Jistě, všechno je státu. A za všechno si státní pijavice ráda nechá zaplatit.
Přitom stát jsme my, fyzické osoby
Diskuze: Pokuta za vlastní studnu: Hrozí až 500 000 Kč, podnikatelům i 10 milionů. Stačí chyba v papírech
Studnu má v Česku skoro každý chalupář a tisíce majitelů rodinných domů. Mnoho z nich vůbec netuší, že k legálnímu čerpání vody nestačí mít studnu na vlastním pozemku. A když to neví, riskují pokutu, která ve vážnějších případech může jít i do milionů korun.
Preji stastne hledani na urade. U nas eviduji studny podle jmena zadatele ne podle pozemku
A co studna jen pro zalévání kytek…
někomu velmi vadí že jsme byli soběstační a svobodní protože jsme měli vlastní bydlení chalupy a chaty s vodou která je naše Je naprostá hloupost skermat o svou vodu na svém pozemku Kdo je majitelem vody vzduchu atd atd Příroda…to jen člověk si z toho udělal dojnou krávu a omezuje přístup k něčemu tak samozřejmému Za chvíli budeme platit i za vzduch Je to hanba A nic jiného
Za vzduch se už platí, jmenuje se to emisní povolenka. Divím se že ještě nezakázali pohádku tajemství staré bambitky. Tam byli daně ze všeho možného nemožného.
pokud ji odebirate za pomoci cerpadla, tak i na ni je treba povoleni
„Než si toho úřad všiml „, úředníci nemají formou obyčejné tabulky v Exelu s upozorněním na konec platnosti povololení přehled. Tedy řeší spíše trajektorii svojí otočné židle a pak podnikateli namáznou pokutu. Kdyby měli vlohy na podnikání, nemusí sedět zbůhdarma na úřadě.
vzhledem k tomu ze ta pivoleni jsou kludne od roku 1990, tak ty excel tabulky nejsou, navic he to povinnosti vlastnika to povoleni mit
Proboha, přestaňte plašit lidi. Povolení k nakládání s podzemními vodami (pro studnu) se vydává na dobu existence vodního díla., tj. pro autora globální lopatovou metodou: na dobu existence té studny.
Také jsem si to myslel, ale prý to tak jasné není. Sám v tom mám guláš… myslím že i úředníci mají..
Dobrý den.Co když studnu používám jen občas na zalévání zahrady???
Hned jak obec zřídí vodovod se připojím a budu platit,ale když v roce 2026 nemít vlastní čerpadla,chodíme ke studní s kýblem a ještě by chtěli platit.
Na svém pozemku jsem nechal od odborné firmy vrtat studnu. Dodali mi projekt vrtu i ostatní doklady. Přesto další jednání se Stavebním odborem a Okresní odborem životního prostředí k legalizaci studny trvalo dalších 18 měsíců. Po 10 letech chtěl syn stavět a při žádosti o stavební povolení zjistili, že na na OOŽP doklady chybí. Na mých dokladech jimi vydaných je jiné razítko než je potřeba a je podepsáno úřednicí která k tomu neměla oprávnění a již tam nepracuje. Výsledek byl, že celá anabáze se musela kompletně absolvovat znovu. Slovo omluva tam neznají.
Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.