Menu
Přečíst článek

Diskuze: Můj experiment u pokladen 2026: Vyzkoušel jsem samoobslužnou „neplacenou brigádu“ vs. klasiku

Často slyšíme názory, že samoobslužné pokladny z nás dělají neplacené brigádníky a berou zaměstnancům práci. Rozhodl jsem se odložit předsudky a otestovat, jak velký je reálný rozdíl mezi moderní technologií a klasickou kasou s prodavačkou.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

KB
Karel Barel
3. 5. 2026

Nesmysl. Záleží ve kterém obchodě. Zkuste Penny a zblázníte se.

PK
Pravoslav Kubíček
3. 5. 2026

absolutní souhlas, jak mám pečivo nebo zeleninu, nikdy nejsem rychlejší než ta nejdelší fronta!

HB
Hana Bedravová
3. 5. 2026

Já používám samoobsluhu v Albertu a jsem spokojená. Ale jen u těch dřívějších pokladen, ty nové jsou už víc „vymakané“ a tím musíte dávat větší pozor co děláte.

SH
Standa Havelek
3. 5. 2026

Neuvěřitelný blábol. Takhle rychlé odbavení může být jen u prázdné samoobslužky. Až zmizí klasické pokladny (i díky těmto krátkozrakým článkům) a před každou samoobslužnou bude stepovat fronta zákazníků, tak vás to nadšení rychle přejde.

JD
Jana Dudová
3. 5. 2026

V pracovní den odpoledne, kdy jsou všechny samoobslužné pokladny obsazené, tak člověk mnohdy vystojí důlek. Ne každý totiž umí samoobslužnou pokladnu ovládat, mnozí se na tom učí, anebo stále pletou, přivolávají kontrolu pro opravy a podobné. Osobně samobslužné pokladny využívám a raději si sama vše v klidu kontroluji. Ale někdy také tápu, třeba při vracení láhví.

VH
Věra Halátová
3. 5. 2026

V mém okolí jsou prodejny Kaufland, Billa, Lidl, Penny, Albert, Coop, nějaké drogerie a Pepco. V Bille samoobslužnou pokladnu nemají. Z těch drogerií mají samoobslužnou pokladnu v Rossmannu. Jinak všude. Nikdy s těmi pokladnami nemám problém. Necítím se jako neplacený brigádník. Pro mne je to rychlejší a pohodlnější. Nikdo za mnou do mne nestrká košíkem, nikdo přede mnou nezdržuje zbytečnými dotazy nebo tím, že nemá zváženou zeleninu. Mně samoobslužné pokladny vyhovují. Platím vždy kartou. Zatím jsem neměla nikdy žádný problém.

D
Dáša
3. 5. 2026

Díky pokroku za samoobslužné pokladny ,samozřejmě musí mít obchod dobře zadané položky v systému. Jsem ráda že mám na výběr a podle momentálních podmínek si vyberu kam půjdu.

SK
Sylva Kuncova
3. 5. 2026

Jenom jednu vadu to má: v každém obchodě jiná pokladna. Albert super, Lidl celkem dobrý, ale Billa komplikovaná, Penny neznám. Nikdo mě nehoní a nehází meloun na rajčata.