Menu
Přečíst článek

Diskuze: Nejlepší celoroční pneumatiky (Testy 2026): Bridgestone a Pirelli vyhrály se stejným skóre, Continental ztrácí jediný bod

Celoroční pneumatiky mají smysl u řidičů s nižším ročním nájezdem, kteří se často nepohybují ve ztížených podmínkách. Typicky to bude u automobilu pro městský či příměstský provoz, typicky pro dojíždění do práce.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

T
Tom
27. 3. 2026

nejlepší jsou – UNIGRIP Lateral Force 4S 3PMSF XL

R
Renda
27. 3. 2026

Kleber Quadraxer 3, vynikající pneu za slušnou cenu

J
Jára
31. 3. 2026

Výborný systém Vašeho hodnocení, čím více testů se pneumatika účastnila tím lepší místo ve Vašem pořadí ziskala.

J
Jára
31. 3. 2026

Porovnáním energetických štítků pneumatik je vítězem: Nokian Tyres Seasonproof 2

J
Jára
31. 3. 2026

Kdo je tedy celkový vítěz?
Pokud má váš rozměr Nokianu štítek B-A-A, stává se vítězem v kategorii komfortu a vyváženosti.
Vítěz hlučnosti: Nokian Tyres Seasonproof 2 (Třída A je u celoroček vzácná a pro posádku velmi příjemná).
Vítěz spotřeby: Continental (stále drží těsné vedení se třídou A).
Vítěz bezpečnosti: Remíza mezi Nokianem, Continentalem a Bridgestonem (všichni mají A na mokru).
Můj závěr: Pokud máte možnost koupit Seasonproof 2 s tímto štítkem (B-A-A), je to pravděpodobně nejlepší koupě v poměru cena/výkon/komfort. Získáte prémiové parametry za cenu, která je obvykle nižší než u Michelinu nebo Continentalu, a k tomu bonus v podobě finské zkušenosti s jízdou na sněhu.

R
Renča
31. 3. 2026

Jezdíme na celoročních Michelin, Nokian, Kumho a Traxmax, všechny vyzkoušené za každého počasí a všechny sedí dobře, i ty levnější verze.. Pirelli si kupuje soused a už je dvakrát reklamoval kvůli boulím..

JJ
Jiří Jinek
1. 4. 2026

jezdím na jedněch z nejlevnějších a na jeden rok mi to stačí… na podzim nechám obout, na jaře prohodim předek za zadek a na rok mi to stačí. s ročním nájezdem cca 30 000 km.