Takže místo – vrátíme všechno co důchodcům „sebrala Fialova vláda“. Platí sebereme vám vše co vám Fialovci dali a budeme hledat co se dá ještě osekat, včetně peněz a podmínek pro ty co se do důchodu chystají.
Diskuze: Velká změna pro české důchodce: Od ledna 2027 zmrazí stát výchovné, končí i oblíbený doplatek
Český důchodový systém projde v následujících měsících pořádnou proměnou. Tisíce seniorů dostanou v lednu 2027 naposledy takzvaný valorizační doplatek, který doposud vyrovnával dny mezi začátkem roku a jejich obvyklým výplatním termínem.
Vlastně dostameme jen na chleba 3x za měsíc.A to asi dúchodcům stačí,možná by ty naše důchody měli taky zkusit.
A co jiného jste čekala? Je toho mnohem víc, co na agitacích slibovali a skutek-utek. Jen je škoda, že lidi mají tak krátkou paměť. Na to populisti sází…a prochází jim to.
Pěkně se Babišová vláda odvděčila všem, kteří ji volili.
Jsem taky důchodce, ale těm co Babiš a tu bandu to přeji.
A pak že neudělali důchodovou reformu.😂
Ale tady ty úpravy neudělala Babišova vláda. To jsou úpravy od Fialovy vlády. Zrovna tak jako slavná superdávka. Právě mě zarazilo to jak tam píšou, že Jurečka byl proti nevalorizováni té pětistovky na dítě. To je úplně zavádějící článek. Superdávku teď tato vláda předělává, protože to je takovej paskvil. V superdávce přišli o peníze hlavně důchodci a samoživitelky. Jen si vzpomeňte, kdo důchodcům peníze bral. Kdo jim sebral valorizace. Babiš to nebyl.
ještě, že jsem ho nevolila věděla jsem, že se tyto vládě nedá věřit
…nevím, nehážu všechny do jednoho pytle, ale myslím si, že dnešní důchodci pokud pracovali se mají skvělé. Někteří odpracovali 25-30 let( čerpaji důchod déle než pracovali) a maji více než ti co pracuji na 8 hodin. Já mám středoškolské vzdělávání a mám 21.500 čisteho (platím jízdné)) Nevím, já mám děti které pracují, protože to viděli i u nás, ano ti už důchody mít nebudou. Co teprve ti co mají cca 10 let do důchodu? Budou mít odpracovaných (pokud pracovali od 18 ) 47 let a důchody poloviční.
Míšo F. Dovoluji si oponovat, pracoval jsem 55let, odváděl za soudruha 17% za kapitalisty jsem odváděl 80,8 % z výdělku. Stát uvádí, že za mne zaměstnavatel odvádí zdravotní, sociální, což je vcelku nesmysl, dělník to nejdříve musel vydělat, aby to kapitalista mohl odevzdat státu za dělníka. Dělník platí navíc ještě 15 % daň z příjmu. Chtěl bych vidět, jak by kapitalista musel makat, pokud by měl za všechny zaměstnance platit sociální a zdravotní. Navíc naše generace se nemohla zašít na pracáku, museli jsme pracovat, jinak by nás soudruh zavřel do kriminálu, kdo nedělal narušoval 5 letý plán a šel do kameňa ! Většina mladých má má polovinu pracovní doby (do důchodu) odleženu na kavalci s mobilem v ruce když byl evidován na pracáku, ono to pro ty mladé zase tak hrozné není ani nebude, důchody se zvyšují každý rok alespoň o 200 – 300 korun. Za s.kalouska byla valorizace 40,- Kč ! Pokud nám důchodcům hradní pán nestrhne celou tisícovku valorizace. Tak si to spočtěte za 3 roky to dělá již 36 tisíc do mínusu…
Neskutečný bordel, který bude bohužel pokračovat…
Dovoluji si vas upozornit, ze abyste dostal duchod, musite odpracovat 35 let. Ja odpracoval 50.
naprosto přesně,nám se ti …. odvděčí za práci ještě líp!
myslím že mnoho lidí to pochopilo špatně to svinstvo To udělala fialová vláda to že se nebude valorizovat pětistovka za vychované dítě na tom nevidím nic špatného o pětistovku nepřijdeme! víc mně vadí že oblékám tvojí matraci na hradě
to je neskutečné, to co nám nevzal Fiala dokončí Babiš. A to jsme mu věřili
dobře vám tak
Myslím si, že není pochopen princip. Místo doplatku pouze 1x v lednu, roční valorizace bude připisována poměrově každý měsíc
Přesně tak, tam se jedná jen o těch pár dnů na začátku roku, protože se začne počítat kalendářní měsíc a ne třeba od 6.1. do 5.2. jak tomu bylo doteď.
Pracovala jsem 50 let a na nic nečekám. Jsem spokojená. Vláda nemá kouzelný proutek.
