Menu
Přečíst článek

Diskuze: Kde se vyrábí nářadí Makita v roce 2026? Zkontrolovala jsem výrobní štítky více než 30 produktů. Německo překvapilo

Na internetu se často řeší, jestli je lepší Makita z Rumunska, Číny nebo Japonska. Místo čtení diskuzí jsem se proto podívala přímo na výrobní štítky více než 30 produktů Makita, které mám v dílně.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

M
mirek1965
30. 7. 2026

mam v dilne DHP481 z rumunska a rázák z ciny a po ctyrech letech mezi nima nepoznam rozdil. obe to jede porad stejne, jen ta cinska ma o kus horsi gumu na rukojeti. pro me je stejne dulezitejsi jak rychle mi to opravi v servisu nez co je na stitku

O
Ollllll
30. 7. 2026

Mě mrzí spíš to, že u novějších kousků je znát šetření na materiálu. Držák kartáčů u mojí novější brusky je z citelně tenčího plastu než u té, co mám z roku 2016, a je to stejná řada. Země výroby mi je celkem jedno, vadí mi to postupné odlehčování.

JH
Jiří H.
30. 7. 2026

Ten štítek ale říká hlavně to, kde se stroj smontoval. Motor, ložiska i řídicí elektronika se stejně vozí odjinud a u aku nářadí to platí dvojnásob. Mnohem víc by mě zajímalo, který závod má jaké procento reklamací, to se ale nikdo nedozví.

EK
Eva K.
30. 7. 2026

Nám v práci kdysi radili koukat na sériové číslo, prý z něj jde vyčíst rok i závod, ale nikdy jsem to nerozluštila. Neví někdo, jestli to má Makita někde oficiálně vysvětlené? Mám dvě baterky BL1850B, které se chovají dost jinak, a chtěla bych vědět, jestli jsou ze stejné šarže.