Mám ještě starší 1.9 tdi 81 kw v Audi A6 a najeto skoro 900000 km taky…vlastním od asi 280000….jednou měněná spojka asi v 500000…nesmrtelný….
Diskuze: 890 000 km a motor stále běží: Češi mají legendární Superb v garážích po statisících a netuší, jaký poklad to je
Mezi českými řidiči koluje přesvědčení, že starší nafťáky od koncernu Volkswagen jsou prakticky nezničitelné. Jeden kus Škody Superb s téměř 900 000 kilometry na tachometru naznačuje, že na tom bude kus pravdy.
To je možné, ale jak je to na emisích, pokud tam nemám známého.
Měním olej po najeti maximálně 12000 Km Celý život od Š100 ,Superb, Audi A6 ,Mazda CX5,Mazda CX 60 vše v benzinu
ani ta Š100 nebyla v naftě???
Pro Š 100 byla předepsaná výměna oleje po 5000 km .
Já se u 1,9 TDI držím intervalu 1 rok nebo 30.000km (předpis výrobce) a motor je v 650.000 km tak jak ho v roce 2006 sešroubovali, včetně spojky. Tedy pardon, až na alternátor.
tyhle motory jsou kladiva,mame nekolik aut a lejem do toho olej co nejdem,jezdí se s tím po Praze ,občas dálnice,žádný zahřívaní ,klidně za studena cihla na plynu,rozvody jsem u jednoho měnil až po 150k když už byl řemen na pohled rozpáraný po délce…..a pořád to jede jak za mlada….
Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.