Menu
Přečíst článek

Diskuze: Už i Němci prý nechtějí jezdit do Chorvatska: Rodina dá za noc kolem 1 900 Kč, dražší kempování v Evropě není

Chorvatský Jadran byl pro Němce i Čechy roky jistota levné dovolené u moře. Člověk sedl do auta, za pár hodin stál u vody a účet se dal utáhnout. Jenže Chorvatsko zdražilo tak, že couvat začínají i Němci, jeho úplně nejdůležitější a nejštědřejší hosté.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

J
Jezvec
12. 7. 2026

Chorvati halt ceny vyšroubovali kam to až šlo. Teď už jsou s cenami tak vysoko, že prostě víc nevydělají. Ať se jim to líbí nebo ne.

RS
Roman Scala
13. 7. 2026

Souhlasím, tři členná rodina 7 dní na Makarské vyšla bezmála 3000euro polopenze žádné švédské stoly. Hned na to 7 dní Albánie Hotel super, Češi všude, ale se vším 1700 euro včetně zmrzlin a obědu. Co dodat.

AV
Andrea V.
14. 7. 2026

TVL mě pos*r 100 tisíc za dovolenou u Jadranské špiny, tady jsou normálně pracující musíme se vejít do 15 tis Kč.

A
AK
14. 7. 2026

Za 15 tis. to raději zůstaňte doma🙃

K
Kamil
14. 7. 2026

Albanie pro dva za 18tis je reálná, Hotel, letecký a polopenze. Obed tady stojí kolem 80 Kč pro jednoho. Moře a pláže jsou čisté.

JV
Jitka Vondráčková Cheb
18. 7. 2026

Souhlasím, max 15 tis Kč, vic bych taky nedala. Nechodím do práce abych vyhazoval jak blba.

EK
Erich kubeš
14. 7. 2026

ten kdo chce moc nemá nic

J
Jose
12. 7. 2026

Píšete chujoviny. Jsem na Makarské riviéře a ceny cca jak u nás. Benzín 40 Kč, pizza 270 Kč, čepovaná Plzeň 88 Kč, 2 dcl vína 70, Mojito 170 Kč, zmrzka 60 Kč. Přes kopec to mám do Bosny a tam ještě lepší ceny, např. benzín 34 Kč. Když pojedu na Lipno, tak budu čumět do zelené vody a sedřou mě ještě víc z kůže.

P
pidalin
12. 7. 2026

Přesně tak, Lipno, Mácháč….ceny stejný, voda jak v bažině. Jasně, Chorvatsko neni úplně levný, ale člověk platí přirážku za to že je u moře, za co platim přirážku na nějaký zelený hrůze u nás? A proč ty kempy stojej takovou pálku? Člověk tam spí někde vedle silnice že mu za hlavou huřej kamiony a platí za to jako za 4 hvězdy v hotelu, nedává to žádnej smysl. V Chorvatsku jsou ty kempy předražený jenom protože pitomí němci prostě jezděj karavanem za každou cenu a bylo jim to do teď jedno, to oni ty ceny takhle nastavili, tak ať teď nebrečej, já si za 1/4 cenu pronajmu celej apartmán. Když jsme byli v Pule tak jsme schválně okukovali ty kempy, tejden v trochu lepší chatce 40 tisíc, to přece nedává smysl a stejně je to plný, tak proč by zlevňovali, za 10 tisíc mam apartmán s vlastní kuchyní a všim, tak nechápu proč lidi do těch kempů pořád jezděj.

P
pidalin
12. 7. 2026

Jinak já bych radši jel zase k Baltu, ale táta je tim chorvatskem úplně posedlej a furt tam chce jezdit, jako by toho vedra tady nebylo dost.

J
Jose
12. 7. 2026

Balt je hezký, ale počasí nestabilní. Voda je studená. Lepší ceny v obchodech a u služeb. V restauracích stejně jako v Chorvatsku.

