Neni nic tak osvezujici, jak pustit si na „oblast“ v zime vodu o teplote 6-8 stupnu.
Diskuze: Konec toaletního papíru? Bidetová sprška za 800 Kč se šíří internetem, instalace trvá 30 minut
Každý den sáhnete po roli, odtrhnete pár útržků a ani se nad tím nezamyslíte. Jenže právě toaletní papír se postupně stává tématem, o kterém se v českých domácnostech začíná vážně diskutovat. Důvod?
přesně na to jsem myslel celý ten článek, pěkně si zachladit spodek
Řešení je jednoduché, ano, stojí o něco více než sprška.
Je to bidetovací prkénko. Nahradí na wc míse stávající.
Ale má spoustu výhod, v nastavení teploty: vody, osušení, sedací část prkénka a malého osvětlení, dobré na noc, nemusíte rozsvítit velké světlo.
Výrobců je několik a tak si můžete vybrat i podle výbavy s ceny.
Pořídili jsme si to levnější a cca3 roky funguje bez problémů.
Taky jsem si říkal, jak je tohle řešené.
Mám ji doma již léta, ale napojenou na vodovod u umývátka, kde je teplá voda. Tenhle nápad se studenou vodou je asi pro toalety bez umyvadla, ale ty už se snad ani nedělají.
Ještě lepší je olizovač prstů.
Když se na to myslí dopředu, tak máte spršku se směsnou baterií a teplou vodou ..
je to dodatečné řešení, bez bourání, kdo má k WC přivedenou i teplou vodu ?
Já.
To ale s vlaskem a cirkulacnim cerpadlen, aby tam byla voda vzdy o spravne teplote, nebo nechate par litru odtect a to pak o ekologii ani vyhodnosti moc neni.
nicmene papir stejne potrebujete va osuseni.
Co zkusit ručník.
přesně tak! Papírem se stejně pak osušíme, takže akorát budeme platit více za vodu. Zbytečnost.
A jak nastavíte správnou teplotu? Kor když teplá neteče hned, ale trvá než dojde z boileru, případne karmy?
A čím se potom utřete?Takže další papír,to si moc nepomůžeme 🙂
Potom už stačí malý ručník.
Pro každého člena rodiny jeden, tedy 28 malých ručníků na týden pro čtyřčlennou rodinu. To se vyplatí.
Máme bidetovou spršku, ale nepovažuji ji za ekonomičtější. Jde to hygieničtější. Ale úspora papíru rozhodně nenastala, toaletní papír nahradily papírové utěrky a koš vedle toalety.
Tady se jasně ukazuje, že autor článku Petr Pavelka, nikdy nepoužil takovou bidetovou spršku.
Já myslel, že toaletní papír se vyrábí ze starého (odpadního) papíru.
A čím si tu prdku pak utřu? Jistě, nejlepší je toaletní papír. Ha!
a kam ji namontovat u závěsného WC ?
Pro všechny kategorie obyvatel a zvláště ty starší vynikající a velmi vhodné pro menstrující ženy.Používáme i s ohřevem vody již dvacet let.
Jo a pak zapomeneš zavřít vodu a je zle,
Bidetová sprška – to je opravdu nouzové řešení.
Nejlepší je bidetovací prkénko. Lze vybrat i s vyhříváním sedátka a osušováním a cena vás až tak nezruinuje.
Ale toaletní papír alespoň na první očistu stejně použijete.
Bidetové spršky používám všude asi 15 let , nepoužívám papír vůbec , jen ručník . Jediná technická nevýhoda je nutnost vodu do spršky pustit ventilem a poté uzavřít a zbytek tlakové vody vypustit do mísy , kvůli bezpečí a vodnímu kamení doporučuji měnit spršku za 200kč co dva tři roky používání . Výrobků je na trhu dost , jen předstěnové moduly nejde osadit později jednoduše .
Nejlepší bidet je, když to žblunkne a vystříklá voda vám to pěkně ono místo ošplouchne … 😉
Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.