A co jste čekali ? Vždyť jim o lidi vůbec nejde proboha.
meleš kraviny, nesleduj ČT
na to jste přišla svou hlavou ? Váš Fiala udělal takovou botu, že ty dluhy nesplatí ani pravnoučata . Teď vládu tlačí do dluhů NATO a EU, aby státy platily víc peněz , protože je slíbily na zbraně a pomoc Ukrajině. A protože jsme nesvéprávní otroci západu a USA, tak jen cvakáme a doma je prázdná kasa. Když nová vláda vyhrála volby, ti špiní jím nechtěli předat rozpočet na tento rok, aby neviděla , co s penězi stará vláda udělala. jak je rozfrcala. Kde nic není,ani čert nebere . Prostě kasa je totálně prázdná
Nezlobte se, ale vám, kteří jste Babišovým slibům, i přes všechna varování a zkušenosti z jeho předchozích vládnutí věřili, nezbývá než říct dobře vám tak. Blbé však je to, že to s vámi vyžereme i my všichni ostatní.
Nevěřte těmto blabolům co píše arecenze.
My jsme tozas vyzrali s nicmochrem a neznalkem Fialkou. Všechno je dědictví po něm a jeho elektroucetnim.
zapomínáte že to udělal ještě Fiala Babiš sklidil jen jejich bordel
Nevěřte všemu co tu píšou, potřebuji, aby lidi příště volili zase pětidemolici.
Tak to není.
je to zavádějící článek a Babiš za toto nemůže,je to pozůstatek po Fialoví…
Vse nám seberete,slibovali jste valorizaci,Juchelka říká nejvíce 300.Proste jste lhali,lzete.Jen jste oblbli lidi,ale první co jste udělali jste si přidali Jděte pryc.
Platy politiků zvedla minulá vláda i přes protest tehdejší opozice. Krátká paměť pane Meri Mestle?
ano to je pravda
Nebude se valorizovat, ta petistovka na dítě, a nikdy se ani nevalorizovala, alespoň já beru 500 a nic víc. Důchody se budou dál normálně valorizovat, přečtěte si pořádně článek a neplašte se.
a co nám dala Fialova vláda?
A co vám dala Fialová vláda? Prosím konkrétně vyjmenovat. Možná žijeme každý někde jinde. Já si jen pamatuji, že valorizace důchodů ve výši stanovené zákonem by podle rozhodnutí soudu způsobila hospodářskou škodu. To je to co dala Fialová vláda důchodcům. A pak si pěkně zvedli platy, oni přece o valorizaci přijít nemohou. Vždyť by ti chudáci neměli ani na chleba.
Dano, když jste ztratila paměť, podívejte se na výši svého důchodu v roce 2021 a 2025. Pokud se vám výrazně nezvýšil, pak jste žila někde jinde. Přesně to ve svém komentáři pojmenoval pan Karel – neplatí sliby „vrátíme vám všechno, co vám Fialova vláda vzala“, ale platí realita sebereme vám všechno, co vám Fialova vláda dala.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Velmi správně a pravdivě!
Můžete být konkrétní v tom, co vše nám Fialovci dali? To by mě teda opravdu zajímalo.
Ano presne tak.Jsou to zloději
A co vám dali Fialovci?
A taky se podívejte, kdy ta novela, která bude platit od ledna 2027, byla schválena. V průběhu roku 2024. Vy si myslíte, že tato vláda mávnutím kouzelnýho proutku všechno zpraví? Zatím vrátila odchod do důchodu na 65let.
úplně přesně jeden horší než druheh
me mrzi ze musím platit na osaceni první dámy. taky byl zvyk nic neplatit. jenže není zvyk jako zvyk. Kdyz to nevyjde ústav to zařídí , přece tam mám kámoše z Ksč Baxu .
Hlavně si přidat pro sebe.
To je podraz, hlavně si přidají ONI
No přece ANO
Zkuste si ještě jednou přečíst celý článek, ano?
Souhlasím s paní Lídou. Za současnou vládu se stydím. K žádnému našemu prezidentu si vláda nedovolila to, co si dovoluje tato. Neúcta, nevděk a nerespektování autority .
Ano, přidají, ale jen jestli něco zbyde po Babišovi.
Podruhé je volte ZAS!!!!!!
Také mi to tak připadá, novodobá šlechta si přidala 6.000 Kč a svým sluhům kolem 3.000 Kč. Důchodcům odňali 1.000 Kč Přijde mi, že se o to šábli…
Opět jenom sliby
ano proto jsme vás volí kvůli důchodům ano na nás udělalo podraz na ty důchody jsou horší než Fialová vláda
Pozor,špatně počítáte,Fial.vláda sebrala důchodcům jednorázově 1000Kč.Jste zapomněla?
to nebylo jednorázově 1000 CZ,ale 12000 CZ ročně.