HB
Hana Bujáčková
14. 7. 2026

Makarská je krásná, u moře krása, tak se nedivme. Opravdu I u nás se za kemp platí hodně. A moře je moře. Mě se tam líbí, buď to respektuji nebo sedím doma. 😀🌞

S
Smerf
13. 7. 2026

Musím souhlasit, jsem v kempu v Chorvatsku. V karavanu kamaráda. Kdybych měl platit standardní cenu, tak jdu raději do nějakého apartmánu. ale má to své kouzlo.

S
Sosii
15. 7. 2026

úplně s vámi souhlasím..jezdím vodu a ceny jak v zahraničí u moře… a kde v dnešní době seženete levnou dovolenou u moře? Albánie?? Byla jsem a uz nikdy více…Řecko? min.20000 za os. ? Kdo na to nemá tak at zůstane doma .. jede do kempu a pak si ty ceny ale spočíta. neni levno ani tady v Čechách…

FJ
Franta Jetel
12. 7. 2026

Když chcete vyrazit do zahraničí ( ve vašem případě Chorvatsko), nesrovnavejte to s dovolenou v ČR. prostě jiné evropské země nabízejí lepší služby za srovnatelné peníze anebo i levněji. Chápu, že když tam jezdíte mnoho let tak nemáte srovnání nebo že by nostalgie?

M
Miki
13. 7. 2026

Které evropské země s mořem s rozumnou teplotou ve stejném dosahu autem to jsou?

AV
Andrea V.
14. 7. 2026

Itálie mladej, italie

I8
intel 810
12. 7. 2026

No, já předevčírem obědval v restauraci ve Splitu, čekali jsme na trajekt. Slušný oběd pro jednoho – 24 Euro. Coca cola 2,5 dcl – něco okolo 6 Euro, 1/2 l Budweiseru ve skle – 7,8 Euro. Ledové kafe se zmrzlinou – 7 Euro, atd… Jinak, restaurace obsazená z cca 10%. Ve městě turistů po skrovnu, nikde fronty, semtam pár Japonců.

MH
Miroslav Hess
12. 7. 2026

Přesně tak,vrátil jsem se z Chorvatska a už mám rezervaci na příští rok.Na ty arašídy v Egyptě nejsem vůbec zvědavej.Chorvatsko má super moře,a v čechách Vás okradou jak můžou.Bungalow pro 6 osob na den za 122.-€ 2 koupelny-2x toaleta,kuchyně,2 ložnice a terasa s krbem.80m k moři.Takže 6 osob na týden zaplatí 854.-€ 10 000.- doprava takže na týden jedna odsoba 5125.- a jídlo extra k tomu.Jasně je to červen a když utratím za jídlo třeba 7000.- tak mám luxus za 12000.-Kč na týden a osobu.Nějaký al-inklusiva ovce nahnat do jídelny,tak z toho už jsem vyrostl,jezdím k moři a nechci diktát-snídaně-večeře a pajcovanej alkohol.

MR
MAREK RVAČ
12. 7. 2026

jsem na istrii v Opatoja a asi to každý vidime jinak pivo 8e, 2dc vína 7e, piza 15 e margarita. zmrzla 5e. levné mi to nepřijde, ale vydělám dost abych tu těch 14 dní mohl být. a však levne to není.

JS
jana sýkorova
14. 7. 2026

pravda. Chorvatsko má prostě nejhezčí pobřeží. a těžko budeme srovnávat Baltem a rudým mořem. každý ať jede za svým. miluju Chorvatsko. Čech by se zachoval stejně. každý z nás by zdražil.

AV
Andrea V.
14. 7. 2026

Já říkám, že je to jadranská špína. Pláže jediné z italské strany a Chorvaté ať si ty kamínky strčí, víte kam.

L
L.s.
15. 7. 2026

A Itálie špína není?

