Menu
Přečíst článek

Diskuze: Ani Němci, ani Rakušani: Kdo skutečně vyrábí nářadí Parkside? Stopy vedou do Číny, kutilové často nevěří

Kdo potřebuje pořídit nářadí do domu nebo na zahradu a nechce za něj utrácet závratné částky, ten obvykle sází na privátní značku Lidlu známou pod názvem Parkside. Spousta zákazníků však nemá tušení, kdo jejich oblíbené nářadí vyrábí. Zjistili jsme všechno, co potřebujete vědět.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

L
Lubomír
5. 7. 2026

😂 on je fakt někdo tak naivní. Všechny levné značky se vyrábí v Číně. No a někdy se i ty profi vyrobí v Číně a pak se přeznačí

R
Richard
5. 7. 2026

Ano přesně, buď White label, nebo priváte label. U prvního si o označí zadavatel a u druhého to už výrobce razí třeba značkou Bosch. Vše made in China. Ale kontrolu kvality dělají lidí od zadavatele.

PN
Pavel N
6. 7. 2026

a není to jedno, kdo to vyrabi ?

TS
Tomáš Struhala
6. 7. 2026

neni přiteli, optavdu neni, kdyz se podivas okolo sebe, vse je žluteho původu, nekdy pod ochranou evropskeho vyrobce. jak dlouho mysliš ze bude trvat nez evropske firmy kleknou, a vse se bude dovažet? ale uz ne levnejsi nez evropske produkty ale minimalne stejne drahe. a co budou delat ti lide kteri pracuji v techto firmách? pujdou na pastvu? tvuj pohled je velice kratkozraky, sobecky…

VT
Vašek Tala
7. 7. 2026

Nejenom levné značky ale prakticky všechny.Těch které se vyrobí v v Evropě je jen hrstka a to ještě vyrábí v Rumunsku,Bulharsku nebo Turecku.A platí to i u všech českých nebo polských značek

D
Doctor
5. 7. 2026

Hm, novinka. Ani ten Bosch se nevyrábí v Německu s díly vyrobených v EU.

RV
R. Vodvarka
5. 7. 2026

Co by na tom bylo pro nás tak skvělé, kdyby se nářadí vyrábělo v Rakousku, nebo Německu? Je jasné že by to bylo drahé a není dnes vůbec jisté, že by to bylo lepší. Až Asie jestě víc zbohatne, tak přestane pracovat za nízké mzdy a pak budeme vzpomínat na dnešní doby, kdy stojí nářadí pár stovek.

O
Otto
5. 7. 2026

Jezdíme kontajnerem a přijde mě že všechno se vyrábí v Číně Už jen čekám kdy budeme dovážet pečivo😬

M
Martin
5. 7. 2026

No, zvykejme si, že naše evropská civilizace, věda a technika, už na vrcholu byly. Tohle skóre už nikdy nesrovnáme, i kdyby nám okamžitě přestali házet klacky pod nohy vlastní lidé, kteří to s námi v bruselských institucích myslí samozřejmě co nejlépe.

TS
Tomáš Struhala
6. 7. 2026

Brusel.je příčinou techto problemů, jsou stopro na vyplatni listine čiňanu.. jinak by nedovoli krach evropy k nemuž míříme

KP
Karel Pavelka
5. 7. 2026

I tzv. znacky se vyrabeji v Cine, treba bity od Makity me hodne zklamaly, vydrzely tretinu toho, co od Parkside…

L
Lery
5. 7. 2026

Co se divíte. Dělám v Dewaltu a víte kolik dílů jde z Číny, Izraele nebo Mexika? A naopak kolik dílů odesíláme zase tam? Dokážete si představit že každá fabrika by si vše vyráběla sama? Kdo by to zaplatil? To není snad ani reálné.

FC
Franta Chytrý
6. 7. 2026

Spíše by se mělo uvést co se v Číně nevyrábí, možná by na to stačil pivní tácek.

FM
František Mrzena
6. 7. 2026

Bohužel Čínské výrobky jsou dnes většinou kvalitnější než Německé .

Robert Škaloud
6. 7. 2026

Ano,podepisují se pod „kritiku“ některých výrobků Parkside. Protože jsem pracoval profesionálně s různým nářadím,sám nevěřím ,že tato zn . je výrobek SRN,tedy německý. Tam je kvalita trochu někde jinde .
Lídlovskému nářadí od Parkside je typická kvalita China.
Ostatně i další zn . mají na výrobcích Made in China,co si budem.

MD
Miloslav Drábek
6. 7. 2026

Čína je hegemon, jelikož kapitalista potřebuje levně koupit a se ziskem prodat. Lidská práva jsou až na posledním místě. Už jsem vezl ze Švédska, přístavu Malmö sekačky Stiga -made in China, z Amsterodamu nářadí Fiskars -made in China a kostky Lego, made in China, z Terstu ingoty hliníku, taktéž z Číny. Celý svět potřebuje Čínu, jenom u nás je pár blbců made in Tchajwan!

Pavel Čada
6. 7. 2026

O jaké kvalitě tady mluvíte,smejdi to jsou.

P
Pavel
6. 7. 2026

cena odpovídá kvalitě, která je dost slušná. u takového nářadí Bosch je cena premrštěná a zdaleka neodpovídá kvalitě. Raději 2x koupím Čínu než třeba Bosch

PP
Petr Picpauer
6. 7. 2026

Většina lidí si myslý že pošpinění značky parkside není na věci.Podle mého názoru nám slavné značky Boss,Makita aj.nenabídnou dostupné produkty za málo peněz ahlavně pro každého.Takže nešpiňte a nepomlouvejteDávám👍

V
Vs
6. 7. 2026

Mám toho od nich dost na jeden typ baterií zatím spokojenost,čas ukáže

FB
František Bouda
6. 7. 2026

Když Parkside,jako že ano,tak ale
Performance.Velká spokojenost!

MS
Miloš Sklenář
7. 7. 2026

Když čárka nebo tečka, tak za ní mezera. Zdroj: základní škola.

MS
Martin Schwarz
6. 7. 2026

Dobrý den vespolek, neřešíl bych kdo Parkside vyrábí,ale spokojenost zákazníků. já osobně jsem spokojen . Za málo peněz hodně muziky.

MS
Miloš Sklenář
7. 7. 2026

Zdravím.
S Parkside mám v posledních cca 5 letech opravdu hodně zkušeností. Ale ne u všech výrobků této privátní značky jsem mohl být spokojen. Některé jsou výborné, a
slouží mi dodnes, jiné jsem musel po pár použitích buď vrátit, nebo vyhodit. Suma sumárum – docela dost muziky za přiměřenou cenu, ale určitě ne za málo peněz.

J
Jaroslav.
7. 7. 2026

Čína je továrna světa a umí i velmi kvalitní věci.

OC
Oktavián Chloupek
7. 7. 2026

No nedivil bych se,kdyby i dobré nářadí bylo z Číny . Vždyť v dřívějších dobách dělala Čína kvalitní práci,tedy nelze říci, že Čína neumí.

PV
Patrik Večeřa
7. 7. 2026

At parkside nebo Wurt, kvalitu čina umí uz dávno nikdo jiný pod evropské náklady neumí vyrobyt.buď me rádi že je to čína až se urvou ze řetězu indové to bude teprve sranda.budem prosit čínu aby je prabila na trhu.