nejlepší jsou – UNIGRIP Lateral Force 4S 3PMSF XL
Diskuze: Nejlepší celoroční pneumatiky (Testy 2026): Bridgestone a Pirelli vyhrály se stejným skóre, Continental ztrácí jediný bod
Celoroční pneumatiky mají smysl u řidičů s nižším ročním nájezdem, kteří se často nepohybují ve ztížených podmínkách. Typicky to bude u automobilu pro městský či příměstský provoz, typicky pro dojíždění do práce.
Kleber Quadraxer 3, vynikající pneu za slušnou cenu
šouhlas
Výborný systém Vašeho hodnocení, čím více testů se pneumatika účastnila tím lepší místo ve Vašem pořadí ziskala.
Porovnáním energetických štítků pneumatik je vítězem: Nokian Tyres Seasonproof 2
Kdo je tedy celkový vítěz?
Pokud má váš rozměr Nokianu štítek B-A-A, stává se vítězem v kategorii komfortu a vyváženosti.
Vítěz hlučnosti: Nokian Tyres Seasonproof 2 (Třída A je u celoroček vzácná a pro posádku velmi příjemná).
Vítěz spotřeby: Continental (stále drží těsné vedení se třídou A).
Vítěz bezpečnosti: Remíza mezi Nokianem, Continentalem a Bridgestonem (všichni mají A na mokru).
Můj závěr: Pokud máte možnost koupit Seasonproof 2 s tímto štítkem (B-A-A), je to pravděpodobně nejlepší koupě v poměru cena/výkon/komfort. Získáte prémiové parametry za cenu, která je obvykle nižší než u Michelinu nebo Continentalu, a k tomu bonus v podobě finské zkušenosti s jízdou na sněhu.
Jezdíme na celoročních Michelin, Nokian, Kumho a Traxmax, všechny vyzkoušené za každého počasí a všechny sedí dobře, i ty levnější verze.. Pirelli si kupuje soused a už je dvakrát reklamoval kvůli boulím..
jezdím na jedněch z nejlevnějších a na jeden rok mi to stačí… na podzim nechám obout, na jaře prohodim předek za zadek a na rok mi to stačí. s ročním nájezdem cca 30 000 km.
Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.