Menu
Přečíst článek

Diskuze: Mysleli jsme, že máme vadný akumulátor Parkside: Překvapivě stačila aktualizace, Češi reklamují zbytečně

Jedné z našich redaktorek přestal u chytrého akumulátoru Parkside fungovat ukazatel nabití — LED kontrolka nereagovala na stisknutí tlačítka. Domnívala se, že jde o poruchu, a obrátila se na servisního partnera.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

TM
Tadeáš M.
26. 3. 2026

To už nemůže být možný. Člověk musí aktualizovat i baterie 😂

R
Remenestar
26. 3. 2026

ono to přijde i na záchody dříve či později… V poslední době se k aplikacím připojuje řekl bych že až moc zařízení. za chvilku budu mít problém se dostat i domů, že nemám aktualizovanou kliku.

HC
Hanz Cimrman
26. 3. 2026

To vás potkat klidně může, smart klika už se prodává (byť ne od parksidu) 🙂

J
J.w
26. 3. 2026

to by se jeden p….. asi budeme aktualizovat i toaletak 😂

T
Tom
26. 3. 2026

Potkalo me to taky, presne u aku od 230mm brusky a stejnym zpusobem chcipl indikator u obou aku zaroven, teda akorat sem je 2 mesice nepouzil. Radu s aktualizaci fw mi parkside poslal, ale blbe je ze firmware je aktualni resp posledni, stejny jako u novych aku (stejny „stary“ typ), ktery se na ten samy aktualizovaly

MD
Milan Derka
26. 3. 2026

Take jsem aktulizoval, cca po dvou dobití stejna situace indikator nejde :(.

J
Jan
26. 3. 2026

Kdo to vymýšlí takové nesmysly ? To mi hlava nebere !

ZZ
Zdenek Z
26. 3. 2026

Vzhledem k tomu, že mi po koupi brusky při prvním nabíjení vybuchl akumulátor v obyváku tak Parkside už do baráku nesmí. Naštěstí jsem byl u toho a stihl ho vyhodit na zahradu. FW už aktualizovat nešlo :).

U
uncle
26. 3. 2026

to mi vypravejte, jak vam vybouch ??

L
Ladislav
30. 3. 2026

podobná zkušenost, před rokem zakoupená baterie 8Ah smart po dvouch nabíjecích cyklech šla nabít jen na cca 50% kapacity, po roce přišla aktualizace a jede opět jako nová. Jsou to rychlíci….

Petr Štěpán
26. 3. 2026

Já jsem ze zvědavosti asi před rokem připojil akumulátor k aplikaci, chtělo to po mě aktualizovat akumulátor. Provedl jsem to a tím jsem baterii odepsal. Kontrolka svítí zelene, proud naměřený 21 V. Ale v žádném přístroji už nejede.

T
Tov
26. 3. 2026

Jste asi první člověk na planetě pane Štěpáne kdo měří proud ve voltech. Gratulace a podobně jako u pana Zdeňka přeji při prvním nabíjení obvyklý výbuch baterie …

MB
Martin bandas
27. 3. 2026

tady je tolik profíků na face,že je to opravdu sranda to číst …elektroznalost žádná a bez tube neumí nic.😄😄😄

HC
Hanz Cimrman
26. 3. 2026

Mě hlava nebere, co se stalo, že najednou přestal jít indikátor a aktualizace to má řešit.
Ona rada je to dobrá „aktualizujte“, jenže já bych k tomu dodal „ale až jako poslední možnost“. Takhle jsem si aktualizoval robotickou sekačku a od té doby nefungovala a nechal jsem jí pak vyměnit. Perla ale byla, že mi servis psal že mám dát jinak ohraničující drát, to jsem myslel že rozkopu monitor. A podle dostupných informací za většinu najednou nefunkčních chytrých věcí od parksidu může proběhlá aktualizace, tak bacha na to.

J
Jarda
26. 3. 2026

Hlavně Parkside, jsou ty největší šmejdské výrobky a výrobky prodávají bez baterií a cena baterie plus nabíječky stojí víc než samotný spotřebič. Takže se jedná o zlodějnu. Automobilka Vám taky neprodá elektroauto bez baterii, normální výrobce vám prodám i sekačku s baterií, telefon s baterií, ještě že tyhle zlodějí nevyrábí auto.