Jenže Fialova vláda musela dát do pořádku ten bordel, co tu zanechal Babiš a když se jim to povedlo, tak zase bude premiér okrádat republiku. Sebral dotace, zrušil důležitá místa, vyhazuje odborníky, prodává důležité podniky, které hodně prosperují jen proto, aby si mohl zase nakrást. Už to vidím docela jasně, Babiše už nikdy.
no a Babiš zase uklízi ten bordel po Fialovi. A podle tónu jakým píšete jste Babiše určitě nevolila.
Přesně!!!
Nojo,svatá pravda…Fialence se to fakt povedlo-kampelička, dozimetr, bictoiny, sestavený rozpočet s chybějících miliardami/90/a tomu vy říkáte pořádek. Já vím, „…jsou hrozní“…tak naše nová vláda, ale pětikolka jim nesahá ani po kotníky.
.
co to povídáte vy uvědomělá
Lžete. Okrádání bylo zvykem za vlády minulé. Už se pozvolna vynořují další kauzy, ty opravdové. Nakydat plno dalších dezinformací na Babiše & spol. Vám může pomoci k úlevě od prohry. S realitou má ale pramálo společného.
Jeden lže víc než druhý, problém je v tom, že se již nedá nikomu věřit. De-facto není koho volit
Volte Hnutí Generace!
A proč jste je volil? Neříkejte, že jste jim věřil. Vždyť od svého vzniku se ANO řídí heslem „slíbíme vám všechno, co víme, že nedokážeme splnit“. Smutné je, ze většina z vás je bude v příštích volbách volit zase. Lidi jsou nepoučitelní.
Lidé (někteří) nepoučitelní jsou. Jinak by aktuálně nemohly být tak vysoké volební preference STAN a ODS.
NENÍ VAM ANI Trochu HANBA BABIŠOVCI????????
Paní Lído, to mluvíte o tom bordelu co v rozpočtu zanechala Fialova vláda a o tom co po sobě za zmatky zanechal ministr. soc. věcí ani nemluvě.
Ne, mluví o tom Burešově nevěstinci.
Prosím? Kde žijete, snad v cizině, že nevíte, jak „hospodařila“ minulá vládní koalice? …
Voliči sekty ANO, máte co jste chtěli. Dobře vám tak !!!! Díky voličům sekty ANO trpí celý národ hamba vám !!!!!
přesně tak maji co chtěli hlavně oblbnul Babiš babičky
… vždyť je jedno kdo tam je, prostě nechaly jsme si rozkrást státní pokladnu. Myslím tím od roku 89. Když bylo 100 tisíc na hlavu zadlužení p. Havel měl zvednutý prst ( pak viděl kam to jde tak raději odešel) Klaus říkal, že 20 let si budeme utahovat opasky no a má se dobře celá jeho rodinka ..asi utahoval dost. Po nás potopa. Kdo to bude splácet?
nejdřív říkal 7 let utahovat opasky.,ale zapomněl říct,že se to bude násobit
Pan Havel od ničeho neodešel. Podle Ústavy může být funkce prezidenta jedním člověkem vykonávána maximálně 2 volební období za sebou.
A ty mu budou ještě líbat ruce a on si bude říkat „polibte mi pr..l“.
Lež má krátké nohy. A Vy lžete.
Zkuste si celý článek přečíst ještě jednou, nepochopil jste podstatu
ja volil ANO,po 30 letech co jsem volil ODS a jsem spokojenej. A určitě netrpí celý narod,jenom vy.
Naopak, díky takovým jako jste vy, celý národ trpí, a co je horší – trpět bude ještě hodně dlouho.
Zase jenom výkřik. Pokud část národa trpí, jde to na vrub minulým rozhodnutím a enormnímu zadlužení státu původní vládou.
Co to melete 🫣 Bývalá vláda i ta nynější nestojí za nic. Naštěstí jsem nevolila ani jednu. Ono totiž není z čeho vybírat 😁
To jsou všechno ještě pohrobky minulé vlády – na fotce by měl být spíš Jurečka nebo Stanjura. Uvidíme, co s tím dokáže udělat současná vláda. Má na to ještě více jako tři roky.
Co jste chtěli koblihy, to máte….
Co udělá současná vláda? Vždyť je o tom ten článek, oseká peníze všude.
Přesně tak.
Lež.
Ano Stanjura a Jurečka to začali, ale Juchelka to do..al úplně. Nevolila jsem ani Fialovu a ani Babišovu stranu, ale co tu ta jedna strana strana nepodělala, to podělala ta druhá a ještě víc.
To není pravda, teď se dějí tak hrozné věci, tohle by si nikdy nikdo nedovolil. Třeba zrušení dotací, propouštění stategicky důležitých odborníků, rušení důležitých úřadů, prodej důležitých provozů, to je taková nehoráznost, že nás dovede někam mezi rozvojové země. Minulý týden jsem opravdu neměla dojem, že skončilo globální oteplování, Macinka by měl dostat za vyučenou. Tahle vláda ať nedělá nic, na co sáhne je hrůza hrůz.
