Nejlepší pes je Německý Špic ! Mám už třetího psa tohoto plemene a jiného bych nechtěl .Je to inteligent co rozumí každé slovo a výborný hlídač
Diskuze: Žebříček nejlepších psích plemen (2026): Na špici dva retrívři, sedmičku uzavírá plemeno jako z pohádky
Pořídit si psa je závazek na deset i víc let. Většina lidí přitom vybírá podle vzhledu nebo aktuální módy, jenže o tom, jestli vám pejsek bude doma dělat radost, nebo spíš starosti, rozhoduje hlavně povaha plemene.
Ještě lepší je německý pinč.
ano, ano německý pinč je třída
nejlepší pes na hlídání je Kavkazský pastevecký pes.
uštěkaná rasa …
Nejlepší pes ,vždy jsme měli jezevčíky ted mám zlatého retrívra holku roční a je to parťačka ,jsem ráda že ji mam
za mě je nejlepší border kolie nebo miniaturní americký ovčák zbožňuji je povahou inteligenci a oddanosti ke svému páníčkovi ale zatím mám borderku je to nejlepší parťačka a děláme spolu vše zbožnujuji a doporučila bych borderku nejlepší pes na světě ale jen pro aktivní a trpěliví lidi
Mě přijde ustekana rasa třeba čivava, nebo jorkšír
Nejlepší pes je skotský teriér!!!
pro nás je nejlepší Cane Corso. měli jsme dvě fenky, byly skvělé!! bohužel jsme o obě přišly. Nyní máme amstafíka. je fajn, ale není to plemeno pro každého!
Ano souhlasím, měli jsme 2 psy a byli úžasní, měli složeno i několik zkoušek z poslušnosti. Pro nás je to TOP plemeno. Ale jak píšete není pro každého je to silný pes, a pokud se dobře vychová půjde s Vámi i do pekla. První vážil 72kg, druhý 67kg.
ano souhlasím, taky jsem měla
nedám dopustit na boxera i když letošní horko mu dělá potíže. Jana
souhls
Je opravdu skvělý pes.
Nejdůležitější je vybrat si psa podle povahy k sobě ,ne podle estetiky . Nikdo nemůže říct ,jaký pes je nejlepší , každý je jiný a každý má jiné naroky na psa .
souhlasím. pár let jsem cvičil psy a je důležitý aby dotyčná osoba si vybrala psa podle své povahy či osobnosti.
Mám Polského Ogara, krásný, inteligentní pes, skvělý kámoš, výborná povaha. Škoda že je u nás tak málo známý 😥
Musím souhlasit, máme fenu polského ogara… je skvělá. Ale jinak ať si každý pořídí psa, kterého zvládne vychovat…
hafani jsou prima, ale na vrcholu evoluční pyramidy jasně vládne mourovanej kocour …
Každý napíše toho, jakého má doma, protože je to miláček: Zlatý Retrívr
Souhlas s německým pinčem, akční pes a chytrolín.
Nej psí kamarád je výmarský ohař,jednoho jsme měli 11 let a ted mame roční fenku a opět je to super kámoš do nepohody
Výmarku jsem měl patnáct let úžasná teď mám Němku zase super povaha.
Hlavně AKC není největší registr,je to org. která působí v Americe a jejich standart jsou spíše na komerční bázy.
Švícarsky bílí ovčák
😂 ta čeština 😂
to je švíícarština
Máme čiwawu- Rambo,žádná měkota běhá,plave a dokáže pobavit okolí…
Skvělé jméno pro čivavu 😄👍
hhu
Mám stafbula jménem Hamlet je boží doma nepotřebujem ani chúvičky. ♥️♥️
Také máme. Je to zlatíčko na všechny lidi, 😊😍
měl jsem německé ovčáky neměl jsem problém a i irské sestry a Tibetká doga ta byla nejklidnější.
