Menu
Přečíst článek

Diskuze: Nejhorší tradiční pomazánková másla (Test 2026): Zklamal produkt z Lidlu a další známá značka

Test devíti běžně dostupných tradičních pomazánkových výrobků ukázal, že rozdíly ve složení a nutričních hodnotách jsou minimální. O výsledném dojmu ale rozhodovala především chuť, struktura a dochuť, a právě zde se některé produkty výrazně propadly.

Podělte se o svůj názor, dotaz a poraďte ostatním v moderované diskuzi.
Zveřejňujeme každý slušný a přínosný komentář.

JK
Jana Křistková
5. 3. 2026

Olma tradiční a Srdce domova je stejný výrobce Olma,tak musí chutnat stejně.

LS
Lucie Sobotová
5. 3. 2026

Dobrý den,

nemusí to tak být. V testech se dlouhodobě ukazuje, že výrobky od stejného výrobce se mohou lišit. Privátní značky totiž často zadávají vlastní požadavky na cenu, složení i výslednou recepturu.

S pozdravem
Lucie Sobotová

B
B.M.
5. 3. 2026

Jste si s tím Pilosem jistí? Kolik výrobků dané značky různých výrobních šarží jste u každého vzorku testovali, než jste vydali verdikt? Jestli vždy jeden vzorek, tak mě přijde takové srovnání téměř bezcenné. Netvrdím, že tomu tak bylo, jen se ptám, jak testování probíhá.

K
Karel
6. 3. 2026

Výrobce a to jakýkoliv, si musí ohlídat kvalitu svých výrobků. To znamená, že jeden výrobek musí být stejně kvalitní, ať je vyrobený v pondělí ráno, nebo třeba v pátek odpoledne. Pokud tohoto není jakýkoliv výrobce schopen, tak je netřeba se jej zastávat a je lepší místo toho, koupit jiný výrobek, od jiného výrobce.

IG
Iveta Grégrová
5. 3. 2026

No a u nás Pilos je oblíbený i s příchutí šunka nebo česnek.

MC
Martin Chvála
6. 3. 2026

To je zajímavé Pilos vůbec nemá špatný výrobky naopak z těch za málo peněz skoro nejlepší u masových konzerv rozhodně nejlepši.Jestli ten test spiš není placená reklama?Pilos nemazal tak nejede?

K
Karel
6. 3. 2026

Ano, zaplatil si ji Bureš se svou mlékárnou Olma.

MV
Martin Víteček
6. 3. 2026

Pomazánkové (máslo) doma používáme často a má zkušenost je opačná. Pilos nejchutnější a takové Choceňské a Olma s pachutí.

SO
Stanislav Ošmera
6. 3. 2026

takže vlastně ten test dopadl velmi dobře, všechny výrobky splňují co mají a rozdíl je jen v chutích které je správně že jsou různé, každému vyhovuje něco jiného a u tohoto typu výrobku nebo žádná ta správná chuť

V
Věra
6. 3. 2026

Test o ničem. Pilos – výrobce Agro Tami Nitra, a to již delší dobu. Asi máte obšlehnutý nějaký starý test.

LS
Lucie Sobotová
6. 3. 2026

Dobrý den,

výrobce je uveden na základě etikety produktu zakoupeného v lednu 2026. U privátních značek se může výrobce poměrně často měnit – nejen v čase, ale také podle lokality. Produkt Pilos Tradiční tak může být v různých prodejnách nebo regionech vyráběn různými výrobci.

Z tohoto důvodu u testovaných produktů vždy uvádíme výrobce uvedeného na konkrétní etiketě testovaného výrobku. V našem případě byl testovaný produkt vyroben společností Net Plasy.

S pozdravem
Lucie Sobotová

OG
Olga Gabrišova
6. 3. 2026

Dříve jsme milovali choceňské,ale od doby kdy přidávají modifikovaný škrob, nekupuji nic takového.Je zajímavé že pro Česko a pro jiné země třeba Německo je od stejného výrobce jiné složení.To samé i u jiných výrobků.

M
md
6. 3. 2026

No vidíte, já to mám přesně opačně. Pilos mi dlouhodobě chuťově sedí (asi jsem si na něj už zvykl), choceňské ok ale nevyhledávám, a Olma vůbec, ani v akci.

RV
Roman V.
6. 3. 2026

Zajímavé – Pilos je jediný pomazánkový, který nám chutná. Navíc mám pochybnosti o kompetentnosti autora testu, když používá pojem „pomazánkova másla“.