Menu
Přečíst článek

Diskuze: Rozebrala jsem aku pilu z Actionu za 849 Kč: Řešení převodovky překonalo Parkside

Mini řetězová pila z Actionu na první pohled nepůsobí jako nástroj, který by měl něčím konstrukčně překvapit.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

TP
Tom Prov
22. 3. 2026

Děkuji za tip. Právě plánuji prořezávání živého plotu, kde mě čeká odstraňování strovek a stovek malých i větších větviček a větví. Plotostřihem se tam už nedostanu, řetězovka je moc hrubý a těžký nástroj a na ruční práci dlouhými nůžkami je toho moc. Jednoruční malá řetězovka by mohla být to pravé. Zajímalo by mne, jak dlouho se řeže, než se musí dobíjet a jak často mazat řetěz. Také jestli se řetěz moc rychle netupí.

SV
Stan Vin
22. 3. 2026

Počítejte max. 20minut práce a potom nabíjení a mazání. Řetěz vydrží 10 hodin práce.

TF
Tomáš Fuk
23. 3. 2026

Absolutně špatný motor který má rotor motoru uložení v silonovém pouzdře místo v ložisku a při zátěži když se motor zahřeje toto pouzdro se vyběhá do elipsy a ozubení přestává do sebe zapadat a pila se stává nefunkční (na vyhození do zběru). Nedoporučuji na práce kde je trošku větší zátěž s jednorázové delší použití

PL
Petr Landa
23. 3. 2026

Od FERM už bych si nekoupil ani šroubovák. kdysi jsem nakoupil spoustu aku nářadí FERM PowerPremium na společný akumulátor a když se akumulátor pokazil, zbylo mě spousta drahého šrotu, protože baterie se brzo nedaly sehnat a FERM dal od celé této série ruce pryč.

MS
Michal Schmidt
26. 3. 2026

Tak je tam bezuhlíkový motor nebo ne?

LS
Lucie Sobotová
26. 3. 2026

Dobrý den,

ne, motor je uhlíkový (kartáčový).

S pozdravem
Lucie Sobotová