A to máte z vlastní hlavinky nebo info z ČT?
Jste chybně informována. NIKDO nepropouští žádné „strategické odborníky“. Pouhá demagogická tvrzení jsou i ostatní Vaše věty.
A to ještě důchodcům sebrali příspěvky na bydlení, díky skvělé superdávce jsem jako přišla o 3000 a to platim 8000 zálohu na elektřinu ,super nová vláda
Super dávku má na svědomí Jurečka, ta už je od října loňského roku, ale to neznamená, že by si Juchelka neměl dát pořádnou facku za to, co tu vymýšlí za hověziny.
To je možné, ale příspěvky na bydlení sebral Juchelka.
To neplatime ani jako zalohu za cely rodinny dum..beztr bydlet levneji a prestante tady knucet.
Duchodovy system pro rocniky 60-64 super lip uz nam to vyjit nemuze dele pracovat oforacovat 45 a vice let ale duchod tak za zasluhy – cim vic odvedes tim mene obdrzis 😊
Pojďme so ulic!!
jurečka múže akorát držet tlamu. sebral invalidum víc než polovinu příspěvku na invaliditu a teď dělá chytráka.
a ještě jim sebral příspěvky na bydlení s tou jeho poblblou superdávkou
Příspěvky na bydlení sebral Juchelka a tahle poblbaná vláda.
Opět pouze lžete.
Juchelko, Juchelko, do roka a do dne… |:-(
Krásně nachytala Babišova vláda důchodce na volební hlas-hnus tohle.Naslibovali hory doly a jak se důchodci budou mít líp a kde je pravda?Nikdy více Babišovu vládu,at si zkusí vyžít s pár korunami co jim zůstanou.Berete těm,co už si nemůžou přivydělat to je podraz největší.
Za mě paráda, nevim proc se tady hadáte #BABIŠNAHRAD
úplná blbost. Mám 74 a vím kolik spotřebují. plošné. výpočty jsou na nic. podpora se má zaměřit hlavně na rodiny s dětmi. nebudou li ty. nebude ani na důchodce. Přispíval bych důchodcům na léky , případně indiv . na bydlení. Nic ostatního nepotřebujeme a to navíc zdaleka ne všichni. podporovat je potřeba ty. kteří budou žít a spoluvytvářet HDP. ne z něj čerpat aby populisty udržovali u moci a koryt. 😟
Máte naprostou pravdu a já bych příspěvek na bydlení zrušil. Každý měl za dobu své pracovní aktivní činnosti možnost si vydělat na své bydlení ne pořád žebrat příspěvky
O bydlení hodně důchodců přišlo. Důvodů je hodně, ale nebudu to rozepisovat. Říkat o důchodcích, že žebrají, je pod úroveň. Kdyby nepotřebovali soc.pomoc, tak by nežádali. Senioři pracovali celý život a šetřili pro mladé, to už dnes u mladých není. Chtějí všechno, ale postarat se o staré rodiče, to je jim cizí. My jsme si na své důchody vydělali a mladí vám řeknou, že vás živí. Co vy víte pane Tomáš o životě důchodců? Jen malé procento stačí platit poplatky, ostatní jsou na tom špatně, už tak drahé byty se dále zdražují. Asi jste na tom dobře, když tak jednoznačně dokážete odsoudit to, že někdo potřebuje pomoc.
Super nazor ,diky za nej!Je mi 56 manzelovi 61,chceme ,aby se dobre meli nase deti a vnoucata..Mx mame vicemene uz vse ,oni takto nebudou mit zdaleka to co mi.
Ty zrzava mask…. o tak nech duchodce nejakym zpusobem zlikvidovat a budes mit klid.
Informace pro všechny zdejší důvěřivce. Tento článek je značně zavádějící a nepravdivý, a to zcela záměrně, aby vyprovokoval právě takové důvěřivce, jako zdejší diskutéry. A jak je vidět, daří se jim to celkem dobře. Máte to již dané v konkrétním zákoně, který jste si přečetli? NE! Doložil autor článku takovýto důkaz? NE! Proč jsou lidé tak snadno manipulativní?
Přesně tak!
Kdopak je za článkem?
Marian Jurečka
poslanec KDU-ČSL, bývalý ministr práce a sociálních věcí
Přesně a přidejte k nim p.Kupku,Rakušana,Hřiba a celou tu bandu co tady vládla předtím a každý den plácají ty jejich moudra hlavně na ČT.
Takže jste lidem lhali.. jó vlastně už je po volbách..a potřebují se posílat peníze jinam.🙂
Konečně první lucidní názor, proč je tu takový nepořádek !
