Někomu sebere aby jiným mohl dát..Nelíbí se mi postoj k zaměstnanym.Proč nevezme celoživotním flákačům??!
Diskuze: Jednorázových 3 600 Kč pro důchodce: Juchelka je nabízí jako náplast za hubenou valorizaci, čas je do 30. září
Na účtech důchodců by se příští rok mohly objevit tisíce korun navíc. Zatím ale není rozhodnuto ani o jejich výši, ani o tom, zda s tím bude vládní koalice skutečně souhlasit.
Souhlasím s vámi, celoživotním flákačům se furt přispívá všemožnými dávkami. Přispívat na bydlení lidem s vlastními byty je nehoráznost!
A lidimyl Babiš nedostane nic?! 🙁
Důchody jsou nějakým způsobem nastaveny, nikdy nemůže být stoprocentní spravedlnost. Co mě ale zlobí je to, že mnozí dnešní důchodci si neplatili řádně sociální pojištění, dnes mají tedy nizké důchody, ale stát jim přispívá na bydlení a komfortnější žití, což pokládám za nespravedlivé vůči těm, co byli zodpovědní. Znám důchodkyně, které si neplatily 20 let pojištění a dnes od státu na bydlení ve vlastním bytě vydyndaly kolem 8 tisíc korun! To je spravedlivé? A jak je možné, že stát přispívá ny bydlení majitelům vlastních bytů? Jsme tak sociální, až na tom zhyneme! Stát by měl učit lidi zodpovědnosti, nikoli je podporovat všemožnými dávkami!
vtipný
U důchodců se přemýšlí celý rok kolik se jim přida,papalasi jak v politice tak v podnicích jako je čs.televize je hned jasné kolik statisíc odměny dostane. Je to hanba jak se vláda chová k lidem, kteří na ně celý život dřou.🤮
proč se nepíše o kolik se zvýší platy vládních činitelů od ledna
Navrhuji těch 3600 Kč vyplatit seniorům starším 80 let, aby si ty peníze užili, protože nikdo neví o kolik let tu 80ku přežijí. A těm mladším se určitě vyplatí i ta bídná valorizace kolem 300-400 Kč.
ANO slibotechna. velké sklamani
souhlas s nazory predemnou ..ale 300kc mesicne je moc ale jednorzovka 3600 najednou by sla a co ti celozivotni flakaci ale to se nesmi rikat!!!!!!!
kolik budete slibovat za 3 roky před volbami ?
Třeba slíbí německé platy . To přece nedávno bylo .
Výsměch,vy si myslíte že jsme úplně tupí..
Mně si teda nekoupíte !!!
pořád málo jednorázovka
Tak zase okradou důchodce tím pádem z mrazí důchody když to budou dělat 4 roky tak žádnej růst důchodu nebude jen žebráci ponich zůstanou.To už Slováci a Němci natom budou líp.
Když jsme na tom tak špatně, tak ať stát přidá všem (a je prý „nízká“ inflace) jen 300Kc. Tedy i soudcům, politikům,ozbrojenym složkám atd. Ať si také dopřejí „zvýšeni“ životni úrovně o 10Kč na den.
ANO je stejně prolhana banda jako ODS
V rijnu je mi 18 let a jako bojim se o duchod. Jako uvedomuj si ti lide co pracuji v ustavu cili ve vlade ze jako ja nebudu mit duchod? Jako z ceho budu zit? Kdo vi jestli bude moznost do duchodu vubec odejit. Jelikoz kdyz mi bude 65 let tak to bude rok 2073. To me opravdu zajima.
Co si nenakradete nebudete mít troubové
odhaduji že významná část voličů z řad důchodců volila ANO aby vrátilo částku Jurečkou ukradené valorizace.
Přičemž tahleta částka byla významná pro zásluhovou část důchodů .
A poté co Fialova vláda toto provedla prosadila systém přidat všem stejně tedy do základu.
Proč? ne proto že by propadla sociálnímu cítění 😂 ale protože by tyto peníze musela vyplatit tak jako tak pod jinou kapitolou rozpočtu jako sociální dávku.
Babišovo ANO slíbilo vrátíme všechno zpátky Šalamounsky bez specifikace co je to všechno.
ANO se teď tváří že to co slíbilo bylo posunout hranici odchodu do důchodu, přepočty na průměrné platy atd. ale vše se týká budoucích důchodů.
Hlasy duchodců které takto získali byly hlasy stávajících důchodců očekávajících nápravu Jurečkou ukradené valorizace zejména pro zásluhovou část důchodů.
A vypadá že v tom bude současná vláda pokračovat s odůvodněním není inflace není valorizace .
Už teď jim to voliči/ důchodci spočítají?!
Juchelka by měl sáhnout do své kapsy i s vládou
Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.