Za mě jakékoli ovčácké plemeno. Měl jsem Belgicko- Německo- Švýcarského, Německo – Belgického a teď mám Švýcarského bílého ovčáka. Všechno feny. Velmi bojová plemena. Bojují se mnou o místo na gauči.😀
Nejlepší je Rottwailer 👍👍😉
🤣🤣👍
Já mám německého boxera Árese, je to super pes!
Boxeři jsou nejvíc 🙂
my máme Cornelis Caesara
Beagle a chytrá hlava???
Rozhodně! Jednoho máme (respektive jednu) a chytrá opravdu je, i učenlivá… ale vedle toho pekelně tvrdohlavá, takže když nechce, tak nechce… a není to vůbec tím, že by nechápala, co se po ní chce, to ani náhodou… prostě jen nechce 😀 Ale je naprosto boží, plná energie, věčně veselá, hravá, miluje děti i psy… a nejvíc ze všeho žrádlo 🤣 Neměnila bych 😍
Pan pes si vybírá vás sám protože on ví o vaší povaze víc než vy.
Svatá pravda ! Mě si takto vybral bernský salašnický a byl celé rodině i vnučkám oddaný 11 let. Chytrý a čistotný.
mám druhého vlčáka brání dům a mám pěkný vztah když něco bolí trápí poslouchá jako když rozumí má ráda děti jsem ráda že ji mám
Dá se říct, že celý život jsem choval a cvičil Německé ovčáky. Věrný,lehce se učí , dostatečně tvrdý – prostě přítel do nepohody. Manželka si fubnu
Nej je pro každého jeho pejsek.
Já měla vždy křížence knírače. Dlouhověcí, oba pres 17 let, inteligentní, přátelští.
souhlasím s vámi
ano, knírači jsou nej! chytří, ukáznění (pokud je panícek, stejně jako kterékoliv jiné plemeno, nezkazí)…tedy, jsou ublafani, ale to jim odpusťte…
nejlepší je můj jorkšírský teriér Miky
Jorkšírům bohužel ve většině případů nechutně páchne z tlamy….
Já mám 2 zlatý retrívry a žije pro ně ❤️❤️❤️❤️
Mini bulteriér
pro mne – zlatý retrívr a bernský salašnický
kolie, pes hodný, poslušný a chytrý
já mám Ruskou barevnou bolonku, Damianka a před ním jsem měla Bisonka Frise Dericka za mě obě plemena Top.Ale já mam rada všechny pejsky a líbí se mi všechna plemena
boxerky jednoznačně
My máme už čtvrtého pudla a je to hrozný mazel.Všichni byli mazlíci.
Nejlepší je Black and tan coonhound♥️klidná vyrovnaná povaha ☝️👌
nikdo tady nechváli JRT,přitom je to hravé i velmi pritulné plemeno co je pro každou legraci.Mame už druhou fenku a rasu bych nemenila
Přesně tak! Moje JRT holčička odešla v únoru za duhový most, bylo jí 16 let. Nejlepší pes mého života. Inteligentní, vtipný, stačilo se podívat a věděly jsme obě, co ta druhá chce. Dobře a rádi se učí.
samojed
nejlepší pes je labrador, ke milý, k dětem, hravý a rychle se učí
shih tzu je nejka🥰
Nejlepší pes je, tedy vlastně byl, kubánská doga. Dělal velmi užitečnou práci.
Škoda že už zmizely všechny chovy a tato rasa neexistuje.
Nejlepší hlídači jsou kříženci
Měli jsme oříšky, německou dogu, čivavu a nyní máme dvě chodské fenky – které jsou úžasné..Mají úžasnou povahu a milujeme se navzájem..Ale i ostatní pejsci, co jsme měli, byli zlatí…Trochu čivava byla tvrdohlavá, ale i tak byli všichni pejsci miláčci.