Jak jste naivní. Anebo jen špatně informována? Rozhodně se nebudou bez rozmyslu posílat peníze do cizího státu.
ta „nevalorizace“ mateřského příspěvku je vizitka mužů. žena by měla porodit co nejvíce budoucích pracovních sil a v zaměstnání automaticky dostat méně a v důchodu samozřejmě taky méně . Milí muži, že Vám není stydno. Asi bychom se my ženy měly dohodnout a týden v měsíci nevařit mužům a to ani v hotelech a restauracích.
Poradte mi, jak to mam zmenit a ja to udelam. I kdybyste nevarily vubec, nevim co s tim.
proč by mělo být stydno nám? Vyřidte si to s feministkama, které si myslí, že žvaněním a provokacemi se dá něčeho lepšího dosáhnout. Zatím jste si vykvákali jen úbytek respektu a práci navíc. Dobrá práce :-).
Jsem rad, ze jsem tomu podvodnikovi a lhari nenaletel. Ale co ti co ho volili? Nechapu, jak muze mit porad 30%.
Jsem duchodce.
Aha, takže klidně příště zase naletite ODS, STAN anebo podobným…
Jen velmi zřídka čtu komentáře k různým oblastem v české ekonomice s navazující redukci různých finančních dávek pro určité skupiny obyvatel tohoto státu. Minim. 90% lidí jen kritizuje téměř vše – prezidenta, vládu, politické strany, nízké příjmy některých skupin obyvytel vč. důchodců. Vládnoucí třídu a navazující mocipány jste si zvolili sami, tak co kritizujete, jsou to Vaše chyby . Pokud by chtěli vládci lidu něco někomu přidat (kromě sobě) tak musí na to mít odpovídající příjem. Kde ho vzít… to je ten základní faul. Jak to řešit… jak ? …..snížit všem mocipánům vč. vlády, poslanců, senátorů jejich vysoké příjmy, zrušit 80% všech neziskovek, zásadně upravit daňovou sféru, vrátit rozkradený a prodaný majetek republiky zpět do rukou státu a mnoho dalších úprav. To jsou ale neproveditelné kroky, které mocipáni nedovolí. Tak co nám zbývá .. držet hubu a krok… s tím ale dlouho nevydržíme a doufat ve změnu je mizivá naděje na zlepšení. Ve starobním důchodu jsem již 30 roků a abych mohl trochu slušně žít, tak musím stále pracovat .
Zatím také jen berou jako Fiala ! Co taky s důchodcema . Stát už je nepotřebuje !!!!!! A nejhloupější jsou Ti co v důchodu chodí pracovat !!!!
Co „berou“? Nevnímáte realitu?
takže tato vláda když schráblá hlasy důchodců ze svoje sliby tak teďka ty sliby neplní takže jí to spočítáme u příštích voleb
Nelžete tak primitivně, prosím. Volte si koho chcete. Ovšem pak si nestěžujte, že Vás nějaká budoucí x-koalice, podobně jako ODS, STAN & spol., znovu začne zadlužovat, okrádat a rozdávat peníze nás všech do ciziny…
Už jsem vzdala, že by nám důchodcům někdo pomohl, spíše naopak. Už se musím po třetí stěhovat, abych měla menší nájem, ten můj důchod mi už nestačí ani na bydlení. Bez příspěvku bych se mohla jít pást. To mám odpracováno 42 let.
Nechte vládu pracovat, vždy myslí na všechny, minulé velké zvýšení důchodů bylo taky za této vlády. Vláda slepence Fialy by důchodcům sebrala vše!!! Věřte této vládě nikdy nenechala lidi na holičkách.
Minule zvyseni duchodu by musela vyplacet kazda vlada ,ridi se to inflaci,takze zadnej hodnej Babis,tahle vlada klidne necha lidi na holickach.
Svatá pravda
Šel jsem do důchodu v říjnu 2021 výměr důchodu 14750 Kč . Od ledna 2026 mám 19600 to je cca 5000 za vlády p.Fialy .Jsem zvědav, kolik to bude za Babiše.
Při 18tis starobního důchodu vám to přijde v pořádku a odpracovaných 42.let?
Asi si většina pisatelů neuvědomuje, že dát dohromady ten bordel po minulé vládě je úkol, který současná vláda snad někdy dá dohromady, bude to velmi těžké.
Jaký bordel ?
Dluhy po minulé vládě, včetně „závazků“ platit za někoho, za něco, někomu, o čem stávající vláda nebyla ani předem informována.
Zase se někomu podařilo nepravdivím článkem poštvat lidi proti Babišovi, vzpamatujte se a nevěřte všemu, co štváči dají na internet!!!
A kde je ta pravda ?
Oprava: nepravdivým
Od svých sedmi let jsem evidoval celkem 7 200 hodin v akci z. Pak jsem mávnul rukou a přestál evidovat s výrokem “ vždyť to dělám pro příští generace.“ Nyní trpím bídou, kterou jsem nikdy nezažil. Tak zle mi ještě v životě nikdy nebylo.
