To už nemůže být možný. Člověk musí aktualizovat i baterie 😂
Diskuze: Mysleli jsme, že máme vadný akumulátor Parkside: Překvapivě stačila aktualizace, Češi reklamují zbytečně
Jedné z našich redaktorek přestal u chytrého akumulátoru Parkside fungovat ukazatel nabití — LED kontrolka nereagovala na stisknutí tlačítka. Domnívala se, že jde o poruchu, a obrátila se na servisního partnera.
ono to přijde i na záchody dříve či později… V poslední době se k aplikacím připojuje řekl bych že až moc zařízení. za chvilku budu mít problém se dostat i domů, že nemám aktualizovanou kliku.
To vás potkat klidně může, smart klika už se prodává (byť ne od parksidu) 🙂
😁👍👍👍
to by se jeden p….. asi budeme aktualizovat i toaletak 😂
Potkalo me to taky, presne u aku od 230mm brusky a stejnym zpusobem chcipl indikator u obou aku zaroven, teda akorat sem je 2 mesice nepouzil. Radu s aktualizaci fw mi parkside poslal, ale blbe je ze firmware je aktualni resp posledni, stejny jako u novych aku (stejny „stary“ typ), ktery se na ten samy aktualizovaly
Take jsem aktulizoval, cca po dvou dobití stejna situace indikator nejde :(.
Kdo to vymýšlí takové nesmysly ? To mi hlava nebere !
Vzhledem k tomu, že mi po koupi brusky při prvním nabíjení vybuchl akumulátor v obyváku tak Parkside už do baráku nesmí. Naštěstí jsem byl u toho a stihl ho vyhodit na zahradu. FW už aktualizovat nešlo :).
to mi vypravejte, jak vam vybouch ??
podobná zkušenost, před rokem zakoupená baterie 8Ah smart po dvouch nabíjecích cyklech šla nabít jen na cca 50% kapacity, po roce přišla aktualizace a jede opět jako nová. Jsou to rychlíci….
Já jsem ze zvědavosti asi před rokem připojil akumulátor k aplikaci, chtělo to po mě aktualizovat akumulátor. Provedl jsem to a tím jsem baterii odepsal. Kontrolka svítí zelene, proud naměřený 21 V. Ale v žádném přístroji už nejede.
Jste asi první člověk na planetě pane Štěpáne kdo měří proud ve voltech. Gratulace a podobně jako u pana Zdeňka přeji při prvním nabíjení obvyklý výbuch baterie …
tady je tolik profíků na face,že je to opravdu sranda to číst …elektroznalost žádná a bez tube neumí nic.😄😄😄
Mě hlava nebere, co se stalo, že najednou přestal jít indikátor a aktualizace to má řešit.
Ona rada je to dobrá „aktualizujte“, jenže já bych k tomu dodal „ale až jako poslední možnost“. Takhle jsem si aktualizoval robotickou sekačku a od té doby nefungovala a nechal jsem jí pak vyměnit. Perla ale byla, že mi servis psal že mám dát jinak ohraničující drát, to jsem myslel že rozkopu monitor. A podle dostupných informací za většinu najednou nefunkčních chytrých věcí od parksidu může proběhlá aktualizace, tak bacha na to.
Hlavně Parkside, jsou ty největší šmejdské výrobky a výrobky prodávají bez baterií a cena baterie plus nabíječky stojí víc než samotný spotřebič. Takže se jedná o zlodějnu. Automobilka Vám taky neprodá elektroauto bez baterii, normální výrobce vám prodám i sekačku s baterií, telefon s baterií, ještě že tyhle zlodějí nevyrábí auto.
„Automobilka Vám taky neprodá elektroauto bez baterii“ – no pak bez ni by asi nikdo neodjel…
„…normální výrobce vám prodám i sekačku s baterií..“ – se pletet pane, jooo Aliexpress ANO…
„…telefon s baterií…“ – no koment…
…., ještě že tyhle zlodějí nevyrábí auto…. nebojte, brzo bude…
JOOO, vite proč výrobci elektromobilů auta prodávají s autobateriíí? – no aby vše ostatní bez baterie jste mohl odvezt domů 🙂
Je dobře, že nám dává Parkside na výběr. Protože si můžete svobodně vybrat jaký aku a nabíječku si koupit a nehromadit s každým novým nářadím baterky a nabíječky. Poměr Parkside k výkonu, ceně a záruce oproti konkurenci je zřejmý a i kvalitou je dostačující na občasné použití.