Musíte si najít psa podle sebe, 20 let jsem choval pekingský , přestěhoval jsem se na věd a začal hospodařit potřeboval jsem hlídače rázem je nejlepší Briard, potrebuji pohlídat stádo před vlkem bude nejlepší mareensko azbuzsky pastevecký pes, ale starnu,bude lepší hladit něco na klíně mám jasno bude to pekinez a u mohou Briard.
Flat cool retrívr povahově jako retrívr či labrador.Je oddaný,velmi učenlivý, chytrý.Miluje vodu, míčky a pohyb. Bohužel se dožívají max 8l pro onkologická onemocnění.Nikdy na naší Bejlinku nezapomene, odešla v 6l.😭
Každý pes má své kouzlo. Měla jsem nalezeného křížence, kokršpaněla a teď mám kavalíra. Každý z nich byl super, ale každý měl i chyby, ale to je normální. Ani my nejsme dokonalí.
kavalírek chyby nemá. Ani já😀
Kavalírek Max byl velká láska. Umřel 2020 v červenci a v listopadu 2020 se narodila Kníračka Lilly. veliká láska a Max se mi v ní vrátil. Lilly dělá spoustu věcí co dělal Max. vysypává misku se žrádlem a pak se naji. Zvedá nohu při čůrání 🤣🤣🤣
Výborný hlídač a úžasný mazel je Leonberger
ANO!!! Super plemeno
tosa inu nejleší k dětem i ostatním zvířatům
Jezevčík 😁
a co musterlansky ohař velký
Jezevčík!
A co Cane Corso to jsou miláčci jiné plemeno bych nechtěla mám už druhého tolik lásky jste nepoznali co umí dát prostě jsou to zlatíčka
souhlasím, taky mame fenku cane corso. Budi respekt,ale jinak je to zlatíčko
Také máme, naprostý souhlas, CC je za odměnu
německý ovčák
Myslím že jedno jaká je to rasa a plemeno, hlavně si rozumět, mám rád všechny psy a doma mám nalezence a v pohodě
americký pitbul jménem pan Bárny mě a mojí rodině dělal společníka skoro patnáct let. Je pryč tři měsíce a jeho ztráta je nenahraditelná. Byl to ten nejlepší milující parťák jakého jsem si kdy mohla přát.
Pro mě byl vždy nejlepší německý ovčák, ale teď, po jeho přešlechtení už ne. Čekám kdy toto postihne nyní hodně módní plemeno belgického ovčáka. Jinak na stáří jsem si pořídila něco míň náročného yorkshira. Je to vhodné plemeno pro aktivniho důchodce. Procházku i dlouhou zběhá a když je nejhůř tak unesete😀
zlatý retrívr, měla jsem ho 15 let. Miláček , denně jsem s ním chodila 14 km. Teď máme křížence jezevčíka a něco,?. Je hodný, vděčný. vzali jsme si ho z útulku. Pes je takový jak se k němu chová jeho páníček.
Pro mě nejlepší a nejcitlivější psí plemeno jsou Retrívři. Labradorský a Zlatý.
Pro mě jednoznačně pudl. Je to prima parťák a kamarád. Mám už třetí apricot fenku a neměnila bych.
Ano, souhlasím, úžasní pudlíci !
labrador
Dobrman-kdo je pozná neměnil by. Měli jsme současně s pudlíkem a vzájemný respekt.Oba osobnosti a mazlíčci. Dobrmanka se dožila 13 let a nikdy na ní nezapomenu a pudlílk přemýšlivý kašpar.
Mám dva, holku a kluka. Zlatíčka a mazlové
Chodský pes. ♥️
Tato rasa nás uchvátila už před třiceti lety a neměnili bychom za nic na světě. Je to láska na celý život.
za mě Cane Corso je to sice obr ale milacek
miluji NěmeckéDogy,chovám je 42 let a první z nich mi vychola dítě.
nezáleží na plemenu psa, ale jak se k němu budete chovat, my ho považujeme za člena rodiny, prvního jsem měl v roce 1980 a vždy to byl člen rodiny.
