dobrý den rád bych se zeptal jestli plánujete i podobný rozbor pro nářadí Ryobi, které většina lidí co znám považuje též jen za hobby
Diskuze: Proč je Parkside tak levný: Podívali jsme se dovnitř nářadí z Lidlu a na rozdíly proti DeWaltu či Makitě
Parkside je proslavená značka nářadí pro kutily, která si zakládá na tom, že je velmi levná. Poznáte ji podle typické zelené barvy, reklamy na ni dělá Arnold Schwarzenegger a prodává se zejména v Lidlu. Má tedy všechny aspekty pro to, aby si ji Češi zamilovali.
nářadí již používám několik let jako hobby nářadí a také k němu pristupuji kdybych ho používal profesionálně tak určitě zvolím jinou značku nářadí . Tak jao hobby nářadí mě vyhovuje i reklamace zboží je vždy uspokojivé.
Parkside, používá i velmi nekvalitní asi čínská ložiska a to i v černých strojích. Hodně mě zklamaly jejich aku řetězové pily. 2 mi odešly vždy do 5 hodin práce s nimi. Černá, kterou mi poslali při reklamaci odešla ještě rychleji než zelená. Pak jsem již neměl nervy na další reklamaci.
☺️a kdo používá jiná než čínská?? Kvalita Parkside odpovídá ceně, bohužel někdy cena konkurence neodpovídá kvalitě
Mám benzinové 3 stejné pily parkside, maximální spokojenost, ani jsem nečekal , že tolik vydrží.
Byl jsem nedávno ve sběrném dvoru a na jednom z kontejnerů se to pěkné zelenalo.
Nechal jsem se zlákat cenou, ale už se této značce vyhýbám, je to mimořádně nekvalitní zboží.
Hlavní rozdíl je v marži! Obchodníci mají rádi vysoké zisky, když to lidé zaplatí. Zlatý Parkside pro toho kdo nekrade. S nářadím Parkside jsem nikdy neměl jediný problém. V práci Makita, made in China! Není v tom rozdíl.
Co to melete? Jaky vysoký zisky? V době e-shopu, kdy jsou ceny nářadí stlačeny na absolutní dno, obchodníkům v kamenných obchodech nezbývá kolikrát ani na svícení. Evidentně toho o obchodu moc nevíte. Držte se zeleného nářadí a nezapomeňte se paní u pokladny zeptat, jestli vám zvládne vyměnit uhlíky až vám u toho šrotu odejdou. Nebo stejně jako většina šetřílku poběžíte do speciálky žebrat o pomoc….?
Asi jste prodejcem nářadí co? Lepší a kvalitnější nářadí vám kazí kšeft?
Kamenné obchody neřeším. Dnes je vše na internetu, kdo by chodil do obchodu a díval se zda mají to co potřebuji. Na internetu se všichni domluví na stejné ceně a nikdo nesmí zlevnit. Pak najednou všichni hodně zlevní. Také mnoho eshopů patří stejnému majiteli.
tak si budete muset zapálit svíčku, když tak proděláváte. taky nemám se zeleným nářadím žádný trable ani po letech. nevím proč by někdo běhal do speciálky, když si levněji koupi novej zelenej kus, kdyby už bylo třeba.
Nářadí od parkside používám taky mam zelené a černé a jsem nad míru spokojen, pokud se k němu slušně chováte tak je to parádní vercajk za rozumnou cenu. A kdo jiný vám nabídne 3 a 5 let záruku. A co se týče marži je vidět, že někteří opravdu mají ceny vyšší než konkurence s tím samým výrobkem. Tak jak je to potom?
tak od Parksiadu už nic nechci, vždy to dopadlo stejně. Vyhodit a koupit kvalitnější. Pájky, kompresor na airbrush, bruska, utahovák na vzduch.
Makita pila bezkonkurenční.
Parkside ne potřeboval jsem rozbrušovačku 230 na cca 10 mim řez. Koupil jsem ji a za tři minuty se spálila v reklamaci mně dali jinou a to stejné. Tak jsem z ni uřízl kabel a dal do popelnice na elektro. Pozor netlačil jsem na ni nic takového. Jedině to vystavit ve vitríně.