Ale bude líp ! Nebo bylo líp ?
takže tato vládnoucí garnitura je pro mě nevolitelná
Jsem upřímně zklamaný s finanční pomocí této vlàdy důchodcům , vzpomínàm když důchodci měli dostat jednoràzově 1700 kč a Jurečka to zrušil , Alena se šla za důchodce soudit, Dnes je ve vlàdě a mohla by pomoci ale skut utek , Čekal jsem víc pomocí pro lidi
A koho jste volil ?
můžete omezit reklamy, nejde odpovědi v diskuzi vůbec číst
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjrjjjjjjjjjjjjjjjjjj
Jen poslanci
papaláši a ukrajinci se budou mít dobře na český občany se nikdo koukat nebude,ať odmakáte kolik chcete vždy dostaneme jen přes prsty
Dobře ti tak. Stát není od toho, aby ti utíral zadek.
Ať si zmrazeji svoje vyplaty.Zase budou okradat ty nejzranejsi.
lidé raději sliší příjemnou lež než nepříjemnou pravdu.teď to tu máte voliči ANO
A co se Vám stalo? Máte problém s realitou, po „vládnutí“ Fialy & spol., asi. Víte vůbec jak Českou republiku zadlužili? Těžko.
Dobře tak dezolátům. Když nechtějí platit konsecionářské poplatky, tak stát ty peníze na financování Veřejnoprávní televize někde musí vzít. Tak je vezme dezolátům. Hlavně, že trestně stíhanému premiérovi se zvyšuje zisk o miliardy. Hlupák zůstane hlupákem.
Zase jeden zcela tupý lhář a sprosťák. Kterému „chytrákovi“ zvyšujete Vy zisk o miliardy – někomu ze zbrojařů anebo jejich kamarádů v nejvyšším patře (hradním); asi. Jste sám ten jak uvedeno ve Vaší poslední větě. Zcela mimo realitu.
Vlastně to nechápu? Somraci,kteří nechtějí dělat a jsou schválně chudinky. Dělají nepořádek a haranty – těmhle to mají zaříznout. Ať táhnou do práce…
Jucheke z nás dělá hlupáky. Ve 100 letech 1000Kc. Kolik nás bude?
Co nám,,zloděj Fiala “ přidal, to nám opravdoví zloději seberou. Chápu,,spálená země “ Agrofert by měl málo.
Fiala Vám něco přidal? Aha: zadlužení republiky, to je fakt.
A co si sebere naše slavná vláda, když berou důchodcům.To co seberou ať si odeberou také.Tohle,že je vláda👎👎👎👎👎👎👎👎👎HNUS
Jsem velký váš fanda—celá rodina vás volí,vím že musíme šetřit,ale pokud dáte po těch všech slibech jen ty tři stoky důchodcům(od ledna 2027),tak vám garantuji,že ztratíte více jak polovinu voličů!!!!
kdo věří lháři jeho sliby, je naivní blb
To mluvíte o Jurečkovi anebo P. Fialovi; jasné. Těm se věřit nedá.
ani komunisti nebyli tak zákeřní jako všechny vlády od převratu.
to se dalo čekat když si vzal do vlády fašistu Okamura a komunistu Macinku
Člověče, než použijete slova, jejichž význam Vám zůstal utajen, tak se předem s někým chytřejším poraďte. Napsal jste trapnou lež.
Pracovala jsem 39 let, z toho 14 jako OSVČ a z toho důvodu mám nízký důchod, nemám ani 20 tisíc. Ale nebrečím, věděla jsem to. Mam 2 dětí, partneři moc na ně nedávali, tak jsem to celé táhla já. Nikdy jsem o žádnou dávku nežebrala. Je mi 75 let a od důchodu 2010 stále pracuji, doufám. Naštěstí pracuji doma nebo na chalupě, díky počítači. Každý by měl myslet na sebe sám a taky se o sebe postarat. Dost lidí je líných a nadávají na stát. Je to jen a jen jejich chyba. Měli by se nad sebou zamyslet.
pěkný den,nechci být hnusný jelikož jste starší paní věku mojí mamky ale píšete že nemáte ani 20 tisíc důchodu a že jste od roku 2010 v důchodu to už je 26 let a je vám 75 tak to jste alando důchodu pokud počítám dobře kolem 50 let a máte odpracováno 39 chápu učení se počítá také ale kolik by jste chtěla kdyz jste neodpracovala ani 40 let a je vám málo 20 tisíc to se počítá výše výdělku a počet odpracovaných let a vy důchod máte ještě asi kráceny jelikož jste šla asi dřív a to je opět kráceny důchod kolik by vám bylo dost za ty vaše odvody a tak brzký důchod
oprava 16 let v důchodu
a ještě 14 let OSVČ to je také možná ten důvod fakt nechápu kolik by vám bylo dost v 50 do důchodu odpracovat 39 let pravděpodobně jít do předčasného platit půlku odvodu jako OSVČ a chtít asi 30 tisíc důchodu fakt jste skvělá a pravděpodobně a skromná
A co snížení platů poslanců o polovinu když nás tak zadlužuji
Je vidět že vláda nemá prachy.Dobře už bylo.Tato vláda bude max.Jedno volební období.😂
Tohle schválila Fialova vláda.