Aktualizoval, nezobrazuje, indikace zapnutí a vypnutí Bluetooth funguje, takže s tlačítkem nic není… jinak nastavení profilů ECO, Balance atd, je absolutní nesmysle, nefunguje to a ani nemůže, v baterce není aktivní balancer, který je vždy opatřen výkonným chladičem, aby ochladil MOSFETY, které řídí vybíjecí proud… je tam jen deska s pidi miďi součástkami, takže obchodní šméčko na lidi… pokud máte možnost, kupte si staré verze??? Ne SMART!!! i strší verze 4AH akumulátorů, jsou vyšší, trochu těžší, ale vydrží 2x tak větší výkon při záběru!!!
Nemáte pravdu. U smart akumulátorů stačí nastavit minimální napětí 3.0V a akumulátory pak vydrží opravdu hodně. Stačí je nevybíjet do nuly kde se nejvíce projeví rozbalancování. Balancování probíhá malým proudem v řádu desítek mA. A spoléhá se na to že akumulátory nepoužíváte každý den. Tedy je stačí občas nechat třeba 4 dny plně nabité a ony se dobře vybalancují.
Jinak to jak jste spojil balancování s řídícím mosftem je ukázkou jak málo toho ve skutečnosti víte. Prostě jen plácáte nesmysle.
Také mně nefungují, ale u 8ah. Chtěl jsem to reklamovat, ale pak jsem se na to vykašlal.
Co vám na nich nejde? Nejdou dobít? Rozeberte je .. změřte napětí jednotlivých článků a ten jeden co je hodně vybitý dobijte zdrojem na stejnou hodnotu jako mají ostaní. Nejspíš je to tenhle problém. Pak nastavte minimální napětí na 3.0V a akumulátor nabijte na max na nabíječce. Nechte 3-4 dny plně nabité stát. At se to dobalancuje. Pak k tomu připojte nějaké parkside světlo. Raději nějaké slabší a nechte to svítit až do konce až to dojde na ty 3.0V .. Pak to zas nabijte. A melo by to už být ok. Základ je to nevybíjet pod 3.0V na článek
to jako že je pasivní balancování místo aktivního?
Základ je u těhle smart akumulátorů nastavit minimální napětí na článek na 3.0V. Nebudete pak vybíjet baterii do nuly a minimalizujete riziko že se vám to kriticky rozbalancuje
Článek na stejné téma už čtu poněkolikáté, ale vždy tam chybí odkazy na možnost stažení aplikace, takže k prdu. Zato spousta reklamních odkazů a spousta reklamních oken vyskakujících před čtený text.
To se snad z komentářů člověk doví více než z článků.
Taky mi řekli ať aktualizují akumulátor já jsem to donesl do Lidlu a oni mi ho vyměnili za nový kus a aktualizují bůh ví kdo do týdne jsem ho měl výměn až jsem hleděl jak to bylo rychlé
raději aktualizují i manželku, abych si ještě vůbec někdy za….
To jsou ale dramata…
Mě by ještě taky zajímalo, proč se aplikace TUYA neustále snaží baterku převzít pod svoji kontrolu a proč to vůbec umí. Pokud jí to dovolíte, zjistíte, proč to nedělat… V Parkside aplikaci už ji nepřipojíte a TUYA aplikace začne na pozadí žrát baterii – ne tu Parkside, ale v telefonu.
Aktualizaci baterií smart najdete v aplikaci Lidl home (nainstalovat). Po přidání baterie do aplikace se aktualizace nabídne automaticky, nebo ji spustíte po kliknutí na symbol „tužky“ v pravém horním rohu a vybrání spodní možnosti aktualizace software….
Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.