P
pidalin
12. 7. 2026

Tohle si ale lidi vytvořili sami, oni byli takový pitomci že dávali za kemp stejný prachy jako za 4 hvězdy a teď se divěj, sami takhle ten trh nastavili. U nás je to to samý, znam lidi co by jeli do kempu i kdyby to stálo jako 5 hvězd v hotelu a to oni za ty ceny můžou, viňte spíš je a ne majitele, když je blbej zákazník, tak proč ho nepodojit že jo, poptávka určuje nabídku.
Taky jsme na ty ceny kempů v Chorvatsku koukali nechápavě a přesto naprosto plno, tak když to za to ty lidi platěj tak proč by zlevňovali že jo, já si za 1/4 ceny pronajmu apartmán a neřešim nějakej předraženej kemp, když chcete do kempů za tyhle ceny, tak si to plaťte, vaše volba.

Andrej Černý
12. 7. 2026

proč tu pořád někdo útočí a píše nesmysly o Chorvatsku. Před týdnem jsme se vrátili a není nic z toho co se pořád píše pravda.
Byl jsem na Rabu a tolik Slovinců a Maďarů jsem tam nikdy dříve neviděl.
Kdyby to byla taková drahota tak tam ti Maďaři nejsou.

RH
Robo Holub
13. 7. 2026

Aby Česi nikam nejezdili a utráceli v Čechách ..

V
Vaculik
14. 7. 2026

Možná proto, že Slovinci a Maďaři do ČR nejezdi?

J
Ja
12. 7. 2026

za mě Slovinsko dobrá cena výkon cesta stejná služby lepší peníze mužů říct že lepší než v Chorvatsku

J
Jan
12. 7. 2026

Nejlepsi za me Madarsko termalni lazne….. levne ubytovani, levne jidlo a vstupné se dat prezit

D
Daniel
12. 7. 2026

moje řeč, jsme na 18 dni v Maďarsku Zalakaros a za celou rodinu jsem zaplatil 10 vstupů do lázní se spousty atrakce pro dítě jako kdybych šel 3x do Čestlic s podobnou vybavenost. dítě nadšené takže i my jako rodiče spokojený:-))

TP
Tomáš Polka
15. 7. 2026

Tak Čestlice jsou naprostém ústřel, ale lidi tam mají

JG
JOSEF GURNIK
12. 7. 2026

Jedu poprvé do Chorvatska Rogoznica a za ubytování v apartmánu chtějí po mě 30 000 Kč což je asi 1200 euro jenom za nocleh bez niceho na 11 noci což je asi 109euro jenom za nocleh na jednu noc. Mě se zdá že je to hodně. Co vy na to?????

DV
Dag Voz
13. 7. 2026

Cena super, my byli o kousek výš, Brodarica, pro 2+1 na 7 nocí, 28.000 Kč

M
MaaGor
13. 7. 2026

Aktuálně Istrie Medulin 14nocí, apartmán pro 4 – 1880€

JK
Jaroslav Kozel
16. 7. 2026

Vrátili jsme se z Kréty.Tři dospělí 51000.All inklusive,letecky 7 dní.Hotel 4 *.Poloprázdný hotel,samý čech.Luxusní pláže.

M
Michal338
13. 7. 2026

Nin – písečné pláže v laguně a kousek na ostrov Vir na jiný typ pláží – apartmán s výhledem na moře – 4 ložnice + obyvák s velkou terasou – 7 dospělých a 1 dítě 5 let – klimatizace v ceně – 10 nocí – docházka do centra města – cca 500m, docházka na pláž pod slunečníky – cca 500m – cena 61.000,- Kč

JH
Jiří Hofman
12. 7. 2026

Vůbec nemám potřebu jezdit do Chorvatska. Řecko jasná volba už asi 15 let. Vloni na poslední chvíli letecky Kos, z 26 tis sleva na necelých 10 tis., all inclusive, ale pouze 8 dní… A podobně jezdíme vždy, dvakrát ročně…