Zde je skoro zbytečné to opakovat, někteří lidé se chtějí jenom hádat a ani nepřemýšlejí, jak vše okolo důchodů vzniklo a kdy…
Takové prkotiny ani nestojí za zveřejnění, 5 Kč měsíčně za valorizaci na díte finančně nikoho nezruinuje ,ani to, že se penze bude brát jednou za kalendářní měsíc a ne s doplatkem 150 Kč.
To snad ani nestojí za zveřejnění 5 Kč měsíčně na dítě někoho nezruinuje stejně tak jako když se důchod bude brát za kalendářním měsíc bez toho doplatku a nevím 150 Kč
To bylo slibů a teď nic. Hlavně přidejte stoletým ty to potřebují. Tak si tu valorizace strčte někam.
Rozumný a chytrý ví že 500 na dítě zůstane jen se nebude provádět valorizace !! Nikdo nám nesebere 1000 kč měsíčně jak vláda pěti demolice dnes už to děla asi 40 000 každému a inflaci přes 30% nám snížili úspory o 30%
Ještě že tu důchodci jsou jinak by se nemělo co psát celý rok se píše kolik nám dají a další kolik dostaneme už je to otravné proč se nepíše kolik si politici dali a kolik si přidají bylo by to zábavnější 😂😂😂
Když potřebujou hlas tak mažou med . Na ukrajinu penize jsou . To jo . Pro naše NÉÉÉ .
vypakute Ukrajince, přestaňte jim vyplácet nehorázné peníze co do nich vraždíte a bude dost pro důchodce
Vážený pane Ing. Juchelko,
měl jsem za to, že Vaším nástupem do nové vlády ANO dojde ke změně proti chování se vlády ODS. Vidím že ke změně nedošlo, opět jen sliby a jejich odsouvání. Mělo dojít k navýšení důchodů, u lidí kteří dosáhli věku nad osmdesát let. Nestalo se. Tnavíc bylo zrušeno započítání studia na vysoké škole. Vím, že po předání vlády ODS došlo také k předání značného zadlužení. Mám však za to, že částky slíbené důchodcům by státní rozpočet určítě nerozhodily. A navíc si myslim, že při dobré vůli by bylo kde potřebné částky pro důchodce získat.
Jak může někdo věřit panu Fran. Sádrovi a jemu podobným. Copak neumíte počítat. On teda šel v 10 letech pracovat aby šel v 60 do důchodu. A to těch keců tam je plno.Trošku to chce používat to co máme na krku.
Dobrý den, věřila jsem této vládě více než Fialově, ale jak je vidět sliby se neplní.Jsou stejní.Všichni co se dostanou ke korytům myslí jen na sebe.
Vy zřejmě vůbec nepřemýšlíte, jak složité je pro stávající vládu plnit programové prohlášení, když po té minulé zůstaly dluhy a závazky, o nichž věděl jen F. & spol.
Proč dávat důchodcům?Musíme přeci zbrojit!!!Hlavně uspokojit Američany!!!!!!
Nejhorší na tom všem je že hradní pán a paní,kterou musíme oblékat,mají navíc vojenské důchody a výsluhy. A nás obyčejné dúchodce oberou o vše. A páni poslanci si svoje platy a paušály nezmrazí. Oni si je valorizují
Máte Babiše .
Franta Sádra
….máte pravdu – my co celý život makáme, platíme si zdravotní, sociální, odvádíme daně – v důchodu dostaneme kulové. A mladí? Pomalu ani neví co je to práce, natož zodpovědnost
A že by si vláda ubrala sama peníze to ne.🤑
A přesto je tady skupina hlavně důchodců, kterým to nevadí a stále budou tuto vládnoucí sebranku volit.Za kousek koblihy prodají klidně budoucnost svých dětí
Co prosím? Za jaký „kousek koblihy“ kdo a co prodává? Trapné rčení, zcela neodpovídající reálné situaci. Máte-li osobní problém, řešte ho. Ale nenapadejte bezdůvodně voliče Vám nesympatické. Děkuji.
Mám dojem že spousta z vás pořádně nepřečetla článek.
To bude horší neš bylo
To bude ještě více okradaní důchodců než bylo naco jsme je volili ten Juchelka je horší než ten Jurečka
Co Vám daly vlady od 89 roku?!
Akorát sliby! Skutek utek.
Co tak si zmrazit platy zmrazit samý, a žijte stoho. o důchodci. Že Vám hanba není.
