ČSU je prolhaná instituce. Nájmy ve městech jsou nezkutečně drahé
viz jejich vlastní tabulka nájmů.Jak tedy z průměrují nájmy na částku, 8897,.Kč .LŽOU vlastnické bydlení nemohou počítat do nájmů
tupci. Tak je to. Proto si lidé pořizují vlastnické bydlení,aby neplatili tak vysoké přemrštěné zlodějské nájmy. Lichvářům.
Diskuze: Češi za bydlení dávají jen 8 897 Kč měsíčně, tvrdí ČSÚ. Lidé si stěžují, že běžně platí 3x tolik
Ve většině rodinných rozpočtů patří k významným výdajům ty spojené s bydlením. Podle nejnovějších dat Českého statistického úřadu loni české domácnosti měsíčně dávaly na bydlení v průměru 8 897 korun.
Oni možná tolik nelžou. ČSU a ostatní státní úřady poskytují zaměstnancům byty/domy v rámci zaměstnaneckých benefitů. Převážně nejdéle sloužícím a výše postaveným. Za směšné nájemné cca 2000Kč/měsíc… To při počtu úředníků značně pokřiví statistiku běžného občana…
Nepravdivý údaj, protože nepočítá s náklady na bydlení typu hypoték a dalších služeb.
Ano, úplně jste se trefili. V Brně byt 2+KK 68m2 . nájem 21 700Kč + elektřina 5000 Kč. Byt původně byl zahrnutý do prodeje do OS a já jsem za něj městu zaplatila 1350000 Kč. 200 000 mi chybělo, takže jsem si vzala úvěr a ve finále to bylo 2x tolik co jsem musela zaplatit. 15 let jsem nájem neplatila a město Brno si celý dům dalo bance do zástavy a prodej do OS byl zrušený. Nyní už zase zvažovalo prodej, ale za astronomickou cifru a já pozbyla víc než 1,5 milionu , zestárla, paertner zemřel a už jsem nic kupovat nemohla. Zvládala jsem platit nájem 2 roky a nyní jsem byt musela vyměnit za malinkatý na předměstí 36 m2, ale i zde platím 11. 000 Kč, takže těch 8 897 Kč by možná v Brně stačilo na králíkárnu.
Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.