Dobrý den občané ČR v poplatky v odpadové hospodářství by měl nově přezkum nebo neplatnosti smlouvy v obci a měst ČR v Obce a města platí nižší cenu za vývoz — okres Frýdek-Místek v obec Hrádek v stanovisko 2500 na 900 na nejnižší cenu 400 Kč a občanů v 1080/1200 Kč.
Diskuze: Kdo platí poplatek za odpad v roce 2026 zbytečně: Klíč drží obecní vyhláška, většina měst připouští úlevy. Praha to má jinak
Tisíce Čechů odevzdávají obci poplatek za odpad i v situacích, kdy by ho podle vyhlášky nemuseli platit vůbec, případně by zaplatili o polovinu méně. O úspoře rozhoduje typ poplatku, který obec zavedla, a obecně závazná vyhláška, kterou si k němu sama přidala.
Dobrý den chci se zeptat,jak je to s placením odpadu, když mám trvalé bydliště Lukovečku,kde platím zaodpad.V Lidečku mám chalupu po rodičích,ale tam nebydlím jenom dojiždím udržovat pořádek a zeleň. Když jsem se tázal starosty obce v Lidečku,tak mi sdělil, že jsem povinen za odpad platit.Jezdim tam dvakrát do měsíce.
Dobrý den.Nechci tady vyvolávat kdo co by měl nebo neměl ale myslím si že by osoby kteří jsou držitelé ZTP+nemohoucnost mohli mít za platbu odvozu odpadu slevu a to ty kteří bydlí v podnájmu a žijí samy.A proč?jednak jsou zodpovědní ke třídění,produkují menší obsah odpadu oproti rodině kde žije více osob pohromadě atd.Také si myslím že by těmto osobám mohla obec připlácet na internet aby tyto osoby mohli výhodněji internet používat pro užívání internetového bankovnictví a jiné.Třeba od určitého věku aby tito občané kteří mají zhoršenou pohyblivost a mohli prostřednictvím internetového bankovnictví provádět platby.
Dobrý den,
zbláznil jste se?? Nemáte již nyní těch úlev víc než dost?? Každý s kartičkou ZTP si myslí, že má všude přednost, ale většinou to jen zneužívají…..
Praha je vůbec pěkně vyčůraná na svoz odpadu si vysoutěží firmu s nejnižší cenou… Ale to je POUZE ČÁST poplatku za odpady další část platí občané za zanášky popelnic které NESMÍ BÝT NA CHODNÍKU/ULICI, pak MUSÍ TÉTO FIRMĚ PLATITT KOLIK SI ŘEKNE za zanášky vynášku popelnic za každej schod za každé dveře atd. a občan si NEMŮŽE vybrat firmu co mu dá lepší cenu!!! Praha by měla soutěžit celou cenu!!!
Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.