu to zkusit a nejpozději zítra vám sem napíšu zkušenosti.

Děkuji za zájem
S pozdravem
Lucie Sobotová