V
V.D.
26. 3. 2026

„Automobilka Vám taky neprodá elektroauto bez baterii“ – no pak bez ni by asi nikdo neodjel…
„…normální výrobce vám prodám i sekačku s baterií..“ – se pletet pane, jooo Aliexpress ANO…
„…telefon s baterií…“ – no koment…
…., ještě že tyhle zlodějí nevyrábí auto…. nebojte, brzo bude…
JOOO, vite proč výrobci elektromobilů auta prodávají s autobateriíí? – no aby vše ostatní bez baterie jste mohl odvezt domů 🙂

A
Aleš
27. 3. 2026

Je dobře, že nám dává Parkside na výběr. Protože si můžete svobodně vybrat jaký aku a nabíječku si koupit a nehromadit s každým novým nářadím baterky a nabíječky. Poměr Parkside k výkonu, ceně a záruce oproti konkurenci je zřejmý a i kvalitou je dostačující na občasné použití.

V
V.D.
26. 3. 2026

Aktualizoval, nezobrazuje, indikace zapnutí a vypnutí Bluetooth funguje, takže s tlačítkem nic není… jinak nastavení profilů ECO, Balance atd, je absolutní nesmysle, nefunguje to a ani nemůže, v baterce není aktivní balancer, který je vždy opatřen výkonným chladičem, aby ochladil MOSFETY, které řídí vybíjecí proud… je tam jen deska s pidi miďi součástkami, takže obchodní šméčko na lidi… pokud máte možnost, kupte si staré verze??? Ne SMART!!! i strší verze 4AH akumulátorů, jsou vyšší, trochu těžší, ale vydrží 2x tak větší výkon při záběru!!!

MV
Marek Vocílka
26. 3. 2026

Nemáte pravdu. U smart akumulátorů stačí nastavit minimální napětí 3.0V a akumulátory pak vydrží opravdu hodně. Stačí je nevybíjet do nuly kde se nejvíce projeví rozbalancování. Balancování probíhá malým proudem v řádu desítek mA. A spoléhá se na to že akumulátory nepoužíváte každý den. Tedy je stačí občas nechat třeba 4 dny plně nabité a ony se dobře vybalancují.
Jinak to jak jste spojil balancování s řídícím mosftem je ukázkou jak málo toho ve skutečnosti víte. Prostě jen plácáte nesmysle.

PT
Petr t
26. 3. 2026

Také mně nefungují, ale u 8ah. Chtěl jsem to reklamovat, ale pak jsem se na to vykašlal.

MV
Marek Vocílka
26. 3. 2026

Co vám na nich nejde? Nejdou dobít? Rozeberte je .. změřte napětí jednotlivých článků a ten jeden co je hodně vybitý dobijte zdrojem na stejnou hodnotu jako mají ostaní. Nejspíš je to tenhle problém. Pak nastavte minimální napětí na 3.0V a akumulátor nabijte na max na nabíječce. Nechte 3-4 dny plně nabité stát. At se to dobalancuje. Pak k tomu připojte nějaké parkside světlo. Raději nějaké slabší a nechte to svítit až do konce až to dojde na ty 3.0V .. Pak to zas nabijte. A melo by to už být ok. Základ je to nevybíjet pod 3.0V na článek

SV
Sendy Ve
27. 3. 2026

to jako že je pasivní balancování místo aktivního?

MV
Marek Vocílka
26. 3. 2026

Základ je u těhle smart akumulátorů nastavit minimální napětí na článek na 3.0V. Nebudete pak vybíjet baterii do nuly a minimalizujete riziko že se vám to kriticky rozbalancuje

SV
Sendy Ve
27. 3. 2026

Článek na stejné téma už čtu poněkolikáté, ale vždy tam chybí odkazy na možnost stažení aplikace, takže k prdu. Zato spousta reklamních odkazů a spousta reklamních oken vyskakujících před čtený text.
To se snad z komentářů člověk doví více než z článků.

P
Pavel
27. 3. 2026

Taky mi řekli ať aktualizují akumulátor já jsem to donesl do Lidlu a oni mi ho vyměnili za nový kus a aktualizují bůh ví kdo do týdne jsem ho měl výměn až jsem hleděl jak to bylo rychlé

RZ
Roman Zskamene
27. 3. 2026

raději aktualizují i manželku, abych si ještě vůbec někdy za….

MM
Milan M.
27. 3. 2026

To jsou ale dramata…
Mě by ještě taky zajímalo, proč se aplikace TUYA neustále snaží baterku převzít pod svoji kontrolu a proč to vůbec umí. Pokud jí to dovolíte, zjistíte, proč to nedělat… V Parkside aplikaci už ji nepřipojíte a TUYA aplikace začne na pozadí žrát baterii – ne tu Parkside, ale v telefonu.

L
Ladislav
30. 3. 2026

Aktualizaci baterií smart najdete v aplikaci Lidl home (nainstalovat). Po přidání baterie do aplikace se aktualizace nabídne automaticky, nebo ji spustíte po kliknutí na symbol „tužky“ v pravém horním rohu a vybrání spodní možnosti aktualizace software….