Že Vám hanba není, důchodcům vzít a pak sobě si přidat na 13 plat,
Co říct dokud člověk mohl pracovat tak byl dobrý a odvadel Daně a sociální!!!!!Nyní když je důchodce stále se tak pritezi společnosti!!!!!!!!! To je odměna za to co vykonal pro tento Stát a je potřeba se důchodců ZBAVIT!!!!!!!!ALE NEBOJTE I VY BUDETE STARY!!!!!!!!!!!!!!!!
Je to jejich problém. Mají nejvíce volebních hlasů, a tak mohou sami rozhodnout o svém osudu.
to všechno ta Fialovic sebranka,uzákonila a vymyslela. obrat jen důchodce, invalidy a matky s dětmi. nebojte se Babiš to dá dohromady. Babiš také předtím nejvíce zvedl důchody. oni to srovnají ale nejde to hned po 10 měsících vlády a ještě když to opozice blokuje. vydržte já Babišovi věřím.
Konečně logická argumentace. Někteří zde se totiž potřebují pouze „vyvztekat“ a nemyslí.
No jo.Prece musí někde vzít peníze na Ukrajinu a své platy a dovolené.To my důchodci si dovolit nemůžeme.Mozna ,že nám vláda dá zvonky na krk abychom se neztratili až se půjdem past.
Čekal snad někdo něco jiného? Každá z vlád něco slibovala a po zvolení to vzápětí utla. Nynější vláda se nijak neliší 😁Fiala nebo Babiš…… stejná sebranka 👎👎
Na diskuzi se vždy pozná, jak to komu myslí….
je to všechno sebranka mysli sami na sebe
mám 4 syny slušně vychovaný a nizky důchod, proč? protože jsou vychovaný
Přeji to všem co ho volili!! Máte co jste chtěli a dobře Vám tak!!
Nemyslíte? Zkuste to.
No Ukrajina a zbrojení má přednost to je jasné. A ti mladší půjdou do důchodu v 80, ne?
hlavně že cigosum zvednou porodné a řidičák to je hlavní mnozí se jak potkani a,důchodce okrádá no prostě uz nejsou vydelecne činí hlavně důchodce do práce ze a mladí na pracáku at žije Česká republika
Vůbec nechápu příspěvky po 500Ķč od 80 let výše, když téměř 90% důchodců v tomto věku pobírá příspěvek na péči.
Příště zase volte ty zmetky.
ODS & spol., STAN, TOP09?
kde jsou ty sliby hlavně že je volili nejvíce důchodci
teď už je nikdo nepotřebuje
Zase jenom sama LEŽ!!! To co naslibovala před volbami už to neplatí!!! Teď se Babiš ukázal jak je prolhani!!!u Už je volit nebudu a nebudu volit nikoho!!! Samé slby před volbami!!! Už nikomu nevěřím!!!🤮🤮
trvalá bych na vrácení 5000 Kč co jsme měli dostat jako důchodci. já osobně bych je potřebovala na jídlo.
Hezké přání, bylo by to víc, nebýt enormního zadlužení předchozí vládnoucí garniturou, která nehodlala nástupcům dát ani pravdivé údaje. P.S. Jako důchodkyně bych také uvítala, kdyby nás v roce 2023 nepodvedli a každého měsíčně neošidili cca o tisícikorunu. To je mnohem víc než 5 tisíc…
Neházejte vše na Fialu. Babiš popisoval naši zemi za spálenou,ale jen co se dostal k moci,tak prvni byli dotace pro Agročert.Potom prý nezbyvá na důchod.Myslim,že ti.mladí nedostanou žádný důchod.Je mě vás lito,co jste mu na sliby naletěli.Není to Čech a tak se chová.
Lžete stylem Fialy i jeho pohrobků. A navíc: pokud nerozumíte systému dotací, nepouštějte se do „výkladu“, prosím.
Sliby chyby
Tak hlavně, aby si to voliči koblihaře důchodové věku pamatovali až budou přemýšlet jestli báťušku Babiška volit.
Prosím? Kdo je pro Vás „koblihář“ a co máte konkrétně proti starší generaci? Jste snad sirotek bez rodičů či prarodičů anebo se domníváte, že budete věčně mladá? (Odporný názor.)
Nepoznáváš se, soudružko? Kobliháři jste vy, kdo jste za koblihu prodali budoucnost nejen svou.
Sklenáři, Vy jste pouhý provokatér anebo, což je horší, primitivní hulvát. Povídejte si v podobném duchu se sobě rovnými. Vy pro zaslepenost nevidíte realitu. Vaše neznalost nemůže být omluvena ani věkem, pokud jste mlád (asi jako G. Koláčková?). „Na hrubý pytel hrubou záplatu“, hloupý člověče. Pro tebe nejsem žádná „soudružka“. Budoucnost prodali právě lidé jako ty.
Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.