TP
Tomáš Polka
15. 7. 2026

pokud jezdíte bez dětí tak last minuty jsou jasná volba pak můžete i dvakrát do roka. S dětmi to plánujete dopředu. Jsem v Chorvatsku poprvé předtím 25x Řecko. Na Pelješacu je to fajn, ale takový Limnos to nikdy nedostupné. Pokud jste na Limnosu nikdy nebyl a máte rád větší klid, tak vřele doporučuji

PT
Petr Táborský
12. 7. 2026

jsem v Německu u Baltu. Počasí super, ceny jako v Chorvatsku a tuším, že jsou tu všichni Němci, co neodjeli do toho Chorvatska…

PB
Petr Blecha
12. 7. 2026

jestli dá rodina za noc 1900, Kč, tak to je velice levné ubytování. U nás je cena tak 1000, Kč na hlavu

PS
pepe sanko
12. 7. 2026

Teď jsem se vrátil z Chorvatska a přesně…
Zmrzlina 2eura pizza kolem 10-12eur.
Záleží jestli autor článku tam vůbec byl . Nafta 1.54 atd. Lipno tě dokáže stáhnout o dost více… Článek úplně zbytečný. 🙂

VH
Vlasta Hajduková
13. 7. 2026

nedivím se Němcům, neboť dovoz drogerie i potravin je z 90% z německých spolkových republik a když Němci vidí v Chorvatsku ty obchodní marže na jejich výrobky, tak kroutí hlavou….. jezdila jsem za prací do Německa přes osm let a dovolené trávila na Jadranu a každý rok jsem jen nevěřícně koukala na narůstající ceny a varovala místního obchodníka, ať to nepřehání.Jenze přišlo místo Kun platidlo Euro a Chorvati dostali velmi výhodný kurs a domácí u kterého jsem bydlela měl najednou důchod místo 2150 Kun skoro 440 Euro.Sám byl v šoku, ale pak psal že je to hrůza ty ceny v obchodech.Já kupuji mléko bez laktózy.V Německu stál 1 litr 0.99 Euro před Covidem, teď stojí 1,25 EURA.V Chorvatsku letos 1 litr 1,65….a dokonce můj poslední nákup letos v květnu 2026 jsem za 1 litr zaplatila 2,65 Eura u prodejce Studenac v Bristu v jižní Dalmácii.Prý začala sezóna.No já už naštěstí odjížděla, takže jsem si řekla,dám si pozor a budu sledovat vývoj cen mléka, neboť bez toho nemůžu být.

J
Jiri
13. 7. 2026

Tak tam nejezděte a at si trhnou nohou?

S5
Standa 55
13. 7. 2026

To přesně děláme.

S5
Standa 55let
13. 7. 2026

Tak Chorvatsko jsem již dávno pověsil na hřebík. Trávili jsme tam každé léto 25 let. Za to co jsem v Chorvatsku 14 dní, jsem v Brazílii v zimě 6 neděl a to s úplně jiným přístupem. Kdyz se chci v létě vykoupat, tak rozhodně levnější s krásnější Řecko..

KB
Kristina Blahnikova
14. 7. 2026

Balt jelepsi

WR
Wesley Rasko
14. 7. 2026

So sad, the Croatians will cause their own tourism decline with this never increasing upward price gauging. Accomodation, food, tourist attractions all so bloody expensive that there are truely other places to go for better bang for your buck! It certainly was more attractive 6 years ago but today its border line rip-off

J
John
14. 7. 2026

It’s just Adriatic filth, nothing more.

HM
Hana Machová
14. 7. 2026

jsou sami proti sobě jezdili jsme tam ale Řecko je je lepší i přístup ke klientům

FN
František Nečas
14. 7. 2026

dobře jim tak

PM
Pavel Musil
15. 7. 2026

Chorvatsko pět osob 10 dnů v apartmánu 20000 + turistický poplatek 100 euro + cesta 5-7000 Kč celkem cca 30000 Kč v ceně klima, gril, kola, el koloběžky, parkování. Na pláž 500 m po rovině, oblázkovo písková.