Menu
Přečíst článek

Diskuze: Proč je Dyson tak drahý: Na trhu jsou 2x levnější alternativy, rozdíly jsou v opravitelnosti i kvalitě

Tyčové vysavače značky Dyson patří mezi ty nejvýkonnější, jaké si lze pořídit. Spousta lidí volí Dyson jako sázku na jistotu. Je sice drahý, ale nabízí spoustu funkcí, díky kterým má oproti konkurenci výhodu. Je ale skutečně lepší než levnější alternativy?

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

MP
Michaela Pillmajerová
17. 2. 2026

Dyson se nám porouchal týden po záruce.Reklamace nebyla uznána přes to,že vím od 3 lidí,že řešili tu samou vadu, kde byla nutná výměna celého těla.Také velmi dlouhá a neurčitá komunikace s jejich reklamačním oddělením, kde nám doporučili koupit novou baterku,která vadu nevyřešilaPak doporučili koupit celé tělo přístroje, které, ale není na skladu.Za mě drahé a nespolehlivé jednání

DZ
Damir Zjakić
17. 2. 2026

Stejnou zkušenost jako paní máme v rodině také. Špatná komunikace ze strany výrobce a neochota přístroj opravit. Co se týče výkonu nás také dost zklamal, některá místa je potřeba přejet několikrát aby vysál nečistoty. Akorát design je velmi povedený a zelený paprsek opravdu ukáže nečistoty, které jinak nejsou vidět ale jestli to stoji za ty peníze, to si musí každý rozhodnout sám. Jinak článek za mě zní jako zaplacená reklama.

JN
Jan nováček
19. 2. 2026

Vysavač skvělý, než se po roce pokazil. Obchod nam řekl, že máme reklamovat přímo u výrobce. Bude to rychlejsi. Otřesná zkušenost. Komunikace s AI, furt dokola se ptá na stejné věci. Nechápe co říkám. Nakonec ho vrátili po víc jak měsíci ze servisu s tím, že to mám zabalit a poslat do Německa a oni pošlou nový kus. Došla mi trpělivost a díky tomu, že kašlou na nějaké české zákony o 30 dnech na reklamaci, jsem šel za prodejcem, že dyson nestihl a chci zpět peníze. Dostal jsem peníze zpět. To jsem netušil, že mě to samé čeká za měsíc s vysavačem rodičů, koupený přesně o měsíc pozdeji.

KK
Kateřina Konrádová
17. 2. 2026

Mám jej 4 roky, zpočátku nadšení. Servis NEFUNGUJE. Umělá inteligence nic nevyřešila. Náhradní hlavici jsem sehnala přes e-shop na náhradní díly k vysavačům. Ale i tak je to už rozhrkané. Určitě je skvělý, ale jen než se trochu opotřebí. Příště si koupím levnější variantu, také poslouží.

MD
Milan D
19. 2. 2026

Mám Vivenso a to je jiná liga. Je sice dražší, těžší ale co dokáže je neskutečný. Německá kvalita a servis v KV.

J
Jiri
17. 2. 2026

Máme dyson už 11 let, ješte klasický na 220V Ball a nedám na něj dopustit šlape jako hodinky, vše funguje, to asi ještě byla kvalita, tyhle na baterky neznám

FS
Franta s
17. 2. 2026

Dyson? Hruza draha vec a nula vydr srot!!!

MS
Matěj Sojka
17. 2. 2026

není to kvalitní produkt. když za to člověk zaplatí 3x tolik co za ostatní značky očekává že vydrží minimálně 3x tolik. Příští dyson si koupím pouze tehdy když na něj bude 10 let záruka. Jinak nikdy. Jsou to zloději.

PZ
Peter z Brna
17. 2. 2026

Tiež rovnaká skúsenosť, Dyson prestal po roku fungovať. Problém sme riešili s českým zákazníckym servisom od Dyson cez WhatsApp. Našťastie sa problém vyriešil docela rýchlo, ale museli sme komplet všetko posielať spátky a z Nemecka prišiel za dva týždne nový kus. Každopádne nás sklamalo ako rýchlo sa vie pokaziť, pri tej cene sme mali vyššie očakávania a dúfam, že sa podobný problém nestane znovu keď skončí záruka. Inak ho samozrejme radi používame, je to skvelý prístroj. Ale jeho životnosť a kazivosť je otázna.

IM
ivan marek
18. 2. 2026

Ano, dyson rozhodně nekupovat, prakticky bez servisního zajištění a zájmu o zákazníka. Je to čistě v poloze jako „zaplať a vypadni“. Je to už letitý stav. Škoda. Ale nejsou v tom sami, třeba takový Parkside taky nemá pozáruční servis.

MP
Martin Petrus
18. 2. 2026

Parkside pozáruční servis má, stačí vyhledat servis kompernass. Navíc v záruční době mění kus většinou za nový a opravu neřeší.

VB
Václav Bárta
18. 2. 2026

My máme doma tyčový vysavač od Bosche a jsem spokojen.

JH
Jiří Hladík
18. 2. 2026

Máme doma Dyson asi dva roky a naprostá spokojenost. Dlouhé vlasy i psí chlupy pro něj nejsou problém a hlavice se případně nechá dobře rozebrat a vyčistit.

I
Ivo
26. 2. 2026

Dayson nejvyšší řada …hrůza…nic nevydrží 1 reklamace po měsíci.po roce se rozsypal.Naštěstí kupován v alze a kupodivu vrátili peníze.Baterka nic nevydrží 2x reklamovaná.Moc těžký nikdy více a určitě né za 22 tis

PJ
Petr Jeřela
18. 2. 2026

Mam stejnou zkušenost jako většina z vás. Dva měsíce před koncem záruční doby přestal fungovat, reklamovat jej prakticky nelze, komunikace s AI přes whatsap katastrofa, jenom sliby a sliby. Předražený krám za me.

MR
Miroslav Ryba
25. 2. 2026

vyzkoušel jsem mnoho tyčových vysavačů, žádný nedosahoval takových kvalit jako Dyson, mám už doma 2, jeden v 11 absolute/těžší ale výkonnější…a v 12 absolute pro manželku, který je lehký, ale moc dobrý…, dobře se čistí oba, výměna či údržba filtru je snadná atd.., vřele doporučuji…

M
MJ
3. 3. 2026

Tak spíše napište, jak dlouho ho máte. Těsně kolem konce záruky se začal vypínat. Posledních pár dní dohledávám recenze a je toho mraky – snad každý druhý člověk píše, že po záruce je nepoužitelný! Katastrofa ta jejich podpora. Přeji vám, at vám vydrží déle než nám ostatním.