Menu

Hoover TE 75011 – Recenze, testy a srovnání

Také nás zaujalo v kategorii Vysavače Hoover

Klady

  • Nízká hlučnost
  • Všechny třídy účinnosti A
  • Nižší hmotnost

Zápory

  • Kratší dosah
  • V některých ohledech průměrný
  • Nevhodný na koberce
2 900 Kč Orientační cena

Souhrnné údaje 

Vysavač Hoover na první pohled zaujme čtyřmi písmeny A. Mluvíme zde o energetické třídě A, třídě účinnosti vysávání koberců A, třídě účinnosti vysávání tvrdých podlah A a třídě čistoty vyfukovaného vzduchu A. Tento model je tak v podstatě univerzálně použitelný, poměrně úsporný a vhodný i pro alergiky a astmatiky. Není snad třeba ani dodávat, že je jeho součástí i HEPA filtr, za zmínku ovšem stojí, že je tento filtr i omyvatelný. Vysavač je sáčkový a kapacita jednoho sáčku odpovídá 3,5 l, což byla v době vzniku recenze (říjen 2017) lehce nadprůměrná hodnota. Průměrný objem byl tehdy cca 3 l.

Naopak délka kabelu 6 m a akční rádius vysavače 9 m jsou lehce pod průměrem, který byl v době vzniku recenze v obou případech o necelý metr delší. Za rok tento vysavač spotřebuje cca 27 kWh, průměr byl necelých 30 kWh. Ročně tak za jeho provoz zaplatíte jen něco málo přes sto korun (v roce 2017). Vyzdvihnout musíme hlavně hlučnost vysavače, která je jen 66 dB, a vysavač tak patří k nejtišším modelům ve srovnávacím testu (průměrná hlučnost byla 74 dB).

Parametr Tento produkt
Sáčkový/bezsáčkový

Sáčkový

Výrobce

Hoover

Objem sáčku/sběrné nádoby (l)

3,5

Délka napájecího kabelu (m)

6

Filtr

Omyvatelný HEPA

Hlučnost (dB)

66

Akční radius (m)

9

Energetická třída

A

Třída čistoty vyfukovaného vzduchu

A

Třída účinnosti vysávání koberců

A

Třída účinnosti vysávání tvrdých podlah

A

Příkon (W)

700

Vybavení, rozměry a funkce

Vysavač značky Hoover obstál v kategorii funkcí a vybavení velmi dobře, postrádá totiž jen jedinou věc, a to indikátor zanesení filtru. O plném sáčku vás ale vysavač informovat bude, není tedy třeba jej nějak pečlivě kontrolovat. Pro použití na různých podlahových krytinách jist oceníte regulaci výkonu a stejně tak přijde vhod i hubice na tvrdé podlahy, malá hubice a trubokartáč. Vysavači nechybí ani měkčená kolečka, která jsou méně hlučná a šetrná k podlaze. Pro vaše pohodlí je vybavený také navíjecím kabelem.

Rozměrově jde o středně velký model. Na výšku měři 24,2 cm, na šířku 44,3 cm a jeho hloubka je 30,3 cm. Hmotnost 4,2 kg patří spíše k těm nižším a při vysávání či přenášení po schodech se tak zbytečně nenadřete.

Parametr Tento produkt
Indikátor plnosti sáčku/nádoby

Ano

Regulace výkonu

Ano

Hubice na tvrdé podlahy

Ano

Štěrbinová hubice

Ano

Turbokartáč

Ano

Měkčená kolečka

Ano

Navíjecí kabel

Ano

Výška (cm)

24,2

Šířka (cm)

44,3

Délka (cm)

30,3

Hmotnost (kg)

4,2

Naše hodnocení a závěr

Poměr ceny a výkonu vysavače Hoover TE 75011 je vynikající, spotřebou a účinností vysávání se tento model vyrovná i některým výrazně dražším modelům. Energetická třída A, třídy účinnosti A a třída čistoty vyfukovaného vzduchu A mluví samy za sebe. Ve spojení s omyvatelným HEPA filtrem můžeme tento model doporučit i uživatelům, kteří trpí dýchacími problémy. Tento sáčkový model patří k těm objemnějším na trhu, potěší ale nízkou hmotností, díky které bude jeho používání pohodlné i v několikapatrových domech, ve kterých se nevyhnete přenášení po schodech. Velkým plusem je také poměrně nízká hlučnost. Pokud by vám u tohoto modelu přece jen ještě něco scházelo, například potřebujete o něco větší kapacitu, doporučujeme zvážit i další modely v našem srovnávacím testu, třeba vysavač Rowenta RO6477EA.

2 900 Kč Orientační cena
Autor: | Datum: | Produkt: Hoover TE 75011
Tereza Peterková
Redaktorka
Tereza je redaktorka, která se u nás věnuje tématu klasických vysavačů. Má tak přehled o různých typech, díky čemuž vám poradí, jestli je lepší bezsáčkový, či sáčkový vysavač Hoover, jaký filtr je nejlepší a na jaké další parametry se zaměřit. Kromě vysavačů se věnuje i jiným domácím spotřebičům, které také otestovala, jako jsou žehličky či tyčové mixéry.

Diskuze, poradna a vaše zkušenosti

Zeptejte se na cokoliv, co vás zajímá, a naši redaktoři vám odpoví v moderované diskuzi. Můžete také poradit ostatním, nebo se podělit o svoji zkušenost.

Dobrý den, jaký je sací výkon? Děkuji.

Dušan

Dobrý den, podle výsledků měření se sací výkon pohybuje kolem 147 W.

Iveta Polášková, redaktor

Položte dotaz

Odpovědět na dotaz

Nenašli jste v diskuzi odpověď? Zeptejte se a naše redakce na praktické a zajímavé dotazy najde odpověď.


Další recenze

Recenze Hoover TE 75011

Hoover TE 75011

2 900 Kč Orientační cena