Nejlepší jsou samozřejmě teriéři! Welsh, Fox, Airdale. Veselí, energičtí, vždy vás brání! Jen nic pro lenochy, potřebují pohyb a zaměstnání.
Nejlepší psi jsou samozřejmě teriéři! Welsh, Fox, Airedale. Veseli, vytrvalí, nebojácní. Vždy vás ochrání. Jen nic pro lenochy.
Nejúžasnější je springspanel, jsme caniterapeuticka dvojka a většího pohodare jsem nezažila a to mám 3.psa.
Miluji jezevčíky v naší rodině jedině oni už 70 let🥰
Měla jsem několik psů různých plemen,ale prim je Německý brakýř.Skvělá povaha.
u nás jednoznačně SAMOJED
Nejlepší pes je každý pes, který je milován svou rodinou. A kdokoliv miluje zvířata, myslím, že to cítí stejně. Všichni si zaslouží lásku, péči a domov. Musela bych za sebe napsat stafforda a staffbulla, ale když má člověk rád zvìřata, ujme se jakéhokoliv. Jistě máme různé zkušenosti, ale jsem ráda za každého jednoho člověka, který udělá kterémukoliv pejskovi či zvířeti spokojený život.
Za mě nejlepší pes Německý ovčák,5- generací,u nás více jak 55let,já a můj bratr jedině NO
Jednoznačně jezevčík! 😁
celý svůj život mám jezevčíky i když mám ráda všechny psy podle mě jezevčík je pan pes
nejlepší pes je chodský ovčák Brix, je víc než můj přítel
15 let jsme měli pittbula,laskavy poslušny a za cely život nikomu neubližil,vychovany laskou,ted mame 5 měsicu biro jokširka prinesl do rodiny zase psi lasku
Biewerterier miluje rodinu,malé děti i návštěvy,je učenlivý,hravý,hlídač, má rád i denní rituál,rád cestuje autem.Velikost mezi yorkširem a shi-tzu.
já už mám druhou brazilskou filu a neměnil bych…..
kolie rough za mne pes do nepohody
nejlépe je když si pejsek vybere Vás
Japan chin
Akita inu
Mně na Cane Corso nejvíc imponuje jeho povaha. Je to pes, který je neskutečně věrný, klidný a oddaný své rodině. Není to jen domácí mazlíček, ale opravdový parťák, který je s tebou v dobrých i horších chvílích. Když dostane správnou výchovu a lásku, vrátí ti to bezmeznou důvěrou a věrností.
samozřejmě že RTW, vše ostatní daleko za ním…
Za nás určitě pudlík.
Mazlík a chytrý pejsáček.❤️
my mame zapadosibirskou lajku a je to hrozne velka laska
Přidávám hlas Německému
Přidávám hlas pro Německého boxera. Je to aktivní parťák. Za mne jednou boxer navždy boxer.
čiperka….dobrý parťák
Já mám opravdu mini Pomeraniana a za mě super. Hlavně je dobře skladná,inteligentní někdy až pěkně vyčůraná, ale mazel největší.
každé plemeno má své kouzlo a charakter. jen lidi si pořizují často plemena,která jsem právě v módĕ. Často přecení své možnosti. a potom malá kulička vyroste a jde z domu. každý pes, který je dobře vedený, milovaný je úžasné milující stvoření. je to parťák a člen rodiny
nedá se jednoznačně určit kdo je nejlepší. každý pes je parťák. je jedinečný
nejlepší pes je leonberger
nejlepší pes je bullterier věrný mazlivý máme už čtvrtého a nedáme na něj dopustit k nu vždy buldočka z útulku bezvadná dvojka
Dá se souhlasit s většinou příspěvků, ale vyučuji loveckou kynologii nejde jen o výběr plemene a hlavně o posouzeni vlastnich možností držení pejska – místo ustájení, časové m ožnosti věnovat se psíkovi, domácí výchova př. výcvik. V Cechach je národním sportem tradice porizovat si stradove módní plemeno bez ohledu na jeho zaměření a potřeby. Odstrašující viz výmarský a maďarský žlutý ohař.
všichni jsou úžasní, záleží na prostředí a výchově
Každy pejsek, kterého máte je ten nej!😊☺️
My měli Elderteriéra, Yorkshira, teď již 4tého pejska rasy Cane Corso – všichni byli úžasní a ti velcí nejen fajn hlídači, ale skvělí parťáci a úžasné chůvičky….😊☺️
skvělý je anglický bulteriér, mám ho doma skoro 10let…. miláček 😁
Má někdo Maltézáčka?