No vidíte, a já s toutéž rozbrušovačkou vyřezal desítky metrů drážek do mokrých i suchých cihlových zdí, do betonových podlah apod. a přeřízl možná stovku železobetonových překladů, sloupků a panelů. Až po pěti letech začaly ´´´jiskřit uhlíky.
mam parkside PPBSA 20-Li A1 za 2200 kc, max tocivy moment 150nm a jsem spokojeny
je to cerna verze parkside performance
Parkside mi nesmí přes práh. Ve finále to bylo nejdražší nářadí. Baterie ze 6 ks 4 odešly hned, po reklamaci opět závady. Dále už jsem neměl chuť to reklamovat.Oproti Metabu, které mám 8 let bez problému. Dobré asi na výstavu, ale pro práci ani omylem a to týká i hobby. Čínskej noname drek.
no nevím, konkrétně ta akku za 1900kč mi nepřijde jako výhodná koupě. mám HECHT za 1000kč už 7 let, smontovala mi celý byt, vyleštila světla na autě a vesele si vrčí dál…
Co je to proti vykukům z Narexu. Úhlová bruska. Po dvou dnech práce se pokazila. Běžela flexa sama od sebe, nedala se vypnout-vadný vypinač. Tož v Baumaxu mi řekli, že reklamaci musí poslat do České Lípy. Když stroj přišel, naúčtovali mi 700,- Kč! Za co? Byla to přece uznaná reklamace! No jo, ale Narexani mi sami od sebe vyměnili odřenou přívodní šňůru. Tož mi naúčtovali nejenom tu šňůru, ale i dopravné, balné a pojištění a kdoví co ještě. Odmítnul jsem to zaplatit, Baumax poslal flexu zpátky do Č.L. Přišla mašina zpátky bez jakékoliv šňůry, neplatil jsem nic, šňůru jsem si koupil za 70,-Kč. Finta byla, že jsem se svým Narexovým nářadím nemohl 6 týdnů nic dělat. Varuj se narexáckých vykuků!
Tak co jsme se v článku dověděli? Že DeWalt a Makuta jsou kvalitnější, nebo i něco díc? Naprosto zbytečný blábol.
Přesně, úplně zbytečně jsem trávil čas čtením až do konce v očekávání, kdy se to konečně rozjede a něco se dozvím. A ono pořád jen dokola že plasty a motůrek …
Parkside si koupí někdo, kdo nepotřebuje kvalitu a výkon. Je to sranda nářadí se kterým se nesmíte moc přiblížit k práci. Pár kousků jsem vyzkoušel a je to zklamání nejvyšší úrovně. Uhlíky nic nevydrží, vrtačku i když je nabitá zastavím rukou. Bity se po pár hodinách omlely. Mám doma vše od Milwaukee jak baterie tak ještě starší nářadí na stlačný vzduch. Některé nářadí je staré již více jak 15 let a používám ho denně. DeWalt je dobrý vstup do profi nářadí, Makita bohužel už není to co bývala. Pokud chcete levné čínské nářadí a potřebujete vrtačku jednou za měsíc, tak chápu, že Parkside je dobrá volba a když se rozbije tak v Lidlu to hned vymění. Pokud potřebujete kvalitu smiřte se s vyšší cenou, ale to nářadí vás přežije.
Když jsem začal podnikat, tak jsem samozřejmě potřeboval nářadí a Parkside byla jediná volba. Svoji práci dělám už 5 let a vyměnil jsem a prošlo mi rukama hromada strojů. Přímočará pila jede do dnes a svoji práci udělá ať stavím zahradní chatku nebo vyřezávám otvor do pracovní desky na dřez. Docela chválím i hromadu různých vychytá co konkurence nemá a kolikrát to usnadní práci. Třeba doraz na vrtáky, ručka na pilové plátky z přímočaré pily, jehlové pilníky s vyměnitelnou ručkou atd atd. Co se jim teda nepovedlo je AKU kotoučová pila (zelená). S tou jsem měl problémy pořád. Hlavně chválím malou Performance 12V vrtačku, která je snad nesmrtelná a vydělala si na sebe asi 50x a jede dál.
Parkside mám aku vrtačku s příklepem. Na příležistné použití OK, i když mě i přes to jen příležitostné použití u toho zlobí vypínač (ale pořád se dá používat). Na soustavnější a náročnější práci ale rozhodně Makitu, nebo jinou profi značku. Levný krám, který se za chvíli opotřebuje a přestane sloužit se nevyplatí. Což ale nevadí příležitostným kutilům.
Také u nás na dílně jsme pře dvanácti lety zakoupili aku flexu v Lidlu. Průměr kotouče 115mm. Přežila dvě stejné flexy Bosch v profi řadě. Makala by dále, ale už nešla sehnat náhradní baterie. Byla mnohem tiší, než již zmíněné konkurentky. Makala každý den, takže žádné hobby.
Mám kopec značkového i parkside náradia. porovnanie je jednoduché. Značkové x krát drahšie, len niekedy kvalitnejšie, výdrž mnohokrát u parkside lepšie, hlavne záruka3 roky je neporovnateľná, čo sa pokazí do 3 rokov, sa vymení, alebo vrátia peniaze, u značiek nehrozí. Ak vydrží 3 roky, tak ide do teraz.. Čierne performance som zistil, že často kazovejšie ako zelené, hlavne elektronika je napred… Pomer cena výkon jednoznačne v prospech parkside. Makita je vraj, pokiaľ práve nemáte najdrahšie modely, nevydržali ani dva roky a to opakovane.
Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.