Novinář z kanálu.Zbrohní průkaz v ČR už 6 měcíců neexistuje.Je zbrojní oprávněné , ale to je virtualní není žádný průkaz.Ikdyž průkaz byl něel použít na ověření totožnosti.
Diskuze: „Předložte občanku.“ Žádá neprávem revizor, ochranka a další. Přitom je jasně dané komu a kdy se musíte prokázat
Vyrazíte si zaběhat, vyvenčit psa nebo jen rychle skočit do obchodu a peněženku s doklady necháte doma. Pak vás zastaví hlídka městské policie a požádá o prokázání totožnosti.
To víte, naši zákonodárci – přesně ví co je potřeba schválit. Ale aby sjednotili např. dopravní značení v EU – to musí mýýýslet, a👻 to bolí
Ferdo asi byste se divil, ale ČR přijímá směrnice a nařízení EU v dopravě zpravidla bez výjimek (někdy úplně stupidně) právě na rozdíl od jiných zemích, kde si na některých odlišnostech trvají. A s tím u nás nikdo nic neudělá.
Jako rybářská stráž mám jaké možnosti zákroku proti člověku, který se mi odmítl identifikovat. Byl přistižen při spáchání přestupku proti rybářskému řádu a je podezřelý z pytláctví.
Jste-li členem RS, potom jste skládal zkoušky a jejich součástí je i prokázání znalosti správného postupu proti osobám porušujícím ustanovení Zákona o rybářství 99/2004 Sb. Smí žádat o doklady oprávňující k lovu a v případě pochybností požádat o předložení průkazu totožnosti, Pokud nevyhovíte, ke zjištění Vaší identity přivolá PČR…
Zvláštním případem je porušování zákona o občanských průkazech velkými společnostmi, např. Coca-cola Česko a Slovensko. Řidiči kamionů musejí při příjezdu na nakládku prokazovat svoji totožnost, ostraha na vrátnici občanské průkazy scanuje, což je přímo v rozporu s legislativou. Bohužel v praxi a časové tísni se toto velmi špatně dá řešit a na žádost o výmaz osobních údajů z registru konkrétně jmenované společnosti reaguje tato obstrukcemi.
O občanku vás může požádat kdokoliv, i zmrzlinář, to nikomu zákon nezakazuje, tudíž nevím co je na tom „neprávem“. Ale samozřejmě ne každému ji musíte dát.
Policajt po mě coby řidiči nemá nárok požadova´t OP. A jako řidič předkládám ŘP, to bohatě postačí. Navíc – OP nemám žádnou povinnost s sebou nosit, to platilo za bolševika …
až na ten zbroják, který už ve fyzické podobě neexistuje.
Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.