Máme maltézačku, dvouletou. Toto je chytré plemeno, je to mazlivá a hrdá holka. Předtím jsme měli kolii a pak samé jezevčíky, ovšem při porovnání chytrosti vyhrává maltezačka.
Máme doma Vizslu( maďarský ohař) super plemeno, měli jsme i jezevčíka a tak zvaně pouliční směsku. V rodině máme ještě Flat c. retriever a všichni jsou a byli ohromní psy. Nedá se určit která rasa je nejlepší.
mela jsem fenu ktera me zmenila zivot vsechno nejkrasnejsi v zivote sem zazila s ni a diky ni byla pittbul
francouzský buldoček a entelbušský salašnický pes
Dostala jsem k narozeninám pejska, 2 měsíčního Džeka rasla teriéra. Od počátku je hodně divoký. Kouše, škrábe, všechno mi trhá a taky ničí! Přesto je to miláček a nikdy bych ho nedala pryč. Jediné co jsem ho naučia, sedni a zůstaň , zůstaň trvá jen chvilinku. jsem celá poškrábana pokousaná. vypadám jako foťák a v životě jsem něco takového nedělala. Možná bych potřebovala prostou radu. Děkuji za každou radu
My máme ČVecko už třetího,miluje všechny děti a je velmi přátelský
border kolie a německý ovčák
Mám už 15 let fenku yorkshirku a nedám na ni dopustit. Pravda, trošku víc ustekana holka, ale neskutecne inteligentní, přesně ví, co se děje, aniž bych promluvila. Je uz téměř slepá a hluchá a přesto neskutečně vitální a hravá. A ve finále svou pozornosti a stekanim zachránila sousedy před vykradenim.
pro mně /72/ je nejlepší pes bordeauxská doga. Je sice velká ,chce to spíše fenku, ale je hodná, nemusí se tolik venčit, stačí jí menší procházky, nebo zahrada. Hodně spí, tak i vy si můžete odpočinout a je velmi přátelská. Také není tak uštěkaná a impulsivní jako malé rasy
nejlepší plemeno je německý ovčák nebo vlčák mám jich pět a ani jeden na mě neútočí a hlídá mě
Za ne bišonek je malej ale cute rád se mazlí
Pro každého majitele psa je právě ten jeho pes ten nejlepší. Měli jsme za celý můj život nejrůznější plemena čistokrevných psů, ale i voříška, pak pudla, erdelteriéra, foxteriéra, kokršpaněla, amerického staforda. Všichni byli prima kamarádi, inteligentní společníci i hlídači. V mém srdci ale má první místo navždycky slovenský čuvač.
já miluju jezevčíky
Nejhezčí pejsek je ten,co na Vás někde čeká,utrápený a sam,je jedno, kdo to je,láska je jen jedna
my máme labradora v květnu měl 10 let stále se drží celkem v pohodě akorát současná vedra mu dávají zabrat takže ho pořád ochlazujeme mokrou osuškou za mně je to dobrý pes a je to náš 3.pes
dobrman
jen chiuaua…👆
Jedině Novofundlanďan
nejlepší německý ovčák
Stafford Bull terriér
Stafford Bull terrier
Jak chcete, kdo neměl akitu, jakoby nežil.. 😍
Pro každeho je ten jeho pes nejlepší.Za mě jedině německý pinč.Vypada,má í delá co se od psa očekám.
Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.