Menu
Přečíst článek

Diskuze: Vyhlašujeme nejlepší auto pro seniory (2026): Levná Dacia předčila Škodu i Citroën, cenu neuhádnete

Vybrat si auto v důchodu zní jednoduše, ale spousta lidí řeší úplně špatné věci. Hledí na spotřebu, barvu nebo značku, a přitom zapomínají na to nejdůležitější. Jestli se do vozu vůbec pohodlně dostanou a jestli po hodině za volantem nebudou mít ztuhlá záda.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

M
Milda
27. 3. 2026

Dacie už není ideální auto pro důchodce. Asi do roku 2024 nebo 25 jím bylo MG ZS s manuální převodovkou a motorem s nepřímým vstřikem. To ovšem od nás zmizelo bez náhrady a motor s nepřímým vstřikem se zde nevyskytuje. Ten se vozí jen do zahraničí. Osobně bych si asi vybral Hyundai Creta MPi a nebo Kia Seltos MPi. To jsou auta na pohodu. Ovšem Češi nemají nárok. Auto, které má vyšší posez a jednoduchý motor do města zde není. Ani Dacie nenabízí to, co ji dělalo vyhledávaným vozem. A tak nezbývá vzít své 20 let staré auto, zajet do autodílny, nechat opravit co se dá a věřit, že to ještě alespoň 10 let vydrží

PL
Petr Lovecký
27. 3. 2026

Plně s Vámi souhlasím, mám Renulta Scenic rok výroby 2000 obsah 1600cm a jsem spokojen – mám 85 let….. a automat!!!!

DV
D V
27. 3. 2026

a jste si jist, že byste měl v 85 letech ještě řídit?

D
Daniel
27. 3. 2026

jíst si musí být jeho lékař.
co se týká jízdy, pan jistě nikam nespěchá, dodržuje zákon, a ti kteří ho dodržují s ním mu jistě v ničem nevadí. silnice není závodní dráha.

VD
Vladimír Dušek
27. 3. 2026

Jisté je jedno, jsou tací, kteří by neměli řídit nikdy. Část z nich je už na hřbitově ,kam tak spěchají. Bohužel to s nimi někdy odnesly i nevinní.

DV
D V
27. 3. 2026

výborně, at‘ se těch zombie plouží po silnicích co nejvíc. Ideální auto pro důchodce je taxi, nebo bus co staví u Kauflandu každý čtvrtek ráno v 10 až se vyspinkají do růžova.

D
Daniel
27. 3. 2026

a co se děje v Kauflandu ve čtvrtek?
A ti zombie jedou většinou v rámci předpisů s to že ty pospichas jim je úplně jedno. A mně také.

VD
Vladimír Dušek
27. 3. 2026

Co jste vy byly jsme i my. Co jsme my budete i vy. Nápis z parku kam všichni tak spěcháte.

VD
Vladimír Dušek
27. 3. 2026

Vše je tu naruby. Měli jsme navrhnou auto pro seniory a zpětně vidím , že jeden mentál vše zvrhne do genderové nenávisti.Bravo , sežerte se.

J
Jan
28. 3. 2026

Asi jste nějaký machr co vždy je ten nejlepší řidič, mě je 71 a klidně si s vámi rozdám závod tak na 400 km a jsem zvědavý jak rychle to ujedete, a ne po dálnici ale po normálních cestách

JC
Jan C.
28. 3. 2026

a v ČR bez navigace.

JK
Jiri Kuchta
2. 4. 2026

navigace Laosu v mobilu, vestavěná bývá nepouzitelna

JM
Josef Mikuš
1. 4. 2026

Taky budeš jednou senior…

IN
Ivan Nezval
28. 3. 2026

Srovnáváte hrušky s jablky, Citroen Berlingo není určen primárně pro důchodce nýbrž pro řemeslníky. Pro důchodce je určen nový Citroen C3.

JK
Jiri Kuchta
2. 4. 2026

ten mi připadá moc prtavy, 4 lidí se zavazadly asi ne

Zbynėk Ŝedý
28. 3. 2026

Toyota Yaris Cross hybrid automat